Visma AutoInvoice

Elektronisk fakturahantering

Visma AutoInvoice

Visma AutoInvoice

E-faktura med Visma AutoInvoice

Visma AutoInvoice är en tjänst integrerad med Vismas affärssystem som har två huvudfunktioner, att skicka kundfakturor samt att ta emot leverantörsfakturor. AutoInvoice
hanterar alla fakturor, oavsett om det är pappersfakturor, PDF eller e-fakturor (XML). E-fakturan skickas enligt standardformat som hanteras av fakturaväxeln som sedan levererar fakturan till mottagaren på det sätt denne valt att ta emot den. Mottagare kan exempelvis ha krav på att ta emot fakturor elektroniskt, olika format eller har fokus på miljöbesparande åtgärder.

 

Så funkar Visma AutoInvoice

Visma AutoInvoice

Vad är PEPPOL?

Vissa kunder kräver att fakturor ska skickas som e-faktura via PEPPOL-nätverket (Pan-European Public Procurement On-Line), bland annat offentlig sektor som får lagkravet 1 april i år. AutoInvoice använder InExchange, som är en accesspunkt i PEPPOL-näverket och uppfyller därför dessa krav. Kort sagt är PEPPOL ett standardiserat sätt att utbyta elektroniska dokument inom och över EU:s gränser.

 

Vad är InExchange?

InExchange är nordens snabbast växande affärsnätverk och har dessutom samtrafik med samtliga nordiska operatörer och även med stora globala fakturaväxlar.

• 200 000 företag i nätverket
• 15 000 nya företag varje månad
• 500 nya relationer mellan kund/leveverantör - varje dag

 

 

Fördelar med Visma AutoInvoice

  • Du som leverantör till den offentliga sektorn följer lagkravet om e-faktura.
  • Du minskar antalet pappersfakturor och sparar på miljön.
  • Du behöver inte hålla reda på vad kunden har för preferens, vi skickar i första hand e-faktura, i andra hand PDF via e-post och i tredje hand brev.
  • Du kan hantera alla kundfakturor i ett flöde direkt från ditt affärssystem.
  • Du har tillgång till fakturaväxeln som håller koll på när nya företag ansluter sig och hur de vill ta emot sina fakturor.
  • Du slipper att manuellt printa fakturor, kuvertera, frankera och posta.

Lagen om elektronisk faktura

Lagkravet 1 april 2019 för e-faktura gäller alla leverantörer till offentliga verksamheter. Lagen
gäller alla inköp till följd av offentlig upphandling. Små belopp och direktupphandling undantas inte.

Lag (2018:1277) § 2 ”Med elektroniska fakturor avses i denna lag fakturor som utfärdas, översänds och tas emot i ett strukturerat elektroniskt format som gör det möjligt att behandla dem automatiskt och elektroniskt.

Med AutoInvoice förenklar du fakturaprocessen genom att skicka allt i ett flöde och mottagaren får e-fakturan i sitt önskade format samtidigt som ni upfyller PEPPOL-kravet.

Charlotte Konsult Visma Business

Årets partner till Visma

Som Vismas huvudpartner har vi ca 150 erfarna konsulter inom flera av Vismas affärssystem och versioner. Som partner till Visma kan vi hantera er löpande förvaltning inklusive support, uppgraderingar och integrationer.

Vi har även ett helt utvecklingsteam som integrerar och utvecklar applikationer till Visma Global, Visma.net och Visma Business.

Kontakta mig om Visma AutoInvoice

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig - eller kontakta vår expert direkt!

Fredrik Lundell
Fredrik Lundell

Försäljningschef, 070-934 30 81