Martin Kaldma
Martin Kaldma
kontakta mig

Så kan du automatisera dina tråkiga arbetsuppgifter

Så kan du automatisera dina tråkiga arbetsuppgifter

Om du är som jag så tycker du inte om att göra repetitiva arbetsuppgifter. Att till exempel kategorisera mail i en inkorg kan vara bland det värsta jag vet. Även andra saker som kräver att jag utför samma manöver fler än två gånger i rad gör mig fruktansvärt frustrerad.

Något som ytterligare kan bygga på denna frustrationsvåg är att behöva göra exakt samma sak på olika ställen för att uppnå mitt mål. Det behöver inte ens vara samma saker längre, för mig räcker det att arbetsuppgifterna liknar varandra. Det värsta som finns är alltså när jag måste repetera uppgifter och dessutom kräver att jag utför flera av stegen på olika ställen. Usch!

Därför är automatisering bra för företaget

Vi är alla olika och jag har full sympati för att många också tycker om arbetsuppgifter som återkommer. Det kan skänka en viss form av trygghet att alltid veta vad som kommer näst och hur det ska utföras. Det känslomässiga är dock en sak och det affärsmässiga en annan.

I de flesta verksamheter innebär människor som sitter och gör robotlika arbetsuppgifter en förlust av effektivitet eftersom personen i fråga istället skulle kunna skapa ännu mer affärsvärde genom att vara innovativ. Innovation är fortfarande något som vi människor gör bättre än Automation och är ett perfekt sätt att få ut maximal effekt av de anställda.

Det går att automatisera fler saker än du tror

Precis på samma sätt som jag föraktar tanken på att göra samma sak två gånger i rad så älskar jag också att titta på saker som sköter sig självt. Det kan vara tjänster som till exempel Googles Gmail som automatiskt klassificerar mina mail, en självkörande Tesla, eller att min kontakt som jag lägger upp i affärssystemet även blir en kontakt i vårt CRM, och vice versa. Man skulle kunna säga att jag lider av en integrerad fascination för automatisering.

Idag kan vi med hjälp av tekniken skapa väldigt effektiva automatiseringar inom arbetet. Vi kan låta system prata med varandra, och maximera nyttan av dem.

Det här kan du göra för att få mer automation

Om du, precis som jag, känner starkt för att saker fungerar så effektivt som möjligt har du säkerligen samma känslor om ett antal olika uppgifter som du utför i din vardag. Ta en fundering av en av dina vanlig arbetsdagar. Finns det arbetssysslor som måste göras men som skulle kunna ske med automation eller i alla fall digitaliseras för mindre handpåläggning? Lista de sakerna och hör av dig till oss.

Kanske vill du få inspiration från automatisering vi gjort hos andra? Här kan du läsa lite mer om vilka system som vi fått att fungera integrerat tillsammans och vilka processer som vi hjälpt till att automatisera, så att vi alla ska slippa de repetitiva arbetsuppgifterna i vår vardag.


Sist men inte minst kan du alltid fråga oss så berättar vi mer om möjligheterna som finns

Kontakta skribenten

Martin Kaldma
Martin Kaldma