Linnéa Pålsson
Linnéa Pålsson

Linnéa Pålsson

kontakta mig

Visma Business i molnet?

Visma Business i molnet?

Ja, du läste rätt! Business NXT är nästa generation av Vismas kraftfulla affärssystem Visma Business. Den stora skillnaden är att Business NXT är helt molnbaserat. I Business NXT får du alltså det bästa av två världar - flexibiliteten som finns i Visma Business och möjligheten att nyttja modern teknologi genom ett molnbaserat system.

Visma kommer att lansera Business NXT under 2024, men redan nu smygstartar lanseringen. I Norge lanseras systemet den 4 maj 2023 och i Sverige finns det möjlighet att delta som pilotkund för systemet. Är du en av våra pilotkunder? Skicka in en förfrågan i formuläret.

 

Visma Business och Business NXT - vad är skillnaden?

Visma Business är ett av de mest kraftfulla affärssystem i Sverige, med en välkänd och beprövad datamodell, logik och processer. Business NXT bygger därför på samma grund som Visma Business, vilket gör att det också finns många likheter i layouten av data och genvägar som du är van vid sedan tidigare. På så sätt blir övergången enkel och mindre tidskrävande eftersom du redan känner till layouten och datamodellen.

 

Varför byta från Visma Business till Business NXT?

Men om det finns så många likheter, varför skulle ett byte vara önskvärt? Business NXT bygger som sagt på samma grund som Visma Business, vilket gör det möjligt för en så smidig övergång som möjligt. I korthet innebär det att om ditt företag redan har implementerat Visma Business kan all data överföras till Business NXT. Detta innebär att det inte blir någon konvertering av data, all historik och struktur kommer att överföras till molnet.

 

För att motivera ett byte behöver det nya bli bättre på ett eller flera sätt Låt oss ta en titt på fyra fördelar med Business NXT.

 

1. Molnlösning

Business NXT är en riktig molnlösning, vilket innebär att alla fördelar som är förknippade med molnlösningar. Visma kommer bland annat att drifta systemet, göra uppdateringar i systemet för att säkerställa ständig utveckling. Detta kommer att bidra till att öka säkerheten, vilket har blivit ett mycket viktigt ämne de senaste åren med ökad cyberbrottslighet.

 

2. Flexibelt och skalbart

Business NXT kan snabbt skalas när behovet uppstår hos ditt företag. Designmodellen följer också av Business, vilket innebär att det går att skräddarsy lösningen efter ditt företags behov. Det gör att Business NXT i princip är lika flexibelt som Visma Business.

Det är många som undrar om ett molnbaserat affärssystem kommer att ha samma kraft som ett on premise system. Business NXT är lika kraftfullt som sin föregångare (Visma Business) och kan bearbeta stora mängder data.

 

3. Integrationer 

Även om integrationerna du har i Visma Business måste återskapas i Business NXT kommer den molnbaserade lösningen att ha ett öppet API som möjliggör fler, snabbare och effektivare implementeringar av tredjepartsintegrationer. Många av de tredje parterna har redan kommit långt med sina integrationer mot Business NXT. Det kommer dessutom att bli ännu fler och bättre integrationer närmare lanseringen år 2024.4. Automation och artificiell intelligence (AI)

Det har pratats mycket om AI den senaste tiden och Business NXT är inget undantag. Business NXT använder AI för att till exempel ge förslag på hur arbetsmoment kan utföras och förbättras utifrån historisk data från databasen. Det kommer också att dyka upp nya och spännande saker som kommer att effektivisera ditt arbetet ju mer systemet utvecklas.

 

Mer nyfiken på Business NXT? Kontakta oss! 

Kontakta skribenten

Linnéa Pålsson
Linnéa Pålsson

Linnéa Pålsson