MediusSpendManagement-white

 

Certified Partner Visma

Carbon Footprint klimatrapportering

Modulen Carbon Footprint hjälper er att att klimatrapportera enkelt och effektivt i Vismas affärssystem. 

  Kostnadseffektiv hållbarhet

  Automatisk klimatrapportering

  Enkelt och effektivt

  

Enkel klimatrapportering direkt i Visma Net

Att leverera kvalitativ rapportering och ha full kontroll över klimatpåverkan kräver tid och möjlighet att noggrant analysera och agera utifrån resultatet.

För att underlätta möjligheten att hantera klimatpåverkan, genomföra uppföljningar och agera, har Visma lanserat en modul för automatiserad klimatrapportering. Modulen är enkel att använda men effektiv, och gör hållbarhetsrapporteringen både lättare och prisvärd. Att vara hållbar ska inte vara dyrt och krångligt.

Vill du dela din rapport med externa leverantörer eller kunder? Du få enkelt ut en färdig rapport som pdf. 

Klimatrapport

 

Så fungerar Visma Carbon Footprint

 

1. Beräkna

Modulen analyserar er bokföring automatiskt och beräknar utsläpp baserat på verifierade databaser, i enlighet med GHG-protokollet, den etablerade standarden för klimatrapportering. Den ger er översikt över leverantörer och inköp som mest påverkar klimatet samt visar bolagets totala klimatavtryck både per omsättning och per anställd. Dessutom möjliggör den jämförelser med andra företag inom samma bransch.

 

Skärmavbild 2024-03-05 kl. 14.30.48

 

2. Reducera 

I detta steg får ni förslag på hur ni kan reducera ert avtryck. Det finns ett planeringsverktyg för klimatåtgärder och ni får presenterat vilka åtgärder som ger högst effekt. Ni kan även läsa matnyttiga fakta om att reducera klimatavtryck.

 

 

 

Skärmavbild 2024-03-05 kl. 14.31.20

 

3. Klimatkompensera

De utsläpp som inte går att reducera kan ni enkelt kompensera för genom modulens integrerade marknadsplats för projekt certifierade enligt Gold-Standard. Genom att stödja dessa projekt kan ni kompensera för de utsläpp som inte går att minska internt och samtidigt visa att ert företag aktivt bidrar till den globala omställningen.

 

 

Skärmavbild 2024-03-05 kl. 14.31.35

 


Redo att komma igång?

Att komma igång med Visma Net Carbon Footprint går snabbt och enkelt! Efter en snabb implementering med hjälp av våra konsulter så är modulen igång. Vi hjälper såklart även till att ta fram rätt inställningar för just er. Sedan kan ni klimatrapportera helt automatiskt i ert affärssystem!

 


Varför Exsitec?

 

 

 

 

 

 

3 (2)-1

4000 kunder i Norden

I över 20 år har Exsitec hjälpt företag digitalisera sina verksamheter för att nå sina ambitioner. Med en kombination av nordens största traineeprogram och marknadens mest erfarna experter har vi tillsammans med våra kunder genomfört tusentals lyckade projekt.

2 (7)

Långa kundrelationer

Vi arbetar i långa kundrelationer genom att ta ansvar innan, under och efter leveransen. Med en engagerad support, proaktiv förvaltning och kontinuerlig inspiration skapar vi värde på kort såväl lång sikt. Tillammans levererar vi lösningar som gör skillnad i kundens verksamhet på riktigt.

1 (4)

En fungerande helhet

Genom att kombinera utvalda system och tjänster till en fungerande helhet skapar vi förutsättningar för varje kund att nå sina ambitioner. Med hållbara integrationslösningar, skräddarsydda systemanpassningar och säker IT-drift med användaren i fokus ser vi till att systemen fungerar tillsammans.

Årets partner sex år i rad!

1-Mar-12-2024-07-25-42-6378-AM
aarets-visma-partner-2022-2
Visma årets partner 2021
Årets partner 2020
Visma årets partner 2019
Visma årets partner 2018

Linnéa Pålsson

 

 

Vad undrar du om Visma Net Carbon Footprint? Linnéa svarar gärna på dina frågor.