Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Min väg till att bli trainee på Exsitec

Min väg till att bli trainee på Exsitec

När jag tänker på min resa hit slås jag av hur otroligt fort det har gått, jag har fått så många nya erfarenheter, vänner och kunskaper.

Resan började på arbetsmarknadsmässan Link i Linköping där jag för första gången hörde talas om Exsitec. Jag läste då Datateknik på LiU och tänkte först inte alls besöka mässan utan istället lägga den tiden på ett kodprojekt. Dock var min vän och numera kollega företagsvärd på mässan så i en kaffepaus passade jag på att leta upp henne för att snacka och prokrastinera lite. Hon visade sig vara värd för Exsitec, ett företag jag då inte visste något alls om. så jag frågade deras representant vad de jobbar med. Det slutade med att jag kom därifrån långt senare än vad jag räknat med och med en inbjudan till en företagskväll på Exsitecs kontor i Linköping.

Jag minns att jag inte riktigt hade någon klar bild av vad Exsitec egentligen höll på med efter mässan. Representanten hade sagt att det handlade om affärssystem och konsultverksamhet - inte direkt en fullträff för någon med min utbildning, men hon hade nämnt att de också sysslade med webbutveckling, något jag verkligen brinner för. Så, lite förvirrad men nyfiken och utan några särskilda förväntningar gick jag på deras företagskväll.

Där bjöds det på mat och mingel. Stämningen var avslappnad till skillnad från många andra företagskvällar jag varit på där de anställda känts frånvarande och fortfarande i “work mode”. Konversationerna rörde sig enkelt mellan ämnen kring Exsitecs vision och erbjudande och mer personliga lära-känna-varandra-frågor. Jag fick mycket snart en känsla av att Exsitec inte är ett företag som alla andra och att detta är en arbetsplats där jag verkligen kan komma att trivas på.

Jag fastnade särskilt för berättelserna om arbetet med deras olika kunder: De gör djupdykningar i företagens verksamhet för att identifiera behov och hitta anpassade lösningar. Jag är sådan som brinner för allmänbildning och kan fastna i Wikipedia-maraton om allehanda ämnen. Att få jobba med att ta in och förstå hur olika branscher fungerar och sedan applicera den kunskapen för att skapa lösningar som ger mervärde passar mig som handen i handsken. Även att deras digitaliseringsavdelning jobbar med ny och spännande teknik samt lägger stor stolthet i kvalitén de levererar lockade mig.

När det sedan blev dags för mig att tänka på framtiden, att fixa en exjobbsplats och sedermera en tjänst, var Exsitec mitt förstahandsval. Det blev så att båda dessa intervjuprocesser drog igång samtidigt och på kort tid var jag och pratade med en rad olika personer på kontoret. Fort gick det, innan jag visste ordet av hade vi spikat exjobbet och jag hade lämnat in ett arbetsprov för min ansökan till trainee på digitaliseringsområdet. Jag minns att lättnaden över att ha exjobbet överskuggades av nervositeten kring om jag skulle få tjänsten. Som ni förstår var mina farhågor för intet. Exjobbet pågick över sommaren och blev klart några veckor innan traineeprogrammet drog igång.

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering