Vi är våra medarbetare

Vår vision

Vi väljer ut bra programvaror och tjänster, ser till att de fungerar tillsammans i kundens verksamhet och tar ansvar efter leveransen. Vi är specialister på affärssystem, beslutsstöd, digitalisering och skräddarsydda verksamhetsapplikationer. Vi vill välkomna våra kunder till en effektivare, enklare och roligare vardag genom att erbjuda ett bra IT-stöd.

Läs mer om vårt erbjudande

Exsitec tar ansvar

En positiv kraft för vår framtid

CSR, klimatkompensering, hållbarhet, jämställdhet och fler där till. Det finns många namn och kategorier för olika typer av ansvarstagande. Vi väljer att säga att vi bryr oss.


Vi bryr oss om

HJärta rubin-1Våra medmänniskor

Vår verksamhet speglas av våra medarbetare. Antalet kvinnor och utrikesfödda kan representeras i betydligt större utsträckning inom IT och Teknikbranschen.

Idag finns det mycket arbete vi kan göra för att förbättra situationen! Exsitec jobbar aktivt med att förbättra jämställdhet och mångfald. 

Fysisk och psykisk hälsa är även en utmaning i dagens samhälle. Vi stöttar våra medarbetare i arbetet till en mer hälsosam vardag och livsstil.

Det här gör vi

Vi mäter och följer upp hur vi kan bli bättre arbetsplats. Medarbetarundersökningar genomförs och följs upp årligen.

För närvarande är 38% kvinnor och 62% män, ett av de bästa resultaten i IT-branschen. Men vi kan bli ännu bättre!

Vi vill att alla våra anställda ska må bra och har därför max tillåtet friskvårdsbelopp för samtliga av våra anställda. Det är även viktigt med psykosocial hälsa, därför är alla våra anställda försäkrade, med gratis möjlighet till psykolog och psykoterapi.

HJärta gräsKlimatet

Exsitec agerar och handlar på ett miljömässigt och hållbart sätt genom hela verksamheten. Inte enbart genom att minimera företagets eget fotavtryck utan även genom att vara en bidragande faktor och drivkraft till företags digitala utveckling.

Genom att effektivisera och digitalisera sina verksamheter kan företag idag minimera sin påverkan på miljön. Inte minst genom minskade transportkostnader och materialåtgång samt förbättrade tillverkningsprocesser.

Det här gör vi

Hjälpa våra kunder avancera i den digitala transformationen och arbeta resurseffektivt.

Våra kontor är alltid centralt placerade nära en järnvägsstation för att underlätta miljövänliga resor.
 Tåg-1

Samtliga kontor är utrustade med digitala mötesverktyg som minimerar behovet av transport och effektiviserar arbetet

HJärta indigoFöretagsamhet

Vi vill ta vårt ekonomiska ansvarstagande och se till att företaget fortlever och har en stabil grund för att uppfylla sina mål. Både genom att vara en trygg arbetsgivare med resurser att utveckla och göra arbetet spännande för våra medarbetare.

Men även att bidra till samhället genom att skapa arbetstillfällen och göra våra insatser långsiktiga och fungera över tid.

Att ta sitt ekonomiska ansvar anser vi vara en självklarhet och något att verkligen vara stolta över. Vi bryr oss om transparens och kombinerar det med bra affärsetik för att långsiktigt vara en positiv kraft för vår framtid.

Det här gör vi

Vi agerar ofta mentorer till oerfarna företagare lokalt

Vi hjälper företag att vara konkurrenskraftiga och lönsamma vilket bidrar till ett samhälle i god hälsa.

 

 

quotesign

Att ha nöjda medarbetare som är motiverade både till att ha en trevlig arbetsmiljö och att göra ett bra jobb tillsammans med våra kunder är A och O.

Johan Kallblad VD, Exsitec

Vår kultur genomsyrar hela Exsitec

Värdeorden och vår kultur genomsyrar hela verksamheten och speglar vilka vi är och hur det är att arbeta på Exsitec. Organisationen är platt och det är högt till tak. Inkluderande!

Känslan på Exsitec är unik och något vi är väldigt stolta över.

Affärsmässighet

Vi är professionella och behandlar varandra och vår omgivning med ärlighet, respekt och prestigelöshet. Vi vill alltid att vårt arbete ska ge långsiktig nytta och lönsamhet för våra kunder.

Framåtanda

Vår verksamhet präglas av en nyfiken vilja att växa och en ständig önskan att bli bättre genom att utveckla oss själva samt våra kunder och partners.

Glädje

Vi har roligt på jobbet och för en positiv dialog med varandra och med andra. Resultatet av vårt arbete ska göra vardagen roligare för våra kunder.

Enkelhet

Vi är jordnära, okomplicerade, ödmjuka och vänliga. Vi strävar alltid efter att göra vardagen enklare för våra kunder och för varandra.

 

Karriär hos Exsitec

Exsitecpodden

Exsitecs historia

Exsitec startades år 2000 och fokuserade inledningsvis på att förbättra verksamheten och IT-stödet för företag som använde affärssystemet Movex.

2009 gick investmentbolaget Syntrans in som delägare, ett entreprenörsdrivet bolag som arbetar långsiktigt med att utveckla bolag för att bli bäst på sin valda marknad.

2017 tillkom ytterligare en ägare, Standout Capital, investmentbolaget som fokuserar på att investera i växande teknikinriktade bolag i norden. 

Vi växer med förvärv

Under åren har vi förvärvat bolag för att växa och stärka vår kompetens inom områden vi tror på. 2012 förvärvade vi Sundit AB, ledande leverantör av affärssystemet Visma Business och vi växte med över 100%. Några år senare, 2015, var det bolaget Arego med deras kunskap inom Visma.net som gick till förvärv och 2017 fick beslutsstödsområdet en stark tillväxt i förvärvet av konsultbolaget EGBS - Qlik- och Microsoftpartner med lång erfarenhet inom beslutsstöd.

2018 växte Exsitecfamiljen med det danska bolaget iAdvice som nu är ett dotterbolag till Exsitec. Med ett starkt varumärke och en stor kundbas i Danmark har Exsitecs första spår utanför Sverige tagits. Vi ser fram emot ett bra samarbete och är nyfikna på den nordiska marknaden. 

Senaste tillskottet är Ark Systems som under våren 2019 blev en del av Exsitec. Med stor kompetens inom SugarCRM kompletterar Ark Systems Exsitec erbjudande samt satte starten för Exsitecs etablering i Karlstad. 

Läs våra pressmeddelanden här!

 

Populärt traineeprogram

2013 startade vi vårt traineeprogram - då med 4 deltagare. Programmet har sedan dess vuxit sig både stort och väldigt populärt bland universitetsstuderande runt om i Sverige. I 2019 års program är det 35 traineer och idag är över en tredjedel av personalen tidigare traineer.

Exsiteckonsultens-vardag-beslutsstod

 

Läs mer om att jobba på Exsitec här