1

Wave Image

Innehållsförteckning

    Publicerad: 28.05.19 | Integration

    När den standardiserade molnlösningen inte räcker till

    Innehållsförteckning

      Från privatlivet är vi vana vid att det alltid finns digitala tjänster som är lättillgängliga och anpassade till precis det som vi vill kunna göra vid ett specifikt tillfälle. Till exempel finns det idag bra banktjänster att använda som gör att vi kan betala räkningarna på bussen på väg till jobbet istället för att gå till banken, leta begagnad bil att byta upp sig till via köpochsälj-sajter på väg hem från träningen och sjukanmäla barnen via skolans e-tjänster istället för att ringa. Dessa tjänster finns dessutom ofta tillgängliga för oss gratis.

      Frustrationen kan många gånger vara stor när vi i arbetslivet förstår att så inte är fallet för organisationer och verksamheter. Det finns inte alltid en tjänst där jag kan göra precis det som min verksamhet kräver att jag ska göra eftersom företag ofta är mycket mer olika än vad vi människor är. Tar man en filosofisk aspekt på det hela kan man även resonera kring att detta kommer sig av att verksamheter byggs upp av en grupper av individer, vilket är något som skapar en mycket större komplexitet än vad varje individ kan göra själv. Trots att dessa organisationer även har större betalningskraft än oss individer så finns helt enkelt inte alltid marknaden för att tjänster anpassade för alla olika varianter av affärsflöden ska kunna finnas.

      Standardlösningar eller egna anpassningar?

      En del tjänster som underlättar vårt företagande och affärsliv börjar dock dyka upp och kan till synes vara det som verkligen hjälper oss ur denna situation, bort från vår analoga affärsverksamhet och till en lika digital vardag som vi är vana vid från privatlivet. Att flytta ordrar mellan företagets webbshop och affärssystem har aldrig varit så enkelt, och är en självklar del i att få det nya företaget snabbt på fötter. Vad händer dock när den nya verksamheten växer och när vi konstaterar att vi vill ändra i en affärsprocess som gör att vårt systemstöd måste förändras för att hänga med? De flesta standardiserade molnlösningar som finns tillgängliga för en billig peng kommer då inte kunna erbjuda dessa anpassningar och vi blir därför begränsade av de tidigare val vi gjort. Lösningen kan i många fall vara affärssystemsapplikationer anpassade till er verksamhet. 

      Ett sätt att se till att detta inte händer är att ständigt utvärdera det systemstöd som organisationen använder sig av. Agila modeller och frågeställningar såsom att på ett strukturerat ställa sig frågorna “Vad ska vi göra mer av?” och “Vad ska vi göra mindre av?” i relation till arbetssätt, verktyg, kund- och leverantörsrelationer kan till exempel vara ett bra sätt att löpande utvärdera hur verksamheten går och mår. Varför inte ta upp det som frågeställningar på nästa grupp- eller ledningsgruppsmöte?

      Vi hjälper er framåt - affärssystemsapplikationer för er bransch

      På Exsitec jobbar vi med implementation av många olika molnsystem och hjälper även våra kunder att komplettera dessa med unika komponenter - unika affärssystemsapplikationer. Genom att skapa en helhetslösning som passar just er verksamhet och er bransch kan vi närma oss konsumentupplevelsen snabbare även i affärslivet.

      Läs mer om branschsystem

      Relaterade artiklar

      Vad är Business NXT och varför ska jag välja det?

      Ekonomi 4 min

      Vad är Business NXT och varför ska jag välja det?

      Står du inför beslutet att välja mellan Visma.net ERP och Business NXT för ditt företag? Vi går igenom hur du ska tänka.

      Gå från 55% till 80% automatisk hantering av leverantörsfakturor

      2 min

      Gå från 55% till 80% automatisk hantering av leverantörsfakturor

      Effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor genom att automatisera processerna med diagnosverktyg.

      Tankar om integrationer

      Integration 1 min

      Tankar om integrationer

      Strävar ni också efter att era system ska fungera harmoniskt ihop? Exsitec kan hjälpa er med integrationer mellan...

      Toggle Icon Author Avatar

      Kontakta
      skribenten

      Close

      Kontakta Martin Kaldma