Träffa Exsitecaren

Ellinor Ihs Håkansson

Hon är kogitionsvetaren som som brinner för att göra de speciella lösningarna hos kunderna. Möt Ellinor som sparar massor av tid och pengar för hennes kunder varje dag.

 

 

 

 

 

André Lejonqvist (12)

Ellinor får system och människor att trivas tillsammans.

De sociala bitarna har alltid varit viktigast för mig inleder Ellinor när hon får frågan om hur hon hamnade i IT-branschen. 

Valet var inte självklart men efter att fått testa på programmering under utbildningen till kognitionsvetare så kände hon direkt att det var kul.

Jag har alltid gillat matematik och logiska lösningar. Här fick jag både vara kreativ och logisk på samma gång berättar Ellinor.

Efter utbildningen hamnade Ellinor på Exsitec där hon var en del av traineeprogrammet med inriktning mot applikationsutveckling och integrationer. 

Kulturen viktigaste faktorn

Att valet föll på just Exsitec handlar mycket om företagskulturen som hon upplevde vid de inledande dialogerna i rekryteringsprocessen. Hon ville hitta ett socialt arbete som också innehöll de logiska utmaningarna som hon börjat gilla under utbildningen. 

Hon ville börja arbeta på en arbetsplats med snälla människor som var kompisar även efter arbetstiden tagit slut.

Vi hittar ständigt på aktiviteter efter jobbet där traditionella after works blandas med mer kreativa påhitt såsom vinprovningar och pole dance-träning säger Ellinor med ett skratt.

Det sista exemplet är hennes eget specialintresse som hon gärna delar med kollegorna i Linköping.

Att göra saker tillsammans med kollegorna stärker sammanhållningen vilket gör arbetet roligare att utföra tillsammans.

29
Sparar massvis med tid

På jobbet är integrationer en typ av projekt som hon inte hade så mycket erfarenhet av. Det är lösningar som kopplar ihop olika systems data för att de ska fungera utmärkt tillsammans.

Intresset för det här området växte snabb när hon insåg att det verkligen hjälpte hennes kunder till en effektivare vardag.

Kunderna fick mer tid att lägga på relevanta arbetsuppgifter istället för att de spenderade mycket tid i excelark som byggts för att flytta data mellan olika system.

En förebild för nyanställda

Vid sidan om att arbeta med programmering av applikationer och integrationer så har Ellinor hunnit med att vara mentor åt nyaställda, agerat projektledare i ett flertal implementationer och nu senast varit ansvarig för innehållet i utbildningsprogram för nyanställa inom hennes område. 

Jag har verkligen fått testa på många olika arbetsuppgifter. Det är kul och med ansvar så växer man som individ. Det svåra handlar om att prioritera rätt bland de många roliga aktiviteterna berättar Ellinor.

Fakta Ellinor

På Exsitec sedan: 2019
Roll: Konsult med  inriktning mot applikationsutveckling och integrationer
Ort: Linköping

Gillar när det händer mycket

Livet vid sidan om arbetet går lite i samma linje där hunden Vincent som är en älskad kamrat får konkurrera med intresset för pole dance och såklart kompisar och familj.

Det är så kul när det händer mycket saker och jag trivs verkligen med att ha mycket roliga grejer att se fram emot.

Man får prioritera helt enkelt så man hinner med att göra roliga grejer men också ta sig tid till att slappa i soffan framför en bra tv-serie ibland avslutar Ellinor.

White-Light Gray

Vad är nästa stora grej?

 - Jag upplever att trenden där företag har specialiserade appar för deras olika arbetsprocesser kommer att fortsätta. Förr hade man ett system som klarade av allt medan de numera är vanligt att du har ett system för rekrytering, ett affärssystem och kanske ett eget system för inköp och leverantörsfakturor.

Det påminner lite om hur vi ser på våra mobiler i vardagen där vi har de bästa apparna installerade istället för att försöka göra allt med de som kommer inbyggda i telefonen från början.

Vilka är dina drömkunder?

 - Svårt att säga, de flesta är riktigt bra tycker jag. Det viktigaste är att lägga tid på relationen med kunden. Jag tycker om när vi har en seriös men ändå avslappnad relation i projekten. Det brukar leda till goda resultat och längre relationer. Det är det viktigaste för mig.

Light gray-White2
32

4 snabba med Ellinor

Favoritteknik just nu?

Just nu är jag väldigt fascinerad att min nya vinluftare. Inte så digital men den gör ett bra jobb.

Vad äter du helst?

Asiatisk mat är helt klart favoriten. Mycket smaker och god grönsaker ska det vara.

Vad lyssnar du helst på?

Både musik och poddar. Jag gillar att dansa så gärna någor glatt och modernt.

Vad tränar du helst?

Pole dance är min störta passion. Jag är tränar både själv och leder kurser för nybörjare.

Nyfiken på en karriär hos Exsitec?

Mats Stegemann rund

 

 

Kontakta Mats så berättar han mer!