Så mycket kan du spara med smartare hantering av leverantörsfakturor

Vi vet att hanteringen av leverantörsfakturor är en stor konstnadsdrivare hos företag idag. Därför har vi skapat ett test med en ROI-kalkylator som gör det möjligt för er att se hur mycket ni skulle kunna reducera era kostnader genom att automatisera hanteringen av leverantörsfakturor. Starta testet genom att besvara frågorna nedan och få resultatet direkt på skärmen. 

Innan du börjar...

Vad är en leverantörsfaktura egentligen?

En leverantörsfaktura definierar vi som en faktura som ett företag mottar från en leverantör för köpta varor eller tjänster. Det finns två huvudsakliga fakturatyper: omkostnadsfakturor och varufakturor.

Omkostnadsfakturor uppstår ofta från "sporadiska" inköp eller inköp som inte omfattas av formella avtal, såsom kontorsmaterial eller fika. Dessa fakturor kräver godkännande och kontering av behörig attestant innan betalning kan göras.

Varufakturor, eller orderbaserad fakturor, är istället leverantörsfakturor där kostnaden först godkänts via en inköpsrekvisition, i en strukturerad inköpsprocess där en inköpsorder skapats och skickats till leverantören som bevis för beställningen. Eftersom kostnaden redan är godkänt kan denna typ av fakturor ofta skickas direkt till betalning utan manuell hantering.

Vad innebär smartare fakturahantering? 

Vad innebär det egentligen smartare fakturahantering och hur kan man kontollera kosnaden för fakturahantering? Varje företag har en process för att hantera leverantörsfakturor, vilket vanligtvis innebär att ta emot fakturor i olika format (papper, PDF eller e-faktura), registrera dem, digitalisera vid behov och sedan skicka dem för godkännande och bokföring. Slutsteget innebär betalning och registrering av dessa fakturor.

Med smartare fakturahantering menar vi att använda ett modernt elektroniskt system för att effektivisera denna process. Hos många företag, oavsett om de hanterar fakturor manuellt eller använder ett system, finns det små (eller egentligen ganska stora) tidstjuvar och kostnadsdrivare i varje steg av processen. Smartare fakturahantering hjälper till att minimera dessa kostnader, spara värdefull tid och pengar samtidigt som fullständig processkontroll uppnås.

I vårt ROI-test ser du hur mycket ni kan spara baserat på er nuvarande situation. 

ROI-kalkylator

 

 

Har du frågor? Boka ett möte med vår expert Ali!

Vill du komma i kontakt med oss? 

Fylll i formuläret så kontaktar någon av våra kollegor dig inom kort.