Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Skillnaden mellan Payroll och Visma Lön 600

Skillnaden mellan Payroll och Visma Lön 600
Att finna rätt lösning för löneadministration är en viktig uppgift för företag. Marknaden erbjuder flera alternativ, där ett av de populäraste är Vismas löneerbjudande. Detta består främst av Visma Payroll och Visma Lön 600. I denna artikel kommer vi ta en närmare titt på dessa två system och undersöka vilka specifika behov de bäst tillgodoser. Vi kommer även diskutera de avgörande funktioner som kan vara skillnaden i ditt beslut.

När passar Payroll?

Visma Payroll passar företag som strävar efter effektivisering och modernisering av sin löneadministration. Denna molnbaserade lösning passar särskilt bra för företag med komplexa lönebehov och som kräver anpassningsbarhet, samt har fler än 20 anställda. Om din organisation har hög transaktionsvolym, behöver automatisera processer eller vill ha full kontroll över lönekostnader, är Visma Payroll den perfekta lösningen. Den ger också flexibilitet att skala upp när din verksamhet växer och ni betalar endast för det du faktiskt använder, vilket gör det till en kostnadseffektiv alternativ för företag av olika storlekar.

 

När passar Visma Lön 600?

Visma Lön 600 är ofta ett bättre val för mindre företag med enklare löneadministration och som inte kräver de avancerade funktionerna som Visma.net Payroll erbjuder. Om din organisation har under 20 anställda, begränsade behov inom lönehantering samt prioriterar en enklare och mer kostnadseffektiv lösning är Visma Lön 600 ett passande alternativ.

E-payment-concept-white

Vilka funktioner skiljer egentligen Payroll och Visma Lön 600?

Följande funktioner särskiljer Payroll från Visma Lön 600. Har ni behov av någon av dessa bör ni överväga att välja Payroll som lönesystem: 

 

1. Bevakningskalender: Full kontroll över dina kostnader

Med Visma Payroll får du full kontroll över dina lönekostnader med den inbyggda bevakningskalendern. Du kan ställa in bevakningar baserat på både datum och gränsvärden. Denna funktion ger dig möjligheten att noggrant övervaka och planera för lönekostnader på ett sätt som Visma Lön 600 inte erbjuder.2. Koncernhantering: Överskådlig kontroll och behörighetsstyrning

Visma Payroll utmärker sig med sin koncernhantering som ger en övergripande och tydlig översikt över hela organisationen. Denna funktion innefattar omfattande rapporter och behörighetsstyrning på individnivå. Visma Lön 600 erbjuder inte samma nivå av komplexiteten när det gäller koncernhantering.3. Flexibilitet och användarvänlighet: Anpassa efter din organisation

Visma Payroll ger dig flexibiliteten att anpassa systemet efter din organisations specifika behov. Dessutom är det enkelt att integrera med andra försystem.4. Automatiska rapporter och statistik: Tidsbesparing och noggrannhet

Med automatiska rapporter och statistik i Visma Payroll kan du spara både tid och pengar genom att eliminera manuellt arbete. Däremot saknar Visma Lön 600 denna grad av automatisering.

 

5. Skräddarsydd startsida: Personlig översikt

Visma Payroll erbjuder en skräddarsydd startsida där du kan skapa din personliga översikt, lägga till egna genvägar och viktiga notiser inför lönekörningen. Det här ger dig en hög grad av flexibilitet och översikt.

 


6. Alltid senaste versionen: Uppdateringar inkluderade

Med Visma Payroll, som är en molnbaserad lösning, behöver du inte oroa dig för att hålla ditt system uppdaterat. Du har alltid tillgång till den senaste versionen utan extra kostnader. I jämförelse kräver Visma Lön 600 att du själv tar hand om uppdateringar.7. Betala endast för det du använder: Flexibel prissättning

I Visma Payroll betalar du endast för det du använder. Du kan lägga till så många anställda du behöver och betalar endast per lönespecifikation. Detta ger dig en kostnadseffektiv lösning som dessutom är väldigt flexibel.8. Tryggt och säkert: Enkel behörighetsstyrning

Visma Payroll erbjuder enkel och effektiv behörighetsstyrning, vilket är särskilt viktigt om flera användare ska ha åtkomst till systemet. Du kan samtidigt enkelt ge behörighet till andra användare att komma in i systemet om det behövs.9. Minska manuell hantering: Automatiserat flöde

Genom att automatisera flera processer minskar Visma Payroll behovet av manuell handpåläggning. Detta sparar tid och minimerar risken för felaktigheter som kan uppstå vid manuell hantering.

 


10. Lätt att datumstyra: Flexibilitet i planeringen

Med Visma Payroll kan du enkelt datumstyra när olika händelser och processer ska inträffa i systemet, vilket ger dig en hög grad av flexibilitet och kontroll.

 

 

11. Automatiska säkerhetskopior: Trygg och säker datahantering

Visma Payroll inkluderar automatiska säkerhetskopior, vilket är avgörande för att säkerställa att din data är skyddad. Detta är en nivå av säkerhet och trygghet som Visma Lön 600 inte automatiskt erbjuder.

 

 

12. En mångsidig lösning: Allt du behöver i en plattform

Visma Payroll utmärker sig som en mångsidig lösning för att hantera lön, flex, resor och tid. Med alla dessa centrala funktioner samlade i en och samma plattform får du en ökad effektivitet och enkelhet i din arbetsdag.

 

 

Vill du veta mer om Visma Payroll eller diskutera skillnaden mot andra lönesystem?

Om du är intresserad av att utforska Visma Payroll vidare kan du läsa mer om Payroll här.

Kontakta oss här för att få hjälp med att hitta en lösning som passar era specifika behov och krav. Gör lönehanteringen till en smidig och effektiv process med hjälp av molnet!

 

 

 

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering