Namnlös design - 2022-11-09T185614.042

qlik-talend-partner-vit

 

Talend


Öka värdet av er data med Talend - en molnbaserad plattform för att integrera, kvalitetssäkra och sprida data.

 Effektiv och automatiserad dataintegration

 En plattform för alla data management behov

  Över 1000 färdiga connectorer

 Används av

Varför Talend?

Förändring är det normala i en organisations IT-miljö. Behoven ändras, gamla system byts ut och nya tillkommer. Kan systemen kommunicera med varandra och kan ni nå, lita på och använda er data fullt ut?

Med Talend kan du förenkla arbetet med data- och applikationsintegration. Få stöd att hämta, processa och integrera data från en stor mängd datakällor. Driv projekten snabbare och med lägre risk samtidigt du lägger grund för en enklare förvaltning. Talend ger stöd för både enkla och komplexa datamanagement behov och klarar av att hämta data från datakällor i moln, on-premise och i hybridmiljöer.

 

Talend på 2 minuterVad du får med Talend

 

Talend är en molnplattform som består av ett antal moduler som finns både som betalda och open-source alternativ. Modulerna stödjer olika behov inom området data management och täcker områden som integration, kvalité och spridning av data.

  Integration

Tillgängliggör betrodd data till både interna och externa användare och system. Med ett kraftfullt stöd för data-, system- och API-integration kan du designa, testa, dokumentera och hantera dina datakopplingar både tids- och kostnadseffektivt. Stöd finns i form av färdiga connectorer för molnet, databaser, Saas, appar osv.

 

  Användarvänlighet

Få visuellt stöd att bygga och underhålla alla delar av processen kring datahanteringen. Talend’s gränssnitt kommer med smart drag-and-drop stöd vilket spar tid och tar bort behovet av komplex kodning. Bygg, administrera och övervaka din datahantering i en lågkodsmiljö med över 1000 färdiga dataanslutningar att välja från.

 

  Data governance

Få stöd att skapa processer som vilar mot standarder och polices för all din datahantering i organisationen. Sätt ägarskap och underliggande krav på privacy och säkerhet för data så du uppfyller både internt och externt satta krav och standarder.

 

  Datahälsa

Kan organisationen lita på att data håller rätt kvalité? Med Talend får du stöd att skapa och säkerställa att data är korrekt, komplett och konsistent. Med Talend Trust Score kan du synliggöra hur pålitlig din data är utifrån dimensioner som t.ex. datakvalité, data lineage och säkerhet.

 

Talend + Qlik 

Talend - en del av Qlik
Talend är sedan maj 2023 en del av Qlik. Uppköpet bygger vidare på Qlik’s satsning på området dataintegration och visionen om att bygga en plattform som sträcker sig över alla databehov.

Gartner har i en utvärdering av 21 leverantörer av dataintegrationslösningar valt ut både Qlik och Talend som ledande för år 2023.  

Ladda ned rapporten "2023 Magic Quadrant for Data Integration Tools" nedan och se vad som gör Qlik till en ledare på marknaden.

Talend och Qlik

 

Områden

Talend består av ett antal moduler som finns både som betalda och open-source alternativ. Modulerna stödjer olika behov inom datamanagement som täcker områdena integration, kvalité och spridning av data.

 

Dataintegration / Talend Data Fabric

Talend ger stöd att hantera utmaningen med att kombinera behoven kring stora datamängder, datakvalité och integration i en sammanhållen plattform. Hämta, integrera och hantera data från en mängd olika datakällor med färdiga connectorer till över 1000 system. Dela data internt och externt genom Talend’s kraftfulla API-stöd.


Datahälsa

Håller data rätt kvalité? För att konkurrenskraften krävs att beslut och initiativ som tas görs utifrån data som går att lita på. Arbeta med data som är korrekt dvs genomgången, komplett och följer uppsatta standarder och krav. Få stöd av Talend Trust Score som hjälper dig att visuellt identifiera och lösa eventuella datakvalitetsproblem som uppstår längs vägen. Säkerställ att data är korrekt, accessbart och uppfyller satta krav och xxx genom sin fulla livscykel. A team-based workflow defines priorities and tracks progress on data projects across the organization, putting the right data in the hands of the right people. Talend offers automatic checks during the data integration and collection process,

API-integration

Tillgängliggör betrodd data till både interna och externa användare och system. Med ett kraftfullt API-stöd kan du designa, testa, dokumentera och hantera dina datakopplingar både tids- och kostnadseffektivt. Stöd finns i form av färdiga connectorer för molnet, databaser, Saas, appar osv.

Talend Partner

Vi är återförsäljare och konsultpartner till Talend.  Hör av dig så visar vi möjligheterna!

 

Vad kostar Talend?

Talend erbjuds i en prenumerationsmodell med en förutsägbar kostnad knuten till faktorer som antal användare, val av plattformsnivå, längd på kontrakt osv.  Hör av dig - som Talend Gold Partner hjälper vi dig gärna räkna på helhetskostnaden. 

 

prata-planacy-med-oss

 

 

 

 

 Vässa samarbetet

Lägg till live-kommentarer på valfri rad eller cell-nivå. Kollegorna ser kommentarerna direkt och utan att någon omladdning behöver göras av applikationen. Allt anpassat efter uppsatt rättighetsstruktur så att t.ex. affärsområdeschef och Business Controller ser olika mycket data.

vizlib-finance_v5

 

Cards extension

Få data att sticka ut. Med Cards Extension kan du addera bilder som logos, produkter och människor till dina listor / dashboards. Allt anpassat så det ser bra ut oavsett om du ser innehållet på mobilen eller datorn.

vizlib-self-service-cards-extension-v2

 

Container Box

Få in mer information med Container Boxen. Gruppera objekt i containrar och välj enkelt den vy du vill titta på via meny eller ikoner.

vizlib-self-service-container-box-v2

 

Avancerade diagram

Lyft fram din data med nya avancerade diagramtyper som inte finns i Qlik Sense. Exempel på diagramtyper är värmekarta, vattenfallsdiagram, Venn-diagram, Mekko-diagram och Sankey.

 

vizlib-library-avancerade-diagram-v2

 

Navigeringselement

Förenkla navigeringen och skapa en röd tråd i hur data presenteras. Visa/dölj informationsobjekt med Vizlib Sheet Menu och gruppera dina diagram med Vizlib Container Grid. Målet är en enklare navigering och att rätt information visas vid rätt tillfälle.

 

vizlib-library-navigeringselement-v2

 

Teamwork

Med Vizlib Teamwork kan du enkelt starta diskussioner med dina kollegor direkt i din Qlik Sense applikation och i nära anslutning till t.ex. dashboards, tabeller och diagram. Dela bokmärken med varandra och förbättra beslutsfattandet genom en tätare, snabbare och mer kontextuell dialog kring era data. Alla kommentarer sparas och kan även delas via t.ex. E-post, Teams och Slack.

vizlib-teamwork_v4

 

 


Varför Exsitec?

 

 

 

 

 

 

web-ball-people

Bred erfarenhet

Exsitec har hjälpt företag att digitalisera sina verksamheter i över 20 år och tillsammans med våra kunder har vi genomfört tusentals projekt.

 

2 (7)

Långa kundrelationer

Med en tydlig förvaltningsmodell utvecklar vi kundrelationer där vi skapar värde för våra kunder. På kort sikt såväl som på lång sikt.

 

3 (2)-1

Vi kan integration

Med lång erfarenhet av integrationer hjälper vi dig skapa en kraftfull och sammanhängande helhetslösning av era verksamhetsstödjande system.

 

 

 

Prata Talend med mig

Med mig kan du prata om allt från val av verktyg till projekt och dess kostnader. Ta kontakt direkt eller fyll i dina uppgifter så hör jag av mig.

Robin-Nord-web-s

Robin Nord

Affärsutveckling