Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Vad är en webbapplikation?

Vad är en webbapplikation?

När man hör ordet applikation, eller app, är det lätt att man tänker att det är ett program som laddas ner från App store eller Google play till en mobil eller surfplatta. En applikation innebär mer än så. 

Kortfattat kan man säga att en applikation är en typ av program som användaren kan interagera med och som ofta har något underliggande system som körs i bakgrunden.

En utmaning med att utveckla appar är att de måste vara anpassade till varje enskilt operativsystem och version. Ifall appen exempelvis skall fungera på iPhone (IOS), Android, PC (Windows) och Mac (Mac OS) kan det krävas en unik instans för alla dessa system. Detta medför en längre utvecklingstid och kräver samtidigt högre underhåll för att stödja alla framtida uppdateringar av varje operativsystem. Vad många företag och privatpersoner istället gjort är dem vänt sig till webben och utvecklat så kallade webbapplikationer.

Ett system som funkar överallt

En webbapplikation är enhetsoberoende vilket innebär att utvecklaren endast behöver göra en version av samma system som sedan fungerar på både en mobiltelefon och en dator, oavsett webbläsare. Allt som krävs är egentligen en enhet med en webbläsare installerat och internetuppkoppling för att kunna använda systemet. Dagens webbläsare har även blivit så pass avancerade att de idag kan vara värd för mer komplexa affärssystem och BI-system (Business Intelligence).

På Exsitec har vi skapat allt från webbaserade tidsbokningssystem till branschsystem som är anpassade till enskilda verksamheter och deras arbetssätt. Detta gör vi med hjälp av moderna utvecklingsramverk.

Behöver era anställda kunna utföra arbetsuppgifter mot ert affärssystem ute på fältet? Är era system svåra att lära sig? Vad är viktigt för er? 

Kontakta oss på Exsitec för att få reda på hur vi kan stödja just era behov eller klicka dig vidare för att läsa mer om applikationsutveckling. 

Läs mer om applikationsutveckling

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering