social-media-white

 

Instagram-icon

Nå din publik med Instagram-annonser

Med över 500 miljoner Instagram-konton finns det fantastiska möjligheter för företag att synas. Vare sig du vill öka medvetandet om ditt varumärke, få besök till din webbplats eller vill sälja direkt med Instagram Shopping, så är Instagram den plattform du verkligen vill synas på. Genom att synas på Instagram når du en väldigt bred publik.

  Visuellt fokus bygger varumärket

  Nå utvalda målgrupper

  Sälj mer med Instagram Shopping

 SEO

Instagram-annonser med visuellt fokus

På Instagram finn i huvudsak två olika platser att visa dina annonser. Antingen så syns din annons i flödet och kommer upp som ett helt vanligt inlägg, eller så kan annonsen visas i Instagram Stories. Så hur kan annonserna utformas? Det finns tre varianter av annonser du kan marknadsföra på Instagram Ads: fotoannonser, fotoannonser i bildspel (carousel), och videoannonser (upp till 60s långa). På Instagram är det extra viktigt att tänka på hur dina annonser rent grafiskt ser ut, speciellt då Instagram som kanal fokuserar på det visuella. Annonser som fungerar bra på Facebook behöver inte nödvändigtvis ge samma resultat på Instagram. Här gäller det att tänka till så att annonsen har rätt format, att man inte använder för mycket text utan snarare fokuserar på en snygg och visuellt tilltalande design.

 
Nå utvalda målgrupper med Instagram-annonser

Även när vi annonserar på Instagram så använder vi Facebook pixel för att göra ett målgruppsurval. Det fungerar fantastiskt bra eftersom de två plattformarna är integrerade och båd ägs av Meta. Det innebär att du kan använda dina anpassade målgrupper som du idag använder på Facebook – även på Instagram. Men du kan även använda Instagram till att skapa intresse för företaget genom att visa en snygg film eller bild för en kall, men relevant målgrupp och på så sätt skaffa fler personer till målgrupperna.

spot on rund 1

  

Sälj mer med Instagram Shopping

Så vad är egentligen Instagram Shopping? Det är en lösning för att dina kunder enkelt ska kunna köpa det de ser i sitt flöde. Instagram själva beskriver Instagram Shopping som “En värld av shoppingfunktioner som använder människors befintliga beteenden och förvandlar ditt företags Instagram-konto till ett skyltfönster med köpfunktion.” Här kan du som e-handlare sälja mer.

shopping-cart-2164_1e5019a2-69af-4e47-bb39-20f39e4c11b6

  Facebook, Instagram eller Google?

Var ska du spendera marknadsbudgeten? Ofta behövs både Facebook och Instagram för att nå så många relevanta personer som möjligt. Det är också bra att finnas på flera olika kanaler eftersom vi som människor beter oss olika och dessutom befinner oss i olika stadier i kundresan. Ett bra sätt att ta reda på var en annons eller ett budskap passar bäst är genom att A/B-testa annonserna. Det ger värdefull feedback på vad som fungerar bäst på Instagram, jämfört med Facebook.

facebook

 

 


Varför Exsitec?

 

 

 

 

 

3 (2)-1

Vi har lång erfarenhet

Exsitec har hjälpt företag att digitalisera sina verksamheter i över 20 år och tillsammans med våra kunder har vi genomfört tusentals projekt.

2 (7)

Långa kundrelationer

Med en tydlig förvaltningsmodell utvecklar vi kundrelationer där vi skapar värde för våra kunder, på kort sikt såväl som på lång sikt.

1 (4)

Vi kan integration

Med lång erfarenhet av systemstöd har vi kunskapen att förstå de digitala behoven – och skapar en kraftfull helhetslösning med era verksamhetsstödjande system.

stina_eiming Profilbild Rund

 

Stina Eiming
0707 480 207
stina.eiming@exsitec.se

 

 

Vad undrar du om Instagram Ads? Stina svarar gärna på dina frågor.