Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Vad är ett API?

Vad är ett API?

Behöver du snabbt veta vad API är? Men är mer intresserad av hur det kan användas och gynna dig och dit företag? Då har vi svaret här.

Vad är ett API?

API är en av de många trebokstavs-akronymer som man stöter på tidigt som utvecklare, men som många som inte sysslar med programmering också kommer i kontakt med. API står Application Programming Interface, på svenska ungefär applikationsprogrammeringsgränssnitt, vilket dock inte avslöjar så mycket om vad API faktiskt är.

Enkelt förklarat kan man säga att ett API utgör ett regelverk för hur olika program kan kommunicera med varandra.

Så hur jobbar vi med API för att ta företag vidare på sin digitaliserings resa? 

Genom integrationer

Vi har en stor mängd färdiga anslutningar mellan program som tidseffektivt ger företag möjlighet att få ut det mesta av sina system. Det API möjliggör är automatiserad dataöverföring mellan olika system. Det här har vi på Exsitec jobbat med länge och kan därför hjälpa er bygga upp ett systemlandskap där man integrerar system med hjälp av till exempel API.

Genom att använda API kan företag få tillgång till realtidsdata från olika källor. Det gör det möjligt att fatta informerade beslut baserade på den senaste informationen. Dessa typer av integrationer kan till exempel minska manuella inmatnings och processer, vilket sparar tid och minimerar risken för fel.

Det finns en mängd olika system som gynnar varandra genom att integreras. Vi har ett helt bibliotek med system vi arbetat med tidigare. Genom integration mellan olika typer av system och plattformar kan ditt företag använda de bästa verktygen för varje specifik uppgift utan att vara begränsade av systemens inbyggda funktioner. 
Företaget blir mer flexibelt och kan lättare anpassa sig till förändrade krav. Det blir också enklare att skala och lägga till nya funktioner i systemet utan att behöva genomgå omfattande förändringar.

Kolla närmare på integrationsbiblioteket om du vill se vilka system det är. 

Sammanfattningsvis möjliggör API-integration en mer sammanhängande och effektiv verksamhet genom att låta olika system kommunicera och dela data på ett sömlöst sätt.

Hör av dig till oss om ditt företag vill ha hjälp med integrationer eller prata mer om API.
Vi hjälper gärna till!

 

TILL INTEGRATIONSBIBLIOTEKET

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering