1

Wave Image

Innehållsförteckning

  Publicerad: 06.04.18 | Ekonomi

  Vad är fakturaskanning?

  Innehållsförteckning

   Digitaliseringen av arbetsplatser fortsätter att växa och snart är pappersfakturor ett minne blott – detta har vi hört ganska länge nu. Dagarna då pappersamlingarna på kontoret ockuperade en yta motsvarande ett mindre lagervaruhus är förhoppningsvis över. Det finns värdefull information att hämta ur en faktura och med hjälp av fakturaskanning kan denna information hanteras på ett effektivt sätt – ofta i ett automatiserat fakturaflöde.

   Det är här som fakturaskanning kommer in i bilden. Varje faktura innehåller information som är värdefull för användning inom redovisning, resursplanering samt beslutsstöd. Den data som finns på själva fakturan måste överföras in till andra system för att dess värde ska användas i ett större sammanhang eller i ett fakturaflöde.

   Hur ser processen ut för fakturaskanning?

   Fakturaskanning är ett automatiserat datainmatnings- och avläsningssystem som är anpassat för att passa just fakturor. Det agerar för att identifiera nyckelinformationen som finns på en faktura och omvandlar detta i sin tur till hanterbar och strukturerad data. Har du exempelvis en faktura i pdf format kan denna konverteras till en excelfil, text eller andra format. Därigenom är det möjligt att nyttja datan från fakturan i andra system. På detta vis undgår man att manuellt föra in informationen från varje faktura in i sitt bokföringssystem, Excel eller andra system.

   Fakturaskanning är ofta en del av elektronisk fakturahantering som är ytterligare ett steg i utvecklandet av en modern ekonomiavdelning.  

   Läs vår guide för fakturahantering

   Relaterade artiklar

   Vad är Business NXT och varför ska jag välja det?

   Ekonomi 4 min

   Vad är Business NXT och varför ska jag välja det?

   Står du inför beslutet att välja mellan Visma.net ERP och Business NXT för ditt företag? Vi går igenom hur du ska tänka.

   Gå från 55% till 80% automatisk hantering av leverantörsfakturor

   2 min

   Gå från 55% till 80% automatisk hantering av leverantörsfakturor

   Effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor genom att automatisera processerna med diagnosverktyg.

   Tankar om integrationer

   Integration 1 min

   Tankar om integrationer

   Strävar ni också efter att era system ska fungera harmoniskt ihop? Exsitec kan hjälpa er med integrationer mellan...

   Toggle Icon Author Avatar

   Kontakta
   skribenten

   Close

   Kontakta Exsitec