sales-concrete

Certified Partner Visma

Bankfiler på ett snabbt och säkert sätt

Visma.net Autopay är en sömlös integration mot nordiska banker som automatiserar manuella steg för att skicka och ta emot elektroniska in- och utbetalningar mot ert affärssystem från Visma.

Tar hand om era transaktioner

Visma.net Autopay hanterar alla banktransaktioner som är kopplade till ett eller flera likvidkonton i Visma.net, där varje likvidkonto i sin tur är kopplade mot ett konto i banken.

Kopplingar till banken

När betalningar godkänns i Visma.net skickas de till banken. Sedan kommer återrapporterings-filen från banken automatiskt in via Visma.net Autopay och reskontra och huvudbok uppdateras automatiskt.

Integrerat med affärssystemet

Med Autopay behövs ingen manuell export eller import av filer, utan transaktionerna på bankkontot kommer komma direkt in i affärssystemet, utan att du behöver ladda ned och ladda upp filer.

 

  


En nordisk standard för betalningar

Läs mer om projektet P27 Nordic Payments

P27 NPP (27 står för att det bor ca 27 miljoner människor i regionen och NPP för Nordic Payment Platform) är ett projekt mellan de ledande nordiska bankerna för att ta fram en gemensam standard för betalningar. 

Det kommer tillåta företag och privatpersoner att genomföra realtidsbetalningar i flera olika valutor, inom och över nationsgränser. I samband med projektet behöver bankerna anpassa sina erbjudanden och betalprodukter.

Bankerna har redan nu börjat fasa ut äldre betalningsprodukter, såsom LB, och ni som bankkund kan ha fått uppmaningar från er bank att gå över till ISO20022-format. 

Vi uppmanar er därför att redan nu fundera över om det är dags att se över och uppgradera er lösning för betalningar. 

Kontakta oss för att veta mer om P27 och våra erbjudande gällande bankhantering.

6 Saker du kommer gilla Visma.net Autopay

 

Utbetalningar

AutoPay hanterar dina utbetalningar till Bankgiro, Plusgiro, bankkonton med såväl inrikes- som utrikesbetalningar.

Inbetalningar

Du kan även hantera dina kundinbetalningar i AutoPay, där kundinbetalnignarna kommer in i systemet och matchas mot korrekt faktura med hjälp av OCR-kontrollen. 

 

Transaktioner

Andra typer av transaktioner som hanteras som inkommande betalningar i AutoPay är kontoinsättningar som återbetalning från leverantörer, utbetalda bidrag och kontoöverföringar.

Importera kontoutdrag

AutoPay importerar även kontoutdraget från banken för att på så sätt få fånga upp övriga transaktioner såsom räntekostnader, ränteintäkter, bankavgifter, löneutbetalning och andra banktransaktioner som inte inkluderas i inkommande eller utgående betalningar.

 

Enkla kontoavstämningar

AutoPay importerar även kontoutdraget från banken för att på så sätt få fånga upp övriga transaktioner såsom räntekostnader, ränteintäkter, bankavgifter, löneutbetalning och andra banktransaktioner som inte inkluderas i inkommande eller utgående betalningar.

 

Automatisering

Visma.net är uppbyggt för att låta rutinartade arbetsuppgifter automatiseras. Systemet arbetar med schemaläggningar, som gör att du kan lägga tiden på annat än manuellt arbete.

Banker med färdiga integrationer

Idag finns färdiga integrationer mot de största nordiska bankerna till Visma AutoPay

Nordea

SEB

Swedbank

Handelsbanken

Danske Bank

Typer av utbetalningar

AutoPay hanterar utbetalningar till Bankgiro, Plusgiro, Bankkonton såväl inrikes som utrikesbetalningar, samt SEPA betalningar.

 

Hur kommer man igång man med Visma.net Autopay?

Det går fort att komma igång med Visma.net AutoPay. Vi har redan färdiga integrationer mot Vismas system. Det enda ni behöver göra är att hör av er! Känner ni er inte redo ännu kan ni fråga vår expert Daniel. Han hjälpa er svara på eventuella funderingar som ni har gällande hur AutoPay kommer fungera för just er verksamhet. 

ROI-kalkyl för Visma AutoPay

Testa själv - Så mycket sparar ni med automatisering i Visma Autopay!

  

 

Genom att använda Autopay har vi kunnat effektivisera flera delar i vår bankhantering. Vi har fått ett enklare flöde för att genomföra betalningar, inklusive utlandsbetalningar, och återrapportering av kontohändelser har gjort det möjligt att helt automatisera vissa processer och förenklat arbetet med reskontran.

Martin Alm    |    CFO - Proventus Capital Partners

 

 

Autopay jämfört med manuella
in & utbetalningar 

Inbetalningar

 

Steg med Visma Autopay
 1. Skicka fakturan till din kund med fakturanummer/OCR

 

Steg med manuell process

 1. Skicka faktura med referens

 2. Koppla upp dig mot bank

 3. Hämta inbetalningsfil

 4. Registrera inbetalningar i ditt affärssystem

 

 

Utbetalningar

Steg med Visma Autopay
 1. Skapa betalningar

 2. Godkänn betalningar

 

Steg med manuell process

 1. Skapa betalfil

 2. Koppla upp dig mot bank

 3. Ladda upp betalningsfil/signera

 4. Koppla upp dig mot bank en gång till

 5. Hämta återrapporteringsfiler/affärsenhet

 6. Registrera betalningar via fil i ditt affärssystem

Nyhet! Visma AutoPay Detect för säkrare betalningar

Läs mer om den nya tilläggstjänsten i AutoPay ->

 


Varför Exsitec?

 

 

 

 

 

 

 

3 (2)-1

4000 kunder i Norden

I över 20 år har Exsitec hjälpt företag digitalisera sina verksamheter för att nå sina ambitioner. Med en kombination av nordens största traineeprogram och marknadens mest erfarna experter har vi tillsammans med våra kunder genomfört tusentals lyckade projekt.

2 (7)

Långa kundrelationer

Vi arbetar i långa kundrelationer genom att ta ansvar innan, under och efter leveransen. Med en engagerad support, proaktiv förvaltning och kontinuerlig inspiration skapar vi värde på kort såväl lång sikt. Tillammans levererar vi lösningar som gör skillnad i kundens verksamhet på riktigt.

1 (4)

En fungerande helhet

Genom att kombinera utvalda system och tjänster till en fungerande helhet skapar vi förutsättningar för varje kund att nå sina ambitioner. Med hållbara integrationslösningar, skräddarsydda systemanpassningar och säker IT-drift med användaren i fokus ser vi till att systemen fungerar tillsammans.

Årets partner fyra år i rad!

1-Nov-02-2022-08-09-04-7365-AM 2-Nov-02-2022-08-09-04-7679-AM 3-Nov-02-2022-08-09-04-7859-AM 4-3

 

Linnéa Pålsson

 

 

Undrar du något? Linnéa svarar gärna på dina frågor.