Eric Lindholm
Eric Lindholm
kontakta mig

0720494257

Exsitec - en av Sveriges bästa arbetsgivare

Exsitec - en av Sveriges bästa arbetsgivare

Jag intalar mig att det inte är helt lätt att hitta en arbetsplats där man trivs, utvecklas och mår bra. Eftersom jag, lite av en slump, hittade detta redan under slutskedet av min studietid så har jag däremot ingen egen erfarenhet att underbygga detta med. Det är också svårt för mig att sätta oss i relation till andra företag, eftersom Exsitec är det enda ställe jag arbetat på. Vad jag däremot vet, och som är enklare för mig att beskriva, är vad det är som gör att jag trivs så bra på Exsitec. Så detta tänkte jag skriva lite om.

Anledningen till att jag skriver om detta just nu är att vi nyligen blivit utnämnda till en av de tio bästa arbetsplatserna inom service- och tjänstebranschen. Detta bland välkända företag som Spotify, Haglöfs och Academic Work som också placerat sig högt på topplistan. Utmärkelsen delas ut av Netsurvey och grundar sig i resultatet från de medarbetarundersökningar som vi och många andra företag genomför.

Att på pappret beskriva hur en arbetsdag känns

På Exsitec har vi, under alla år som jag arbetat här, genomfört kontinuerliga undersökningar för att mäta hur vi som medarbetare mår. Detta är ett viktigt mätning för ett företag som oss, vars produkt till stor del består av den kompetens som vi som konsulter besitter. Undersökningen kan visa på trender i generell trivsel, engagemang, ledarskap m.m. Ofta bekräftar resultatet det som redan känns och upplevs under en arbetsdag på kontoret.

Noggrann rekrytering för att hitta rätt engagemang

För mig är det viktigt att arbeta tillsammans med drivna människor som är engagerade i företaget och hela tiden vill göra saker bättre. En viktig anledning till att sådana människor arbetar på Exsitec tror jag är vår noggranna rekrytering. Det handlar inte bara om att hitta människor som har potential att prestera på hög nivå utan också att de drivs av det vi arbetar med - att leverera bästa möjliga IT-stöd till våra kunder. Få saker smittar så mycket som ett stort engagemang, och att få arbeta tillsammans med en stor bunt av engagerade människor är mycket motiverande.

Att få möjlighet att utvecklas är något som de flesta vill. Vad detta innebär i praktiken varierar nog från person till person men för mig handlar det om att utmanas. Utmaningen finns ofta i att genomföra saker som man inte gjort tidigare. Som konsulter har vi förmånen att ständigt bli matade med nya typer av problemställningar, ett kontinuerligt inflöde av utmaningar. Samtidigt så har vi ingen hierarkisk organisation och arbetar istället med att frigöra handlingskraft och uppmuntra initiativ.

"Kombinationen av att befinna sig i en miljö med engagerade människor och möjligheten att ständigt ställas inför nya utmaningar är helt klart det som gör att jag trivs så bra på Exsitec."

För mig känns det alltså inte förvånande att Exsitec placerar sig så högt bland Sveriges arbetsplatser och jag är stolt över att arbeta för en arbetsgivare som bryr sig om sina anställda! Vi söker alltid bra personer att växa tillsammans med, välkommen med din ansökan.

Karriär hos Exsitec

 

Kontakta skribenten

Eric Lindholm
Eric Lindholm

0720494257