Träffa Exsitecaren

Lena Broström

Hon skapar trygghet för juniora kollegor och får massor med energi i utbyte. Möt Lena som är en av Exsitecs mest er erfarna verksamhetskonsulter.

 

 

 

 

 

 

25

Lenas lösningar skapar ordning och reda för ambitiösa kunder

När det var dags att göra karriärväl visste inte Lena Broström vad hon ville bli. Valet föll något förvånande på att läsa ADB (Administrativ Databehandling) där hon fick lära sig programmera i klassiska programspråk som Assembler och Basic.

En praktik på ett bolag som utvecklade fastighetssystem ledde till anställning och så startade karriären inom IT-branschen.

Gjorde allt förutom att dra kabel

 - Jag hade den tekniska grunden och kunde göra allt från att installera systemen, anpassa programvaran och i slutändan vara med och utbilda användarna. Jag gjorde nästan allt förutom att dra elkablar säger Lena med ett leende.

 - Det var kul men framförallt väldigt lärorikt att få arbeta så nära verksamheterna som jag hjälpte forsätter hon.

Trivs bäst i välordnade lager

Sedan hösten 2019 arbetar Lena på Exsitec med lösningar som kretsar kring affärssystemet Visma Business. Hon leder lösningsarbete, gärna under försäljningsprocessen och stöttar i projekten.

Om hon får välja så är det allra roligast att arbeta med kunder som har lagerverksamhet och utmaningar på logistiksidan. Hon brukar säga att man kan se direkt vad en kund har för kultur och filosofi genom att kika på ordningen på lagret.

"Kombinationen av erfarenhet och ungdomligt driv gör att vi tillsammans kan skapa fantastiska resultat för kunderna"

 - Vi är riktigt bra på att hjälpa kunder ta kontroll över sin verksamhet digitalt vilket skapar stora effektivitetsvinster men också bättre arbetsförhållanden för personalen berättar Lena.

 - Jag trivs som allra bäst när jag kommer till en ambitiös kund med tillväxtambitioner men som använder papper och penna för att styra sitt laget, då vet jag att vi kommer att kunna skapa stort värde forsätter hon.

Fakta Lena

På Exsitec sedan: 2019
Roll: Verksamhetskonsult
Ort: Göteborg

Exsitec gav en boost i karriären

Lena har trivts från första stund på Exsitec. I en miljö som innebär att hon ofta är den erfarna konsulten som skapar trygghet bland många unga talanger. 

 - De unga är ofta så bra uppdaterade med nya tekniker och nyfikenhet. Det är inspirerande att få samarbeta och bidra med insikter kring de verksamhetsmässiga delarna.

Det är nog min största styrka som konsult säger Lena. 

André Lejonqvist (10)
Familj, vovve och frankrike

Vid sidan av arbetet spenderar hon mycket tid med familj och vänner. Helst reser hon till Frankrike där det finns fantastisk mat och vin tillsammans med kultur.

Att promenera tillsammans med hunden Viggo med en bra ljudbok i hörlurarna, hör också till favoritsysselsättningarna. 

 - Jag lyssnar ofta på fransk musik för att drömma mig tillbaka till fina minnen i favoritlandet avslutar Lena,

White-Light Gray

Vad tror du kommer bli nästa stora grej?

 – Mer automation tror jag generellt. Systemen blir smartare och smartare och tid finns inte längre att behandla data i arbetet.

Detta gör att enheterna som behövs ute på lagrens behöver bli mycket mer anpassad för ändamålet.

Tidigare behövdes en arbetsstation för att göra lite mer avancerade uppgifter och väldig enkla enheter för att exempelvis inventera. Idag och framåt behöver de handhållna enheterna kunna hantera båda delarna.

Light gray-White2
26

4 snabba med Lena

Favoritteknik just nu?

Möjligheten med digitala möten är en sak som har blivit väldigt bra. Alla tog till sej tekniken väldigt snabbt och man tjänar både tid och framförallt miljö. Man får dock inte glömma att ses är bäst i vissa situationen men som ett komplement funkar det perfekt.

Vad äter du helst?

Varierat och säsongmat. Fisk och skaldjur är självklart för en västkustbo. Och ett gott glas vin, gärna ett franskt eller amerikanskt.

Vad lyssnar du helst på?

Musik från Frankrike är favoriten. Francoise Hardy, Carla Bruni och France Gall är alla fina exempel. Musiken ger direkt semesterkänsla!

Vad tränar du helst?

Gärna något tillsammans med min hund Viggo.

Nyfiken på en karriär hos Exsitec?

Mats Stegemann rund

 

 

Kontakta Mats så berättar han mer!