Att jobba på Exsitec - En artikelserie i 6 delar

Del 2: Lön & förmåner

Genom att erbjuda individuella löner och många gemensamma förmåner, eftersträvar vi att skapa en struktur där varje individ känner sig värderad, belönad och har möjligheten att uppnå en bra balans i livet (work-life balance). Vi förstår att varje anställd är unik och därför bör deras arbetsupplevelse också kunna vara det. I denna artikel kommer vi att utforska hur Exsitec arbetar med just lön och förmåner.

 

 

 

 

 

 

 

 

1

Lön på Exsitec

På Exsitec värdesätter vi individen och tror på individuellt anpassade löner för att belöna våra anställdas prestationer. Istället för att ha en standardiserad lönetrappa som bestämmer lönenivåer baserat på titlar, värderar vi istället hur en individ presterar i relation till erfarenhet och visad kompetens.

Löner som vi kan stå för

Lönesättning skall vara rättvis. Vi tycker det är mer rättvist att belöna anställda baserat på individuell prestation och förtjänst, snarare än en fastställd lönestruktur som inte tar hänsyn till individuella insatser. Detta ger oss möjlighet att premiera arbete på hög nivå, som kan resultera i högre löner för drivna och erfarna anställda.

Samarbete

Att ha individuell lön är en del av vår arbetskultur som är grundad i våra värderingar. Vi tror på samarbete och att låta människor utvecklas i sin egen takt, vilket betyder att vi också vill erbjuda olika och unika möjligheter för våra anställda att växa och utvecklas inom företaget i takt med att de växer tillsammans med vårt företag.

Värdeorden sätter diskussionen

I vår föregående artikel pratade vi om våra värdeord; framåtanda, affärsmässighet, glädje och enkelthet. Dessa är alltid viktiga för verksamheten och ligger därför mycket till grund för våra lönekriterier.  

På Exsitec sätter vi lön efter: 
- Resultatskapande
- Förmåga
- Attityd och beteende 

 

 

 

2

Bonus

Exsitec är ett företag som bygger på känslan av gemenskap och vi sätter stort värde i att vara ett team. För att undvika konkurrens och främja samarbete har vi valt att inte arbeta med individuella bonusmodeller. Helt enkelt för att vi vill vinna tillsammans. De bonusmodeller vi har bygger därför på gemensam prestation.

 

 

 

3


Exsitecs syn på förmåner

När vi pratar förmåner så syftar man ofta på något som sätts i samma kategori som lön och som ges till den anställde utöver lönen. På Exsitec strävar vi efter att ha ett attraktivt förmånspaket med tjänstepension, sjukförsäkring, flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och liknande. När vi på Exsitec pratar om förmåner vill vi också gärna tro att det innefattar saker som inte enbart skall kvantifieras i pengar. Här är några andra förmåner som är viktiga för oss som arbetsgivare att erbjuda: 


Vår finansiella ställning 

Hos oss på Exsitec är bredden i vårt produktutbud inte bara en styrka – det är kärnan i vår framgång. Vi har en diversifierad produktportfölj som attraherat en bred kundbas som spänner över många olika branscher. Detta har skapat en affärsmodell som inte bara har visat sig vara hållbar, utan även ekonomiskt robust över tid.

Vår stabilitet och framgång positionerar gör oss till en attraktiv arbetsgivare i IT-sektorn. Vi är stolta över att kunna erbjuda attraktiva karriärmöjligheter och fortsätter konstant att söka efter de mest begåvade IT-talangerna som vill vara en del av vår framåtsträvande resa.

För den som vill ta en närmare titt på våra finansiella ställning uppmanar vi till att läsa våra finansiella rapporter. Som noterat bolag ger vi en transparent bild av vår ekonomiska resa och vår ambition att driva en stabil och växande verksamhet.

Namnlös design
Exsitecs omsättning över tid (mkr)

Utvecklingsmöjligheter

På Exsitec ser vi karriärutveckling som en gemensam resa mellan företaget och individen. Vi vill inte sätta vår personal i boxar som är förutbestämda för exakt vad rollen kommer innebära idag och i framtiden. Istället vill vi att våra anställda känner att de kan utvecklas i sin egen takt, och kan påverka när och hur de vill ta nästa steg i deras karriär.

Vi tror att en stor del av att nå våra tillväxtmål handlar om att uppmuntra våra anställda att ta initiativ och prova nya roller inom företaget, samtidigt som vi ser till att erbjuda utbildning och utvecklingsmöjligheter. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra anställda en mängd olika karriärvägar och stödja dem i att hitta rätt väg för att nå personliga och professionella mål. Några exempel på utbildningar är traineeprogrammet, mentorskapsprogrammet, projektledarakademin och vårt interna ledarskapsprogram.

Traineeprogram (1)

Vår placering och möjligheten att jobba där du känner dig hemma

På Exsitec vill vi att våra anställda ska känna sig som hemma på arbetsplatsen. Vi är stolta över att ha kontor från Malmö till Luleå, och vi ser till att varje kontor får ha sin egen unika prägling samtidigt som vi upprätthåller en stark företagsidentitet hos hela företaget. 

Vi tror att det är viktigt att våra anställda har möjlighet att arbeta på en plats som känns rätt för dem och att de har tillgång till stöd och resurser som gör att de kan blomstra inom företaget oavsett var de är placerade geografiskt. 

Vi strävar efter att skapa en arbetsplats där våra anställda kan trivas och utvecklas, och där de kan känna sig som en del av en gemenskap som sträcker sig över hela landet. Vi vill ha kontor som ligger centralt med närhet till kollektivtrafik. Det möjliggör för många att ha nära till sitt hemmakontor, men också en ökad möjlighet att röra sig mellan städer.

Namnlös design (1)

4

Andra förmåner

Självklart erbjuder vi också mer traditionella förmåner och här är några av de som vi är stoltast över: 

Föräldralön

Exsitec har som målsättning att vara en attraktiv arbetsgivare för alla medarbetare och det innebär naturligtvis att vi prioriterar olika förmåner som ska vara meningsfulla både avseende intresse och livsstil men också vid olika tidpunkter i livet.

Därför erbjuder vi föräldralön till alla anställda. 

Pension & försäkring

  • Tjänstepensionsplan avseende ålderspension, efterlevande- skydd, sjuk- samt premie- befrielseförsäkring
  • Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA)
  • Tjänstegrupplivförsäkring (TGL)
  • Privatvårdsförsäkring

Friskvård

Exsitec strävar efter att ha en mycket hög friskvårdsnivå på företaget och uppmuntrar ständigt våra kollegor till fysisk aktivitet.

Därför betalar vi 5000 kr i friskvårdsbidrag till våra anställda och har för samtliga anställda tecknat en förmånlig sjukförsäkring.

Normala arbetstider

Normal arbetstid på Exsitec är helgfri måndag till fredag, klockan 08-17 med en timmes uppehåll för lunch, alltså 8 timmar per dag och 40 timmar per vecka.

Utifrån huvudregeln att vi skall arbeta när våra kunder arbetar, så är vi som anställda på Exsitec i praktiken ofta fria att förlägga vårt arbete så som det passar oss bäst. God planering samt en bra dialog minskar risken för stress och orimliga belastningssituationer. För oss är det viktigt att alla anställda får en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

 

Semester och komptid

Möjligheten att vara ledig och ha flexibilitet i sin vardag är viktigt för vårt välmående och olika perioder i livet lämpar sig med olika semester och ledighetsprinciper. Därför erbjuder vi två alternativ för att stödja våra anställdas individuella behov och livssituationer.

Antingen har den anställde 25 dagars semester med betald övertid och ersättning för restid, eller så är den anställde övertidsavlöst och har 30 dagars semester men ingen extra tidsbaserad ersättning för till exempel restid eller övertid. 

Läs våra andra artiklar

Våra kollegor

Under 3 min

Våra kollegor

Vad innebär det då att vara en bra kollega för oss på Exsitec? I den första delen av vår artikelserie, Att jobba på...

Lön & förmåner

Under 3 min

Lön & förmåner

I denna artikel kommer vi att utforska hur Exsitec arbetar med just lön och förmåner.

Karriär- och utvecklingsmöjligheter

Under 3 min

Karriär- och utvecklingsmöjligheter

På Exsitec ser vi karriärutveckling som en gemensam resa mellan företaget och individen.

Flexibilitet & work-life balance

Under 3 min

Flexibilitet & work-life balance

Vår vision på Exsitec är att skapa en arbetsmiljö som är framåtblickande och anpassningsbar, inte bara för att möta...

Ekonomisk stabilitet

Under 3 min

Ekonomisk stabilitet

Vår vision på Exsitec är att skapa en arbetsmiljö som är framåtblickande och anpassningsbar, inte bara för att möta...

Nyfiken på en karriär hos Exsitec?

 

 

 

Undrar du något? Kontakta oss så berättar vi mer!