Integrationsordlistan

Din ordlista för allt om systemintegration

 

 

 

Integration Ordlista Standardintegration

Standardintegration

Vad är en standardintegration?

Det skiljer sig en aning hur olika leverantörer använder ordet standardintegration, men generellt så menas en färdig integration mellan två system som snabbt och enkelt går att starta igång. 

Vad är fördelarna med en standardintegration?

Den stora fördelen med en integration är att det går komma igång snabbt, och oftast till en låg kostnad. En standardintegration som används av flera andra kunder ger också ett kvitto på att den är beprövad och robust. Som tidigare nämnt så skiljer det sig dock hur leverantörer nyttjar ordet standardintegration, så som potentiell köpare kan det vara värt att ställa några extra frågor.

Vad är nackdelarna med en standardintegration?

Nackdelarna med en standardintegration är att de i regel är svåra att påverka och förändra. Om man vill frångå det som är standard så är det ofta inte möjligt. En annan nedsida är att man oftast inte äger något av integrationen själv, vilket kan medföra problem om företaget som utvecklat den inte längre satsar på den eller rentav går i konkurs.

När bör man välja en standardintegration?

Det finns såklart inget enkelt svar på denna fråga. Men generellt är det bra att välja en standardintegration för enklare och mer standardiserade flöden där man kan leva med en låg grad av flexibilitet. Ett exempel kan vara för integration mellan en e-handelsplattform och en betalningslösning. För mer komplexa flöden som exempelvis hur en order flödar från e-handelsplattformen till affärssystemet och lagerhanteringssystemet vill man ofta ha mer flexibilitet och kontroll.

 

Prata integrationer med mig

Med mig kan du prata om allt från val av system till projekt och dess kostnader. Ta kontakt direkt eller fyll i dina uppgifter så hör jag av mig.

Martin Kaldma WebP

Martin Kaldma

Integrations-chef
Mobil: 073 - 851 70 70
Epost: martin.kaldma@exsitec.se