Träffa Exsitecaren

Sophie Kores

Hon arbetar med att förenkla vardagen för utvecklare och projektledare genom ständiga förbättringar. Möt Sophie som har passion för hela processen från idé till färdig e-handel.

 

 

 

 

 

 

20

Sophie gör Exsitecs
e-handelsprojekt bäst i klassen

Trots att hon inte kunde så mycket alls om programmering så studerade Sophie till civilingenjör inom IT på Chalmers. Valet föll på utbildningen då det lät intressant och kul.

Under utbildningens gång arbetade hon parallellt med webbutveckling och valde inriktning mot interaktions- och speldesign.

Efter utbildningen arbetade Sophie ett antal år som fullstack-utvecklare innan hon hamnade på Spot On 2015 (numera Exsitec) i en roll som e-handelsutvecklare.

Med tiden har arbetet dragits mer åt en ledande roll – först med fokus på projekt, senare med team och alldeles nyligen i en övergripande roll inom Exsitecs e-handelsområde.

 

Inte bara en köpknapp på en webbsida

Inom affärsområdet Digitala Affärer, dit Sophie hör, digitaliseras affärsprocesser bland annat med hjälp av e-handelsplattformar.

 - Det handlar om att skapa en helhet för våra kunder, berättar Sophie och poängterar att en vanlig missuppfattning kring e-handel är att det handlar om en webbsida med en köpknapp på.

Vad som syns för en besökare på en e-handelsplats är bara toppen på isberget. Magin händer oftast i bakgrunden där avancerade produktstrukturer och integrationer tillsammans bidrar till att skapa effektiva arbetsprocesser för våra kunder.

"För att vinna förtroendet hos kunderna är det viktigt att förstå deras affär. Det är det enda sättet som funkar om vi ska kunna leverera rätt lösning till dom"

Sophie berättar att chansen att få arbeta med kunderna genom hela processen leder till stor variation och ställer höga krav på oss som leverantör.

För att vinna förtroendet hos kunderna är det viktigt att förstå kundens affär, samarbeta i projektet och slutligen ha förmågan att leverera en teknisk lösning som håller hög kvalitet.

Det är precis den helheten som hon kommer att arbeta med i sin nya roll som Operations manager.

 

Leder arbete med ständiga förbättringar

 - Tanken är att jag ska arbeta med ständiga förbättringar för våra utvecklare och projektledare, säger Sophie engagerat.

 - Jag får chansen att se till så vi har rätt kompetens tillgänglig vid rätt tillfälle i projekten genom att vara involverad i utbildningar och rekrytering men också ansvara för en offshoreverksamhet vi har fortsätter hon.
Erfarenheten av att arbeta med den tekniska implementationen i avancerade e-handelsprojekt i kombination med intresse och förmåga att leda andra genom projekt med ständigt förändrad kravbild gör att Sophie har den helheten som krävs för den nya rollen.

21
Helhet skapar trivsel och engagemang

Vid sidan av projekten tycker Sophie att det är viktigt att skapa såväl engagemang som trivsel hos medarbetarna genom att hitta inspirerande sätt att lära sig nya saker.

 - Kunskapsdelning kan ske på mängder av sätt och jag antar att det blir en viktig arbetsuppgift för mig att vara lyhörd och kreativ kring det ämnet, avslutar Sophie.

Fakta Sophie

På Exsitec sedan: 2015
Roll: Operations manager inom e-handel
Ort: Göteborg

White-Light Gray

Med många projekt i backspegeln, hur ser ditt drömprojekt ut?

 – Jag har alltid gillat att arbeta med engagerade kunder som förstår komplexiteten i en omfattande e-handelsplats och med de resurser som krävs för att nå ett riktigt bra resultat.

Jag har fått chansen att både bygga avancerade produkter som "hus på nätet" och delta i projekt inom läkemedelsindustrin under coronapandemin. Det sistnämnda var framförallt utmanande med ständigt förändrade krav och hög tidspress. 

Vad kunden gör är egentligen inte så viktigt bara vi samarbetar bra och har de resurser som krävs för att skapa ett grymt resultat.

Light gray-White2
19

4 snabba med Sophie

Favoritteknik just nu?

Kommunikation är viktigt för mig och det bästa sättet är såklart via Slack.

Vad äter du helst?

Något vällagat och vegetarisk - just nu blir det mycket taco-style hemma för att alla i familjen ska kunna kombinera som de vill.

Vad lyssnar du helst på?

The Strokes är favoriten med den karismatiske sångaren Julian Casablancas.

Vad tränar du helst?

Jag spelar tennis 1-2 gånger i veckan och det är bland det roligaste som finns, även om jag spelar hellre än bra. Däremellan blir det mest styrketräning och löpning. Längdskidor är också riktigt skoj när vädret tillåter.

Nyfiken på en karriär hos Exsitec?

Mats Stegemann rund

 

 

Kontakta Mats så berättar han mer!