Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Vad är Supplier Information Management

Vad är Supplier Information Management

Supplier Information Management (SIM) kan med andra ord besrkivas som onboarding av leverantörer. Onboarding av leverantörer innebär mer än att sätta upp leverantörer och deras artiklar.

Leverantörerna måste få en förståelse över ditt bolags krav och hur man skapar framgång för dig och dina kunder. Detta inkluderar att leverantören ska förstå dina förväntningar på utbyte av data om artiklar, lager, beställningar, leveranser, fakturor och mycket mer.

En konsekvent och rigorös metod för att integrera leverantörer gör att du kan standardisera dina affärsprocesser och utbyte av data vid hantering av alla dina leverantörer. 

Läs mer om vårt erbjudande inom inköp och SIM

 

Utmaningar med onboarding av leverantörer 

För en stor organisation så kan onboarding av nya leverantörer vara en förvånansvärt komplex arbetsprocess. Många större bolag har ett överflöd av leverantörer med flertalet leverantörer som inte upprätthåller den standard som bolaget kräver på sina leverantörer. Att samla relevant information om leverantörer och bibehålla denna information korrekt och uppdaterad är en tidskrävande process som i många fall kan undvikas. 

Onboarding av leverantörer kan ta lång tid om man inte har ett system som stödjer denna process, vilket riskerar att du förlorar potentiella säljmöjligheter. Många bolag vill testa sina relationer med leverantörer samtidigt som man bestämmer hur deras produkter presterar. Däremot är onboarding av en ny leverantör är både tid- och resurskrävande vilket gör det svårt för dig att bestämma om leverantören ska vara en långsiktig partner. 

Medius Supplier Management är ett bra alternativ för dig om du vill säkerställa att dina leverantörer upprätthåller den den standard ditt bolag kräver och samtidigt spara tid och pengar.

Medius Supplier Management

Medius Supplier Management är en molnbaserad lösning där leverantörer själva registrerar sina uppgifter vid onboarding. Det är självservice vid registrering av leverantörsinformation som hjälper dig att upprätthålla korrekt leverantörsinformation som dessutom är kravställd. Med denna onboarding portal så innebär det värdefulla tids- och kostnadsbesparingar för ditt bolag. 

Med Medius Supplier Managment minimerar du behovet av en kostsam registervård. Portalen ser till att all leverantörsinformation förblir uppdaterad och du undviker mödan att samla in data om dina leverantörer själv. Portalen hjälper dig skydda din verksamhet från bedrägeri med föreskrivna krav och du får även säkra riskbedömningar av dina leverantörer. 

Värdefulla funktioner inom Medius Supplier Management 

  • En säker virtuell portal där leverantörer själva registrerar sina uppgifter 
  • Frågeformulär och föreskrivna krav som säkerställer att din master data förblir korrekt och tillförlitlig 
  • Påminnelser och varningar som går direkt till leverantörer 
  • Konfigurera
  • Dashboards med realtidsdata
  • Riskbedömning av leverantörer med hjälp av sömlös integraiton med tredjepartsleverantörer såsom Creditsafe och Dun & Bradstreet  

I samfund med ett av Exsitecs ledord - glädje - har alla Medius Source to Contract moduler ett stort fokus på att erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt vilket kommer skapa en roligare arbetsvardag för hela din inköpsavdelning. Modulerna har inbyggda “best practice” flöden som tillåter en hög automatiseringsgrad direkt. Utöver detta så har Source to Contract tydliga gränssnitt och flöden som inte kräver en integration vilket tillåter en enkel förankring av systemet. 

Läs mer om våra olika moduler för inköpsprocessen här


Kontakta oss om SIMKontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering