Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Exsitec sommarjobb 2020

Exsitec sommarjobb 2020

Sommaren 2020 har börjat och för många väntar nu semester, bad och allt annat som hör sommaren till. Även om det är konstiga tider med mycket arbete hemifrån och mindre sociala kontakter så är vi tre studenter som fått möjligheten att sommarjobba på Exsitec. Vi, Gustaf, Styrbjörn och Erica, sitter på kontoret i Linköping i vårt mysiga “corner office”.

Sommaren har precis börjat men det är redan runt 30 grader utomhus, så vi är väldigt tacksamma över kontorets effektiva ventilation. Här sitter vi i ett gemensamt kontor, äter lunch ihop och spelar pingis på rasterna. Livet pågår som vanligt trots rådande omständigheter. De första veckorna slungades vi in i Exsitecs värld med nya sätt att arbeta på och flera nya ansikten.


Vad gör vi?

Under sommaren har vi fått i uppgift att undersöka Microsofts low code-ramverk PowerApps och plattformen SharePoint. Vanligtvis används Angular som ramverk för applikationsutveckling och vår uppgift är att undersöka för- och nackdelar med SharePoint/PowerApps som komplement. Vi fick helt fria tyglar att välja hur vi ville utföra uppgiften. Det känns roligt att vi fick ett sånt förtroende första dagen på jobbet.


En typisk dag på jobbet

En vanlig dag börjar runt klockan 8 med att brygga kaffe och ett morgonmöte där dagens funderingar tas upp. Morgonmötet är bra för att få reda på kollegornas status och hur man ligger till med arbetet. När första koppen kaffe är konsumerad sätter vi oss vid våra datorer och börjar knåpa på olika uppgifter. I början av projektet planerade vi och delade upp projektet i mindre uppgifter. Det blir väldigt lätt att jobba på egen hand om det finns konkreta uppgifter att göra.

Klockan 10 är det den heliga fikarasten där det äts frukt, dricks kaffe och spelas pingis.
Exsitecs ordinarie personal är nästan lika duktiga pingisspelare som de är konsulter så vi får spela mot varandra om vi ska ha chans att vinna.

Under dagen fortsätter vi att utveckla och forska, men vissa dagar får vi intervjua, sitta med eller ha möte med duktiga konsulter som lär oss nya saker. Det är väldigt intressant att få en inblick i företaget och vad man kan göra efter examen. Gustaf fick vara med och representera oss sommarjobbare i Exsitecs podcast. Om ni vill höra om hur det är att sommarjobbar på Exsitec eller om BMX, kan ni lyssna på podden här: 104 Johan Kallblad möter Gustaf Wallström.

Vi styr våra tider helt själva men oftast tar dagen slut ungefär vid 16.30 (om man inte har sjukt bra flow och håller på att knäcka ett problem man har suttit med länge).

 

Sidoaktiviteter

Redan första veckan på arbetet var det sommarkickoff för hela företaget, i år i digitalt format, som avslutades med middag och sommarfest på Stångebrofältet. Det finns ett starkt fokus på gemenskap och “tillsammanshet” på Exsitec och fritidsaktiviteter ordnas om vartannat, det senaste var en vinprovning efter kontorstid för alla som ville deltaga. Under dagarna finns det ett gäng som sticker ut och kör lunchlöpning. Man märker tydligt att personal på arbetsplatsen trivs i varandras umgänge, både på och efter arbetstid.

 

Vilka är vi?

Gustaf

Vem är jag: Gustaf Wallström heter jag och är en dalmas från Falun som är nerflyttad till Norrköping. Jag bor i Norrköping med min fru och min son som är nio månader gammal. När jag inte jobbar eller pluggar hänger jag med frugan och sonen. Finns det tid cyklar jag BMX eller äter korv och hamburgare.

 

Artboard 1-3Utbildning: Jag ska till hösten börja år fem på Civilingenjör i Medieteknik, Linköpings Universitet campus Norrköping.

Varför Exsitec? Jag sökte mig hit till Exsitec för att alla intryck jag har fått från företaget lockade mig. Personer som jag träffat på mässor, inlägg i sociala medier och arbetsprovet inspirerade mig att söka. Företaget sysslar mycket med applikations- och webbutveckling vilket lockade mig minst lika mycket. Förhoppningsvis har jag hittat helt rätt och sommarjobbet blir starten på en längre tid här!

 

Erica

Vem är jag: Erica heter jag och pluggar, likt Gustaf, till civilingenjör inom Medieteknik i Norrköping. Förutom att plugga hänger jag i stallet med min häst Bishop eller umgås med min sambo och katt. Stor chans även att jag sitter vid datorn och spelar eller kollar någon serie.

Artboard 2Utbildning: Civilingenjör i Medieteknik, Linköpings Universitet campus Norrköping.

Varför Exsitec? Denna sommar ville jag testa på arbetslivet och få nya upplevelse, därför sökte jag mig till Exsitec. Jag tror att mina erfarenheter från universitetet kommer kunna tillämpas väl här samtidigt som jag lär mig nya grejer och har kul på vägen!

 
Styrbjörn

Vem är jag: Styrbjörn heter jag och är en del av exsitecs sommarteam inom digitalisering! När jag inte arbetar eller studerar spenderar jag min tid med min flickvän och hund. Jag tycker webbutveckling och aktier är kul och spenderar gärna tid till att lära mig inom dessa två ämnen. Jag läser en hel del och har precis skaffat mig en kindle för att underlätta detta.

Artboard 3-2
Utbildning: Jag är halvvägs genom min master i Industriell Ekonomi med inriktningarna finans och datateknik.

Varför Exsitec? Jag sökte mig till Exsitec då jag har flera vänner som talat gott om Exsitec som arbetsplats. Digitalisering av ekonomisystem tyckte jag lät som att det kunde passa mig väl som I:are med intresse för datateknik.

 

 

 

Trevlig sommar!
/ Gustaf, Erica och Styrbjörn

Karriär hos Exsitec

 

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering