Träffa Exsitecaren

Victor Runesson

Efter studier till ekonomi var siktet inställt på en karriär inom bankväsendet. Men efter att Victor fått testa på ett mer modernt och dynamiskt arbete med IT så ställdes siktet om. Möt en av Exsitecs största talanger som skapar faktabaserade insikter hos dussintals kunder.

 

 

 

 

 

2735138058373431568

Victor tycker konsultrollen ger rätt utmaning och variation.

Efter att ha läst företagsekonomi med en master inom finansiell ekonomi på Stockholms universitet så var siktet inställt på en karriär inom bankväsendet. Nästa steg blev naturligt en start på en av den världens Big Four. 

- Jag började som konsult inom olika delar av finance säger Victor inledningsvis. Men ganska så snart märkte jag att de projekten som gav mest motivation handlade mer om IT än ekonomi.

Konsultrollen kändes riktigt bra och när jag fick chansen att jobba med RPA, ERP-implementationer och framförallt Business Intelligence så kändes det riktigt skoj. Detta gjorde att jag började fundera på om jag var i fel bransch forsätter han.

Exsitec hade funnit på radarn sedan en rekryteringsprocess i samband med examen men då var nyfikenheten på finansbranschen fortfarande för stor. Nu kändes det dock helt rätt och i mars 2022 startade så resan på Exsitec.

Rollen i dagsläget stavas leveransområdesansvarig inom området för PowerBI.

Konsultrollen var självklar

För Victor var det självklart att fortsätta i en konsultroll då han uppskattar variationen från uppdrag till uppdrag.

Kombinationen av att få lära sig nya tekniker i projekt mot kunder i det medelstora segmentet kändes inspirerande i jämförelse med de lite längre heltidsuppdragen han var van vid.

 - Jag lär mig bäst på lite halvdjupt vatten  berättar Victor. Så länge jag har en schysst uppbackning från kollegorna så lär jag mig bäst när jag inte har alla svaren med mig initialt i uppdragen utvecklar han.

André Lejonqvist (19)
Beslutstöd i alla hörn

En annan del som överraskat Victor under det första dryga halvåret som IT-konsult är hur mycket han uppskattar att få hjälpa flera delar av en verksamhet.

Inom Business Intelligence skapar Victor och hans team lösningar som innebär flertalet kontaktytor hos kunderna. Det börjar ofta med ekonomidelar eftersom det är obligatoriskt att ha rapportering inom det området.

 

 

Efter det finns det nästan obegränsat med områden att analysera och förbättra. Med samma verktyg kan lagret optimeras eller användas för att se mönster i sjukfrånvaro.

Kollegorna gör stor skillnad

Utöver arbetsuppgifterna lyfter Victor fram kollegorna som den viktigaste faktorn till att han trivs riktigt bra. 

- De jag samarbetar närmast med är både väldigt kompetenta men också generösa. Det ger fina möjligheter att lära sig mycket på kortast möjliga tid berättar Victor eftertänksamt. 

Just företagskulturen var viktig i valet av arbetsgivare. Exsitec kändes som den moderna och dynamiska arbetsplatsen som Vitor letade efter.

Fakta Victor

På Exsitec sedan: 2022
Roll: Konsult med inriktning mot beslutsstöd
Ort: Stockholm

Livet är som bäst på en alptopp

Det kändes viktigt att människorna kändes mer som vänner än konkurrenter och att en kultur som uppmuntrade till samarbete var självklar.

Vid sidan om arbetet tycker han mycket om att titta på fotboll och uppdatera sig i spännande investeringar. Det intresset finns fortfarande från studierna och arbetat inom ekonomi.

Rent upplevelsemässigt längar han helst till nya platser med skidor fastspända på fötterna. 

 - Om jag får drömma mig bort till en plats är det helst på en hög bergstopp i alperna avslutar Victor.

White-Light Gray

Hur ser ett drömprojekt ut?

 - Oj, svår fråga. En fotbollsklubb hade varit fantastiskt kul att få arbeta med. Helst Manchester United om jag får drömma ordentligt berättar Victor.

Om det det inte skulle vara en fotbollsklubb så tycker jag alltid att det är lite extra spännande att arbeta med kunder som har digitala affärsmodeller. Eller kanske ett investmentbolag. Möjligheterna är så många att det är svårt att välja.

Light gray-White2
André Lejonqvist (18)

4 snabba med Victor

Favoritteknik just nu?

 - Arbete med databashantering och transformering av data är extra kul just nu. SQL är en klassiker.

Vad äter du helst?

 - En riktigt bra kött med enkla tillbehör. Rödvinssås eller bearnaise.

Vad lyssnar du helst på?

 - Jag har en väldigt varierad musiksmak. Däremot lyssnar jag ofta på en låt i taget tills jag tröttnar på den fullständigt.

Vad tränar du helst?

 - Crossfitinspirerad träning har det blivit mycket av på slutet. Mycket puls där en favorit just nu är intervallträning på löpband i grupp. Ett kul alternativ om man gillar att springa men vill ha hjälp med motivationen.

Nyfiken på en karriär hos Exsitec?

Mats Stegemann rund

 

 

Kontakta Mats så berättar han mer!