Har du rätt vara, på rätt plats, vid rätt tid?

Har du rätt vara, på rätt plats, vid rätt tid?

Utan bra lagerstyrning är du utan kontroll. Det är en balansgång att se till att
du har rätt vara, på rätt plats, vid rätt tidpunkt, för att hålla kostnaderna nere.

Blogg: Supply Chain

Därför bör du sikta på molnet  

 

1. Du får en bättre överblick 

Vem vill inte hålla det man lovar sina kunder? Glöm förvirrade medarbetare och missnöjda kunder. Du behöver inte ringa, mejla, kontrollera eller dubbelkolla statusen på ditt lager; ett logistiksystem i molnet ger dig en fullständig överblick. Du vet alltid vilka varor du kan leverera när - och vad du behöver köpa när, för att leverera din order.

Med en molnbaserad lösning kan du skapa försäljning och order manuellt, hämta order automatiskt från webbutiken eller andra system. Du får all försäljningshistorik, i tillägg kan spåra produktens batch- och serienummer.

 

2. Systemet underlättar tillväxt och värdeskapande

Genom att flytta logistiken till molnet kan du automatisera dina rutiner. Morgondagens logistikarbete kommer i stor utsträckning att flyttas från att lägga order manuellt, till mer kontrollerade funktioner. Automatiseringen i systemen tar över för repetitiva manuella uppgifter. På så sätt frigörs både tid och resurser, som kan användas inom andra fokusområden för att skapa tillväxt och värdeskapande.

 

3. Det blir enklare att mäta och övervaka

En annan fördel är att användare kan logga in när som helst, var som helst och med vilken enhet som helst. Kontrollera lagerstatus på din mobil och få rapporter baserade på uppdaterad realtidsdata av hög kvalitet. Detta är en stor skillnad från traditionella affärssystem där du normalt behöver större installationer på applikationsservern. Dessutom sker uppdateringar av nya versioner automatiskt, och det behövs inte längre tidskrävande och dyra uppgraderingar.

 

4. Du kan göra inköp på 1-2-3

Ett logistiksystem online förenklar inköpsprocessen; lösningen ger en smidig och effektiv hantering av inköp. Dessutom finns det möjligheter att länka försäljning direkt till inköpsorder. Detta gör det möjligt att leverera direkt från leverantör till slutkund, vilket förenklar leveransen och minskar dina processer och lager.

 

5. Du kan ansluta till de system du önskar 

Har du eller vill du ha en drönare på lagret? Behöver du skanningsterminaler, eller kanske en koppling till din webshop? Utnyttja potentialen i ditt varulager; ny teknik skapar nya möjligheter. Idag är det av avgörande betydelse för framtidsinriktade företag att ha en gedigen ERP-motor med möjligheter till integrationer från tredje part.

Läs mer om integrationer

Föråldrade system ersätts av färdiga lösningar som utgör kommunikationslinjer mellan företagets egna tjänster, partners och leverantörens tjänster. De interna processerna i företaget effektiviseras på flera nivåer.

 

Vill du också jobba effektivt med logistik?

Lagerstyrning och lagerhantering är avgörande för den dagliga driften och påverkar ofta förtjänsten på olika varor. Det är en balansgång att se till att du har rätt vara, på rätt plats, vid rätt tidpunkt.

Hur kan dagliga sysslor göras ännu mer effektiva? Hur kan du ge kunderna bästa möjliga service? Logistik är en viktig faktor i dessa frågor. Fördelarna är stora på många områden om du kan styra och hantera lager på ett effektivt och smart sätt.

 

 

 

Kontakta skribenten

Carl Öberg
Carl Öberg

Content creator