Karriär på Exsitec 

Skidåkningen ledde Sofie till Norrbotten

Efter en första karriär inom turistbranschen var Sofie noggrann när det var dags att välja ort för hennes andra karriär.

 

 

 

 

 

41

 

#worklifebalance

Sofie Forslund 

Ända sedan Sofie var liten har resande och upplevelser varit viktigt för hennes välmående. Detta ledde till studier i turism och flertalet internationella arbeten i fantastisk miljö. 

Idag är hon en del av Exsitecs nordligaste kontor och vägen dit gick via kärleken till snö och skidåkning.

Är med och etablerar Exsitec i Luleå

Valet att börja på Exsitec började i Linköping men slutade i med en flytt 100 mil hemifrån. 

Efter ett antal år utomlands med varierade arbeten inom turistbranschen så började Sofie arbeta på en svensk organisation inom turistnäringen. Det var där som intresset för IT började på riktigt eftersom mycket av verksamhetsutvecklingen skedde i olika IT-system.

Intresset växte vilket gjorde henne nyfiken på en karriär inom IT och ledde till studier till systemutvecklare vid sidan om jobbet. 

Under mina år inom turismen har jag vant mig med att bo i fjällen. När jag valde kontor på Exsitec siktade så långt norrut det bara gick.

Sofie om valet av ort

Efter att hon tagit examen så hittade hon Exsitec och kände direkt att det var en arbetsplats som var intressant. Kombinationen av verksamhet och teknik i kombination med vänliga personer gjorde valet enkelt.

received_890194228657520 (1)

 

Vart kommer kärleken till naturen och skidåkningen från?

Att ha närhet till ett skidspår var högsta prioritet när Sofie valde bostad i samband med flytten till norrbotten.

  - Jag är egentligen en stadsråtta inleder Sofie skämtsamt när hon berättar om passionen för snö och skidåkning. Allt började egentligen när jag pluggade turism och behövde ett sommarjobb. Efter att ha sökt lite olika jobb så hamnade jag lite slumpartat på Kebnekaise på sommaren och ishotellet på vintern. Första gången jag kom till Kebnekaise hade jag lågskor och absolut inga kläder för den miljön minns Sofie med ett leende.

Det var också i den miljön som hon började att åka skidor av olika slag. Både klassiska längdskidor men också turskidor som möjliggör lite längre turer i opistad miljö. Den senare varianten har snabbt blivit en favorit då turerna med fördel görs med sällskap och pauser som kan innehålla matlagning i utomhusmijlö.

 

IMG_20210419_071436

Sökte balans mellan ett aktivt liv och ett spännande arbete

Att göra mycket vid sidan av arbetet har alltid varit självklart för Sofie

Att det tidigare arbetet inom turism kombinerades med studier är inte förvånande för de som känner henne. Hon tycker om att engagera sig och dra igång initiativ. 

På hennes nya hemort har hon under det första året redan startat en intressegrupp för språkutbyte med fokus på spanska och nästa initiativ kallas för Cykling utan ålder som ska få fler äldre att cykla med hjälp av sällskap från volontärer.

 - Det är mycket som händer här uppe i norrbotten just nu i och med den gröna revolutionen. Vem hade trott att vi snabbt skulle få 60 medlemmar i språkgruppen här berättar Sofie.

Mycket bygger på att de stora satsningarna inom industrin gör att fler och fler upptäcker den här delen av världen.  

 

White-Light Gray

Frihet att arbeta där det passar bäst

Exsitec är en organisation fylld med människor i olika delar av livet. Att få välja sitt kontor inom verksamheten är en självklarhet.

Vissa tar chansen att bo i en storstad direkt efter studierna och andra prioriterar närheten till naturen eller hemorten. 

Organisationen är byggd på ett sätt där fysisk ort inte begränsar rörligheten för de anställda.

Exsitec orter
Light gray-White2

Nyfiken på en karriär hos Exsitec?

Mats Stegemann rund

 

 

Kontakta Mats så berättar han mer!