Träffa Exsitecaren

Stina Erlands

Möt den ofrivillige systemvetaren Stina som är en av Exsitecs ledande experter inom områdena budget och prognos. En berättelse om hur du som ekonom kan få arbeta mer konkret och med stor variation.

 

 

 

 

 

1556007224626

Stina ger kunderna utmärkta förutsättningar att hantera den viktiga budgetprocessen

Efter uppväxten i dalarna flyttade Stina till Linköping för att läsa ekonomi.

 - Min mamma är systemvetare och jag tyckte att det verkade så tråkigt säger Stina och skrattar till.

Hon skrattar till eftersom det mesta förändrades via ett utbytesår i USA med IT-inriktning. Väl där fick hon testa på arbetet med Business Intelligence och datalager.

Att få göra mycket i projekten men också projektleda ger mig väldigt mycket.

Stina om hennes tekniska arbete

Det konkreta och tekniska arbetet med ekonomi väckte intresset för att arbeta inom samma bransch som hennes mamma. 

Ett härligt gäng

Hon började söka jobb från USA och hittade till Millnet (nuvarnade Exsitec) via en av de lokala mässorna i Linköping och skickade in en ansökan.

 - Från första stund så kände jag att det var ett härligt gäng med mycket energi. En familjär känsla där arbete kombineras med gemensamma aktiviteter. Det var precis det jag letade efter säger Stina. 

47
Planacy gör processerna tydligare

Väl på plats så började arbetet som konsult inom beslutsstöd. Först med Qlik som är en BI-plattform men hon fick också tidigt chansen att lära sig och arbeta med budgetplattformen Planacy. 

Där hittade Stina verkligen rätt i arbetet som ofta går ut på att skapa tydlighet i arbetsprocesser och beslutsvägar inom ett företag. 

Verktyget är relativt nytt på marknaden och utvecklas ständigt.

 - Vi har varit en tidig partner till produktbolaget vilket leder till att vi ofta får komma med förslag på nya funktioner. Det tycker jag är väldigt kul säger Stina.

 

 

 

Mycket roligare än det låter

Idag är Stina en av Exsitecs ledande experter på plattformen och arbetar dagligen med att hjälpa företag till en bättre budgethantering.

 - Bolag som vågar utmana sina arbetssätt och involverar fler i processen lyckas bäst generellt. Det kan låta lite torrt med att arbeta med budget men det är verkligen en del av företagandet som kräver en helhetsbild av verksamheten. För att det ska bli bra måste man förstå helheten berättar Stina.

Kunderna finns i alla möjliga branscher och storlekar vilket leder till ett varierat arbete trots att det kretsar kring samma grundprocess.

Fakta Stina

På Exsitec sedan: 2018
Roll: Konsult med inriktning mot budget och planering
Ort: Stockholm

Älskar att röra på sig

Vid sidan av arbetet så finns ett stort intresse av att röra på sig. Kollegorna märker det då Stina är en frekvent deltagare i kontorets månsdagsträningar. 

 - Att få röra på sig är det bästa jag vet. Helst tillsammans med andra säger Stina med inlevelse. 

Annars kretsar intressena kring hemmet där hon gärna målar en vägg, tar hand om växter eller lagar mat tillsammans med vänner och bekanta.

 - Det mesta blir roligare när man gör det tillsammans med andra avslutar Stina.

White-Light Gray

Hur ser ett drömprojekt ut?

 - Branschen spelar inte så stor till. Det viktiga är att kunden vill utmana sina egna processer. Det är extra kul att arbeta med budgetar som inte bara innehåller ekonomiska poster.

Byggbolag är spännande. Där finns det ofta projekt att följa tillsammans med en hög förvärvstakt. 

Det är alltid kul att arbeta med kunder som utmanar sitt sätt att arbeta. Inte bara pengarna som ska fördelas utan att man ser budgetprocessen som ett utmärkt tillfälle att förtydliga visioner och strategier.

Light gray-White2
46

4 snabba med Stina

Favoritteknik just nu?

 - Jag vill tipsa om vikten att stanna upp ibland för att sedan fortsätta. Stanna och sen kötta på. Det hjälper mig mycket!

Vad äter du helst?

 - En riktigt god bit fisk är favoriten. Gärna potatis, en god sås och grönsaker till.

Vad lyssnar du helst på?

 - Svensk pop generellt. Hittar mycket jag gillar på P3. Veronica Maggio är en favorit som jag ofta återkommer till.

Vad tränar du helst?

 -  Varierar ganska så mycket under året. Jag har tränat en del poledance, löpning och skidor. Variationen är viktig för mig.

Nyfiken på en karriär hos Exsitec?

Mats Stegemann rund

 

 

Kontakta Mats så berättar han mer!