Träffa Exsitecaren

HENRIK JOHANSSON

Henrik är experten på integrationer som älskar att skapa engagerade kunder genom hög transperens i projekten och en ständigt närvarande nyfikenhet.

 

 

15

Möt Henrik som skapar engagerade kunder med hög transparens

Efter avslutade studier till Civilingenjör inom  Industriell Ekonomi så började Henrik på Exsitec i en roll som applikationskonsult specialiserad inom området Spend Management.

Hundratusentals fakturor i månaden

Inom området arbetar han med IT-system som skapar hög automatik i hanteringen av leverantörsfakturor.

Vi hjälper företag att göra av med sina pengar oerhört snabbt och effektivt säger Henrik skämtsamt men tillägger snabbt att det är faktiskt exakt vad arbetet handlar om.

Att med så få klick som möjligt möjliggöra för företag att analysera, godkänna och betala sina fakturor. 

"När det blev verkliga problem som skulle lösas så blev dels uppgifterna lättare rent tekniskt och mer motiverande eftersom det påverkade kundens anställdas vardag till det bättre"

Henrik om programmering i jobbet

Startade som trainee

Under första tiden på Exsitec var Henrik med i traineeprogrammet och lärde sig mycket om företaget men också specifika delar från det egna området.

Tanken från början var att han skulle arbeta som applikationskonsult där projektledning och konfiguration av lösningarna låg i fokus.

André Lejonqvist (8)
Växande tekniskt intresse

Ganska snabbt insåg Henrik att de tekniska lösningarna i projekten var ännu mer intressanta. Detta var förvånande först eftersom programmeringen på universitetet inte alls var det som engagerade mest.

Men när det blev verkliga problem som skulle lösas så blev dels uppgifterna lättare rent tekniskt och mer motiverande eftersom det påverkade kundens anställdas vardag till det bättre.

Uppgifterna handlar ofta om att hjälpa kunderna att få informationen flyttad från systemet som hanterar fakturorna till kundens affärssystem med hjälp av integrationer.

Här hittade Henrik en roll med stor variation och ständiga dialoger med kunder om deras sätt att hantera betalningsströmmar.

Till sist ges också möjligheten att lösa utmaningarna genom det nyfunna intresset för programmering.

Fakta Henrik

På Exsitec sedan: 2020

Roll: Konsult inom Spend Management

Ort: Linköping

Jobbar bara med engagerade kunder

Det absolut roligaste med mitt arbete är att få härja med mina kunder och  kollegor berättar Henrik med stor entusiasm.

Han beskriver arbetet som väldigt socialt, där han ofta får tillfälle att diskutera projekt och lösningar för att gemensamt hitta den bästa lösningen.

Ett riktigt bra projekt kännetecknas av hög transparens mellan oss som leverantör och vår kund.

Ju mer vi berättar och visar vad vi gör tillsammans med kunden desto bättre blir samarbetet berättar Henrik och tror att det har en stor inverkan på kundens totala engagemang.

Älskar brädspel i alla former

Vid sidan om arbetet som konsult så har Henrik ett stort intresse för brädspel i alla dess former. Det märks bland kollegorna då brädspelskvällar är numera är en återkommande AW-aktivitet på kontoret i Linköping.

Det finns helt klart likheter mellan att spela brädspel och mitt arbete. Det är klurigt och innehåller uppgifter som inte alltid är enkla vid första anblick men genom att samarbeta och uppleva utmaningarna tillsammans så blir det mycket roligare avslutar Henrik.

White-Light Gray

Vad tror du blir nästa stora grej inom ditt område?

 - Mer e-fakturor är tveklöst det som ökar mest just nu. Först handlade ju vår del av branschen om att ta bort rena pappersfakturor. Det ledde till att många började skicka pdf-filer via mailen istället. Nu blir det mer renodlade elektroniska format för fakturor.

Svefaktura är en svenska statens format medan Peppol är en europeisk dito. En del av fakturahanteringen innebär att vi skapar integrationer från växlar som hanterar flera olika format in så att våra kunder kan ta in fakturorna i vårt system.

Light gray-White2
Henrik Johansson

5 snabba med Henrik

Favoritteknik just nu?

Jag är nog ganska analog som brädspelsintresserad men det börjar hända grejer med digitala brädspel. Det finns många hybrida spel där man möts fysiskt kring en digital spelplan som är riktigt skoj.

Vad äter du helst?

Jättegärna chicken tikka med naanbröd. Nybakat bröd är det bästa jag vet.

Vad lyssnar du helst på?

Gospel men också musik från 70-talet är det som går varmast just nu.

Vad tränar du helst?

Body Combat är verkligen kul. Där får man skuggboxas till musik.

Nyfiken på en karriär hos Exsitec?

https://www.exsitec.se/hubfs/Mats%20Stegemann%20rund.png

Mats Stegemann

Head of Culture

Kontakta skribenten