Exsitecs traineer
Exsitecs traineer
kontakta mig

Dags att söka exjobb?

Dags att söka exjobb?

Såhär mot slutet av terminen är det många som söker exjobb (examensarbete) och som ska påbörja den sista tiden av sin studietid. Det kan kännas både kul och samtidigt lite nervöst, ofta vill man göra något extra bra av det sista arbetet som man gör vid universitetet eller högskolan.

 

Här kommer tre tips ifrån mig, Lovisa (en utav årets traineer), till er alla som går i “exjobb - tankar"

1) Försök se ex-jobbet som en chans att få prova på vad du vill göra efter examen. Försök hitta ett exjobb där du får arbeta med uppgifter som du varit nyfiken och intresserad av. Kanske upptäcker du att du vill fortsätta arbeta med liknande uppgifter efter examen eller att det inte kändes lika intressant som du trodde och att du vill arbeta med något annat sen. Att veta vad som intresserar eller inte intresserar dig kan hjälpa dig senare när det är dags att söka jobb, så se exjobbet som en liten “prova-på-period”.

2) Se även exjobbet som en chans att lära känna ett företag, kanske kan du se företaget där du gör exjobbet som en potentiell arbetsgivare? Ett exjobb är en jättebra möjlighet för dig att få visa upp dig och dina färdigheter, men också en möjlighet att få lära känna framtida kollegor och en framtida arbetsmiljö.

3) Till sist, försök göra den sista studietiden så bra, lärorik och framförallt så rolig som möjligt. Efter flera års studier är ett bra avslut något du verkligen gjort dig förtjänt av.  

På Exsitec har vi ofta erbjudit exjobb och är vana vid att handleda. Här kan du läsa om ex-jobb som tidigare gjorts på Exsitec och vilka vi erbjuder just nu. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har ett eget förslag på ett arbete som kan tänkas passa i vår bransch och på vårt företag.

Se våra lediga tjänster

Kontakta skribenten

Exsitecs traineer
Exsitecs traineer