1

Wave Image

Innehållsförteckning

  Publicerad: 13.10.23 | Ekonomi

  Ska vi välja Business NXT eller Visma.net ERP?

  Innehållsförteckning

   Vi alla kan nog vara överens om att framtidens affärssystem är molnbaserade och att vi alla kommer behöva göra resan mot molnet ganska snart.

   Molnbaserade affärssystem ger oss inte bara bättre tillgång till realtidsdata, kontinuerliga uppdateringar och förbättrad säkerhet - som företag får man även rätt förutsättningar att arbeta proaktivt med kostnads- och tidsbesparingar och fokusera på tillväxt. Genom aktiv användning och vilja för att maximera fördelarna, öppnar molnbaserade affärssystem upp för ett nytt sätt att sköta om sin verksamhet, sina kollegor och sina affärer.

   På Exsitec levererar vi en rad molnbaserade affärssystem, bland annat Business NXT och Visma Net. I detta blogginlägg likheterna och skillnaderna mellan dessa två lösningar för att hjälpa dig förstå vilken lösning som möter dina och din verksamhets unika behov och mål.

   Vad är Visma.net?

   Visma.net ERP representerar framtidens ekonomi- och logistiksystem, en komplett molnbaserad lösning som är modulär och därmed skalbar. Med sina huvudmoduler, inklusive Ekonomi & Redovisning, Projekt, Lön & HR, och Logistik, kan Visma.net erbjuda en helhetslösning som automatiserar processer och förenklar arbetsflödet.

   Denna modulära struktur möjliggör ett kostnadseffektivt tillvägagångssätt där du endast betalar för de funktioner du verkligen behöver. Behovet av att utöka systemet kan snabbt och enkelt uppfyllas direkt i molnet om nya krav uppstår.

   Visma.net ERP har också ett öppet API för att kunna koppla på försystem, som t.ex. webbshop, handterminaler, 3PL mm. Med ERP-system i molnet är det enkelt att skala funktionalitet upp eller ner efter behov.

   Visma.net ERP passar för företag som vill standardisera arbetsprocesserna inom finans och logistik.

   Läs mer om Visma Net här.

   Vad är Business NXT?

   Business NXT representerar en vidareutveckling av Vismas framstående lokalt installerade system, Visma Business, och är särskilt utformat för medelstora till stora företag. Det är en helt molnbaserad lösning med fokus på högpresterande, öppna API:er och molnintegrationer. I Business NXT får du det bästa av två världar - flexibiliteten och höga graden av anpassning och designmöjligheter som finns i Visma Business och samtidigt möjligheten att nyttja modern teknologi genom ett molnbaserat system. 

   Business NXT:s öppna API gör att du kan integrera dina andra affärssystem i lösningen. API:et har ett GraphQL-gränssnitt som enkelt och effektivt låter dig hantera all data du behöver i Business NXT.

   Business NXT passar för större företag med hög transaktionsvolym och höga krav på anpassningar, prestanda och kraft. 

   Läs mer om Business NXT.

   Gemensamt för Business NXT och Visma.net ERP

   • Molnbaserat: Båda är molnbaserade, moderna och framtidsinriktade ERP-system från Visma Software.
   • Abonnemang: Prissatta som abonnemangstjänster (SaaS) inklusive uppgraderingar, uppdateringar, backup och drift.
   • Säkerhet: Erbjuder högsta säkerhet med funktioner som tvåfaktorsautentisering och följer ISO-standarder och EU-direktiv.
   • Standardfunktioner: Har alla standardfunktioner för ekonomi och redovisning, lager och logistik samt standardrapporteringspaket från OneStop Reporting.
   • Automatisk fakturahantering, betalning och utläggshantering: Inkluderar Visma.net AutoInvoice, -Expense och AutoPay.
   • Öppet API: Möjlighet att integrera ERP-systemet med andra affärssystem och branschlösningar. Det finns ett stort ekosystem med färdiga integrationer i "Visma App Store".

   Skillnaderna mellan Business NXT och Visma.net ERP

   • Standardisering vs. stora anpassningsmöjligheter: Visma.net ERP standardiserar arbetsprocesser medan Business NXT erbjuder flexibla anpassningsmöjligheter.
   • Standard vs. dynamiskt gränssnitt: Business NXT tillåter anpassning av gränssnittet efter önskemål, vilket inte är möjligt i samma utsträckning i Visma.net ERP.
   • Anpassningar och ändringar i kontoplan och ansvarsenheter: Business NXT erbjuder fler möjligheter för anpassningar jämfört med Visma.net ERP.

   Vilket system passar bäst för dig?

   Att välja mellan Visma.net ERP och Business NXT handlar inte om rätt eller fel, utan snarare om att hitta den perfekta passformen för ditt företag. När du står inför detta val finns det flera faktorer att överväga.

   1. Behov och storlek:

   Visma.net: Idealiskt för företag som strävar efter standardisering inom ekonomi och logistik samtidigt som man behåller möjligheten för speciallösningar.


   Business NXT: Lämpar sig för större företag med hög transaktionsvolym, krav på exceptionell prestanda och behov av en anpassad lösning, även om detta kommer med en högre kostnad.

    

   2. Visma Business-användare:

   Om ditt företag sedan innan har Visma Business och har god erfarenhet av det lokalt installerade affärssystemet, är Business NXT ett bra alternativ om du överväger att flytta till molnet. Det finns ett välutvecklat schema för att migrera data mellan systemen, och gränssnittet i Business NXT har många likheter med sin lokalt installerade föregångare.

    

   Sammanfattning

   Valet mellan Visma.net ERP och Business NXT är unikt för varje företag. Båda lösningarna täcker de flesta behov, men valet av system bör baseras på era nuvarande och framtida behov. Övergång till ett molnbaserat ERP-system är en möjlighet att automatisera och effektivisera arbetsprocesser med modern teknik. Genom att identifiera dina specifika behov och framtidsplaner samt samarbeta med en pålitlig partner, kommer du kunna landa i den lösning som ger mest värde och stödjer din verksamhet på bästa sätt. 

   Vi på Exsitec finns här för att konsultera och vara er partner. Kontakta oss för att diskutera hur vi kan skräddarsy lösningen för att möta just dina behov och mål.

   Om du är intresserad av att lära dig mer om de olika affärssystem vi erbjuder kan du läsa mer om våra lösningar här:

   LÄS MER OM AFFÄRSSYSTEM
   Du kan också läsa mer om de molnbaserade affärssystemen på våra produktsidor om Business NXT och Visma.net ERP.

    

   Behöver du konsultation kring valet? Kontakta oss! 

   Relaterade artiklar

   Vad är Business NXT och varför ska jag välja det?

   Ekonomi 4 min

   Vad är Business NXT och varför ska jag välja det?

   Står du inför beslutet att välja mellan Visma.net ERP och Business NXT för ditt företag? Vi går igenom hur du ska tänka.

   Gå från 55% till 80% automatisk hantering av leverantörsfakturor

   2 min

   Gå från 55% till 80% automatisk hantering av leverantörsfakturor

   Effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor genom att automatisera processerna med diagnosverktyg.

   Tankar om integrationer

   Integration 1 min

   Tankar om integrationer

   Strävar ni också efter att era system ska fungera harmoniskt ihop? Exsitec kan hjälpa er med integrationer mellan...

   Toggle Icon Author Avatar

   Kontakta
   skribenten

   Close

   Kontakta Exsitec