Exsitec
Exsitec

Linnéa Pålsson

kontakta mig

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Ska vi välja Business NXT eller Visma.net ERP?

Ska vi välja Business NXT eller Visma.net ERP?

Står du inför beslutet att välja mellan Visma.net ERP och Business NXT för ditt företag? Valet mellan dessa två kraftfulla molnbaserade affärssystem kan vara avgörande för din verksamhets framtid.

I detta blogginlägg kommer vi utforska viktiga detaljer för att hjälpa dig fatta det beslut som bäst motsvarar ditt företags unika behov och visioner.

Vad är Visma.net?

Visma.net ERP representerar framtidens ekonomi- och logistiksystem, en komplett molnbaserad lösning som är modulär och därmed skalbar. Med sina huvudmoduler, inklusive Ekonomi & Redovisning, Projekt, Lön & HR, och Logistik, kan Visma.net erbjuda en helhetslösning. Denna modulära struktur möjliggör ett kostnadseffektivt tillvägagångssätt där du endast betalar för de funktioner du verkligen behöver. Behovet av att utöka systemet kan snabbt och enkelt uppfyllas direkt i molnet om nya krav uppstår.

Vad är Business NXT?

Business NXT representerar en vidareutveckling av Vismas framstående lokalt installerade system, Visma Business, och är särskilt utformat för medelstora till stora företag. Det är en helt molnbaserad lösning med fokus på högpresterande, öppna API:er och molnintegrationer. I Business NXT får du det bästa av två världar - flexibiliteten och höga graden av anpassning och designmöjligheter som finns i Visma Business och samtidigt möjligheten att nyttja modern teknologi genom ett molnbaserat system. 

 

Vilket system passar bäst för dig?

Att välja mellan Visma.net ERP och Business NXT handlar inte om rätt eller fel, utan snarare om att hitta den perfekta passformen för ditt företag. När du står inför detta val finns det flera faktorer att överväga.

1. Behov och storlek:

Visma.net: Idealiskt för företag som strävar efter standardisering inom ekonomi och logistik samtidigt som man behåller möjligheten för speciallösningar.


Business NXT: Lämpar sig för större företag med hög transaktionsvolym, krav på exceptionell prestanda och behov av en anpassad lösning, även om detta kommer med en högre kostnad.

 

2. Visma Business-användare:

Om ditt företag sedan innan har Visma Business och har god erfarenhet av det lokalt installerade affärssystemet, är Business NXT ett bra alternativ om du överväger att flytta till molnet. Det finns ett välutvecklat schema för att migrera data mellan systemen, och gränssnittet i Business NXT har många likheter med sin lokalt installerade föregångare.

 

Sammanfattning

Valet mellan Visma.net ERP och Business NXT är unikt för varje företag. Genom att identifiera dina specifika behov och framtidsplaner samt samarbeta med en pålitlig partner, kommer du kunna landa i den lösning som ger mest värde och stödjer din verksamhet på bästa sätt. 

Vi på Exsitec finns här för att konsultera och vara er partner. Kontakta oss för att diskutera hur vi kan skräddarsy lösningen för att möta just dina behov och mål.

Om du är intresserad av att lära dig mer om de olika affärssystem vi erbjuder kan du läsa mer om våra lösningar här:

LÄS MER OM AFFÄRSSYSTEM
Du kan också läsa mer om de molnbaserade affärssystemen på våra produktsidor om Business NXT och Visma.net ERP.

 

Behöver du konsultation kring valet? Kontakta oss! 

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Linnéa Pålsson

Experter på verksamhetssystem och digitalisering