Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Smart koppling mellan Visma.net och Unifaun

Smart koppling mellan Visma.net och Unifaun

Unifaun Online är ett molnbaserat system för fraktbokning och hantering av sändningar. Fördelen med Unifaun är att det blir en enkel hantering av följande:

  • Möjlighet att skapa och boka sändning hos de transportörer du valt (finns transportörer för hela Europa att välja mellan)
  • Automatisk EDI-överföring till transportörerna
  • Snabb utskrift av etiketter, fraktsedlar, tulldokument, ED, CMR, CN23, m.m.
  • Utskrift på alla typer av laserskrivare och moderna etikettskrivare
  • Hantering av olika avsändare

Unifaun Online har ett mycket användarvänligt användargränssnitt vilket underlättar om man vill gå in på en specifik sändning och ändra/uppdatera några uppgifter eller tilläggstjänster.

Vi har idag en standardiserad koppling mellan Visma.net och Unifaun Online (för transportköpare). Fördelen med denna koppling är att integrationen sänder över alla kunduppgifter som finns på utleveranser till Unifaun Online och skapar sändningar baserat på vilken transportör man har valt att använda inne i Visma.net. Denna koppling reducerar mängden manuellt arbete då man kan synka över hundratals utleveranser, eller bara någon enstaka, med bara 1 knapptryckning. Sändningarna skapas i Unifaun Online och frakt bokas automatiskt. De fraktsedlar som skapas laddas ner till valfri mapp lokalt på datorn med standardiserade etikett-mått och kan enkelt skrivas ut och fästas på paketen.

För uppföljning av sändningar så uppdateras själva utleveransen på radnivå inne i Visma.net med sändningsnumret som har skapats i Unifaun Online.

Alltid smarta funktioner och möjlighet till anpassningar

Vår standardiserade integration uppdateras kontinuerligt med smarta funktioner. Vill man ha specifika funktioner, tex att det ska skickas en SMS avisering vid vissa villkor så kan vi anpassa programmet efter kundens specifika önskemål, så länge funktionen finns i Unifaun Online så kan vi bygga kundspecifika lösningar i kopplingen mellan Visma.net och Unifaun Online tack vare Unifauns publika REST API.

Flödet i grova dragSkärmavbild 2019-08-09 kl. 13.38.02

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering