Application-development-whiteazure-logo-white

En modern integrationsplattform

Azure Integration Services är en integrationsplattform i molnet och en paketering av ett antal tjänster i Microsoft Azure - API Management, Logic Apps, Service Bus och Event Grid. 

 Ökad skalbarhet

  Hybridbaserad plattform

 Hög cybersäkerhet

Start Integration Azure Integration Services

Azure Integration Services

Azure är en omfattande och pålitlig molnplattform som erbjuder en mängd verktyg och tjänster för att bygga, distribuera och hantera applikationer och tjänster. Det är ett populärt val bland företag och organisationer i alla storlekar på grund av sin flexibilitet, skalbarhet och säkerhet

En av de främsta fördelarna med att använda Azure är möjligheten att skala resurser upp eller ned efter behov, vilket ger flexibilitet och hjälper till att reducera kostnader. Det erbjuder också en mängd säkerhetsfunktioner, inklusive identitets- och åtkomsthantering, skydd mot nekande av tjänstattacker och kryptering av data.

Med API Management, Logic Apps, Service Bus och Event Grid kan man hantera kopplingar till sina olika system, skapa visuella integrationsflöden, skapa separation och flexibilitet med kö-hantering och starta flöden baserat på events. Utöver dessa tjänster innehåller plattformen en stor mängd färdiga komponenter som går att använda i sina integrationsflöden. För att inte behöva uppfinna hjulet på nytt.azure-mockup

 

Används av 

Business-stratagy-white

Färdiga anslutningar
till över 100 system

Efter att ha hjälpt över 500 kunder med integration har vi samlat på oss både erfarenhet och återanvändbara komponenter. I vårt integrationsbibliotek hittar ni anslutningar till ett stort antal system.

Våra anslutningar ger en kortare startsträcka, men kompromissar inte med er flexibilitet. Samtliga anslutningar passar perfekt in i en plattformsarkitektur i Microsoft Azure.

TILL INTEGRATIONSBIBLIOTEKET 

Dags för en riktig integrationsplattform?

Läs mer om hur ni kommer igång med en integrationsplattform (iPaaS) i vår guide.

 

Guide: Kom igång med E-handel

I Azure Integration Services ingår: 

config-5934_ded48123-85ee-4151-91e5-cdd10df3101d  API-hanteringssystem

API Management är en hybrid av molnbaserat och on-premises-system för API-hantering. Hantera och distributera API-gatewayer med API:er som finns både i Azure, lokalt och i molnet. 

Läs mer om API Management ->

stack-1513_d7289d89-f773-4832-8ab7-cfb1ade0aecc  Apphantering

Logic Apps är en low-code integrationsplattform (iPaas) där man på kort tid kan visuellt bygga integrationsflöden, samt se tydlig historik över tidigare körningar. Logic Apps kommer med många smarta connectorer för att koppla ihop med olika tjänster, vilket bidrar till korta implementationstider.

Läs mer om Logic Apps ->

bus-3180_3961d8c4-041e-4930-a26c-2a064bcc1429  Service Bus

Azure Service Bus är en asynkron, molnbaserad MaaS-tjänst. MaaS står för Messaging as a Service. I Service Bus kan du skicka data mellan olika system, som sedan kopplas ihop med övriga appar i Azure. 

Läs mer om Service Bus ->

edit-server-1870_1b0c966c-e3d2-40ba-a2f8-aa00c4bb382f  Event Grid

Event Grid är en händelsekoordinator, genom vilket du kan integrera program med olika events. 
Med Event Grid väljer du själv var du vill lagra din data. 

Läs mer om Event Grid ->

integration och implementation-rund

 

Prata med en expert

Funderar du över integrationsplattform eller IT-arkitektur generellt? Boka ett kostnadsfritt möte med en expert och få stöd i er digitaliseringsresa. Varför Exsitec?

 

 

 

 

 

3 (2)-1

Vi har lång erfarenhet

Exsitec har hjälpt företag att digitalisera sina verksamheter i över 20 år och tillsammans med våra kunder har vi genomfört tusentals projekt.

2 (7)

Långa kundrelationer

Med en tydlig förvaltningsmodell utvecklar vi kundrelationer där vi skapar värde för våra kunder, på kort sikt såväl som på lång sikt.

1 (4)

Vi kan integration

Med lång erfarenhet av systemstöd har vi kunskapen att förstå de digitala behoven – och skapar en kraftfull helhetslösning med era verksamhetsstödjande system.
4 vanliga användningsområden för Azure Integration Services

Online-banking-concrete

Koppla appar internt

Koppla applikationer inom er verksamhet, antingen genom en on premises-lösning, molnbaserat eller en hybrid. Decision making concrete

Koppla appar externt

Koppla era applikationer inom verksamheten med externa parter, så som partners och leverantörer. En så kallad B2B-integration. 

 

marketing-funnel-concrete

Koppla appar i molnet

Koppla era interna applikationer till en SaaS-tjänst. De flesta appar är idag molnbaserade, vilket innebär att en applikationsintegrering kräver en koppling mot dessa tjänster. 

collective-thinking-concrete

Integration mot IoT

Internet of Things blir allt populärare och kommer med en del integrationsutmaningar. En molnbaserad iPaaS-lösning är perfekt lämpad för detta, tillgänglig över olika körmiljöer. 

eric-lindhom-rund

 

 

Vad undrar du om Azure? Eric svarar gärna på dina frågor.