Electronic-receipt-1-white

 

Visma.net ERP (1)

Visma AutoInvoice

Visma.net AutoInvoice möjliggör för företag att skicka och ta emot fakturor digitalt.

 Automatiserade processer

  Slipp pappersfakturor

 Allt i ett flöde

 Skicka och ta emot fakturor digitalt

Visma.net AutoInvoice möjliggör för företag att skicka och ta emot fakturor digitalt. Detta skapar en ökad kontroll och ser till att all nödvändig information kommer med på fakturan. Elekktronisk fakturahantering med Autoinvoice ger även minskad administration för ekonomipersonal, minskad miljöpåverkan samt att ser till att verksamheten får betalt snabbare.

 6 Saker du kommer gilla med Visma AutoInvoice

 

Mindre pappersfakturor

Du minskar antalet pappersfakturor och sparar på miljön.

Följer lagkravet

Du som leverantör till den offentliga sektorn följer lagkravet om e-faktura.

Slipper veta preferenser

Du behöver inte hålla reda på vad kunden har för preferens, vi skickar i första hand e-faktura, i andra hand PDF via e-post och i tredje hand brev.

Allt i ett flöde

Du kan hantera alla kundfakturor i ett flöde direkt från ditt affärssystem.

Tillgång till fakturaväxeln

Du har tillgång till fakturaväxeln som håller koll på när nya företag ansluter sig och hur de vill ta emot sina fakturor.

Inget manuellt arbete

Du slipper att manuellt printa fakturor, kuvertera, frankera och posta.

 

 

 

Utgående fakturor

Kundfakturering och utgående fakturor görs automatiskt av AutoInvoice som sköter distributionen direkt från den information ni angivit i affärssystemet. Kan inte kunden ta emot elektroniska fakturor skickas dessa istället via mail. 

Om era kunder har stöd eller senare skaffar stöd för att ta emot elektroniska fakturor kommer AutoInvoice automatiskt börja skicka dessa elektroniskt. Oavsett vilken fakturaväxel som kunderna använder.

Denna automatisering gör att ni inte behöver tänka på hur kunderna tar emot fakturor eller bekymra er med administrationen.

Med en automatiserad process för utgående fakturor blir felen färre samt betalningstiden kortare.

 

Inkommande fakturor

Fakturorna kommer automatiskt komma in till Autoinvoice via en fakturaväxel. AutoInvoice  skickar sedan de elektroniska fakturorna till er inkorg i Visma.net eller till Document Center.

Autoinvoice kan även ta emot pappersfakturor och PDF-fakturor. Till AutoInvoice finns möjligheten att scanna era fakturor och översätta dessa direkt in i affärssystemet på samma sätt som ”riktiga” elektroniska fakturor.

På så sätt arbetar ni direkt i affärssystemet för kontering och attest och slipper all övrig administration

 

Visma AutoInvoice Bild

 

Vad är InExchange?

InExchange driver ett stort affärsnätverk där över 800 000 företag och organisationer kan utbyta elektroniska affärsmeddelanden med varandra, som t ex fakturor och ordrar. Det spelar ingen roll om den du ska skicka till tar emot e-faktura via InExchange, Peppol eller en annan operatör – i nätverket finns alla mottagare tillgängliga. Om du har tjänsten Autoinvoice för att skicka och/eller ta emot fakturor så använder du indirekt InExchange som operatör då fakturorna går via dem.

Här kan du läsa mer om InExchange

Vad är PEPPOL?

Vissa kunder kräver att fakturor ska skickas som e-faktura via PEPPOL-nätverket, (tidigare en förkortning för Pan-European Public Procurement On-Line), bland annat har offentlig sektor detta som ett krav. (Läs mer om lag för elektroniska fakturor). AutoInvoice använder InExchange, som är en accesspunkt i PEPPOL-näverket och uppfyller därför dessa krav. Kort sagt är PEPPOL ett standardiserat sätt att utbyta elektroniska dokument inom och över EU:s gränser.

Här kan du läsa mer om PEPPOL

Funderar ni på att byta affärssystem?

Läs mer om Visma.net, Visma Business och Visma Control Edge

Årets partner fyra år i rad!

1-Nov-02-2022-08-09-04-7365-AM 2-Nov-02-2022-08-09-04-7679-AM 3-Nov-02-2022-08-09-04-7859-AM 4-3

 

Jessica Stern

 

 

Vad undrar du om Visma.net? Jessica svarar gärna på dina frågor.