Visma Administration eller Visma.net?

Vårt val är Visma.net. På den här sidan kan du läsa om varför du som har Visma Administration bör byta till Visma.net idag, och hur ni går tillväga. 

Innehåll:

Är Visma Administration fortfarande ert val av affärssystem? Den här sidan är för dig som vill veta mer om vad det skulle innebära att gå över till Visma.net.

Som Visma-partner till många företag och organisationer ser vi flera fördelar med att ta klivet över nu till ett mer modernt affärssystem. 

1

Varför Visma.net?

Visma.net lanserades 2012 och mycket har hänt sedan dess. 

Jämfört med Visma Administration kan du med Visma.net automatisera många av de processer som ni idag lägger mycket administrativt arbete på, exempelvis bankintergrationer. Visma.net ger er tid till rätt saker och är skapat för er som vill arbeta modernt och framtidsäkrat. Ett affärssystem som automatiserar ekonomiska och administrativa processer, tillsammans med era övriga system.

område-ikon-affärssystem-antracit
Vi har gjort ett stort antal byten från Visma Administration och får ofta höra att bytet till Visma.net för med sig nedan fördelar.

001integrationer-blogg-bakgrund (1) (1)

Färdiga integrationer

Visma.net är ett av de kraftfullaste affärssystemen på marknaden och fungerar perfekt som basen i er systemmiljö. På så vis kan Visma.net agera som en "transaktionsmotor" och ta till vara på, eller distribuera, värdefull data från alla era system. Det här gör att ni alltid arbetar med så kallad "realtidsdata".

Vill du läs mer om vårt erbjudande för integration? Vi har många system som passar perfekt med Visma.net.

Mer om integration

Rapportering 

OneStop Reporting i Visma.net är det molnbaserade rapporteringsmodule från Visma. Med kraftfulla och användarvänliga funktioner för rapportering, konsolidering och budgetering som ger full insyn i verksamheten. Verktyget ger dig på ekonomi full kontroll över budgetflödet, och gör det möjligt att enkelt bygga rapporter precis som ni själva vill ha dem, med direktdata från affärssystemet.

Läs mer om OneStop Reporting

Moduler för logistik

Visma.net Logistics är en logistikmodul i Visma.net som förser dig med aktuella försäljningssiffror, lagerstatus, beställningar och leveransstatus med mera. Det är ett effektivt verktyg för alla typer av verksamheter och kan anpassas till just dina affärsprocesser för ett smidigt arbetsflöde. Du får full kontroll, bra optimeringsmöjligheter och kan tillhandahålla tillförlitlig information till dina kunder. Resultatet – nöjdare kunder och möjlighet till bättre marginaler.

Läs mer om logistics

Fler koddelar

I Visma.net har ni möjlighet att designa er kostnadsbärar sträng själva. Det betyder alltså att ni själva får bestämma vilka segment ni ska kunna kontera på, samt hur många tecken de ska bestå av. Detta går att jämföra med Visma Administration där detta redan är förbestämt och inte går att ändra på. Den enda begränsningen ni här är att ni behöver förhålla er till 30 tecken. 
2

Varför byta idag?

Molnbaserat är ett ord som är populärt att prata om idag men vad det faktiskt innebär är inte alltid lika tydligt.

För innebär begreppet automatisering på olika nivåer och att ni som verksamhet, så fort ni har tillgång till systemet, kan börja arbeta mer automatiserat. Därför är det viktigt för oss att vi tillsammans kan arbeta fram den lösning som är bäst för er, och självklart kan priset anpassas beroende på vilken typ av verksamhet ni har. 

AdobeStock_249826261
3

Projektet

Vi har gjort det förr

Vi har hjälpt många kunder med övergången från Visma Administration till Visma.net och är därför vana med den typen av projekt. 

Med över 4000 kunder är vi rutinerade när det kommer till IT-systemsprojekt och har en stor leveransorganisation och support som agerar för att projektet ska vara så enkelt för er som möjligt, så att ni kan lägga till på rätt saker. 

Olivia är en av de projektledare som varit involverade i liknande projekt. Ställ er fråga direkt till henne. 

Namnlös design (35)

 

4

Hur påverkas era kostnader?

Traditionella affärssystem kräver ofta en initial investering för införandet av systemet. En molnbaserad lösning å andra sidan följer vanligtvis ett månadsvis licensavtal. Kostnaderna för ett molnbaserat affärssystem är därmed förutsägbara, och kräver inga hårdvaruinvesteringar.

Utöver förutsägbara kostnader för ert affärssystem så slipper ni även kostnader för IT-driften för era servrar. En molnbaserad lösning ligger på leverantörens servrar och nås via nätet.

pay-2285_781aaa2e-6c6d-4715-b692-31256f86619e

 

5
AdobeStock_105374195

Blicka framåt

Som alla IT-projekt bör ett affärssystembyte planeras och delas upp i tydliga steg. Nedan har vi tagit upp tre olika steg som vi tycker är viktiga för er att titta på i starten av ett affärssystembyte. 

Asfaltsbolaget round webp
Idag är arbetsflödet så automatiserat som möjligt, vi är nöjda med det inom alla områden. Mest tydligt är det just nu vid betalningsåterkopplingen för leverantörsfakturor som sker helt automatiskt.
Annika Leinervik, ekonomichef    |    En av våra kunder som bytt från Visma Administration till Visma.net

Få svar på dina frågor

https://www.exsitec.se/hubfs/jakob-fredin-rund.webp

Jakob Fredin

Affärsutveckling

Mobil: 076 339 71 97
Email: jakob.fredin@exsitec.se