Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Fördelar med ett molnbaserat lönesystem

Fördelar med ett molnbaserat lönesystem

Funderar ni på att uppdatera er lönehantering genom att implementera ett lönesystem? Eller att byta från det ni har idag? Då rekommenderar vi starkt att ni satsar på ett molnbaserat system. En molnbaserad lösning innebär många fördelar, och vi presenterar de viktigaste här:

 

1. Löneprocessen blir automatiserad

Löneprocessen blir mer automatiserad med ett molnbaserat system. Detta förenklar både den interna dialogen mellan alla anställda och reducerar mängden manuellt arbete.

Läs mer: Lönehantering hos den moderna ekonomiavdelningen

 

2. Systemet sköter sig självt

Med molnbaserade system sker viktiga uppdateringar och anpassningar efter förändringar i lagar och avtal utan att ni behöver sätta er in i det tekniska kring systemet, det sköter sig självt.

 

3. Det är enkelt att komma igång

Det är enkelt att integrera ett molnbaserat system med era nuvarande lösningar och flöden, och därför också smidigt att implementera in i er verksamhet.

Läs mer: Implementation och integration

 

4. Det är lönsamt

En investering i ett molnbaserat system kan uppfattas som en stor kostnad, men de indirekta kostnaderna som ni sparar genom användning av ett webbaserat lönesystem är ofta långt större än de direkta kostnaderna vid investering. Exempelvis slipper ni: Inköp av servrar, underhåll/övervakning av servrar, licenser, kompetensutveckling, rekryteringskostnader, IT-support och kostnader för elförbrukning.

 

5. Det är mer hållbart

Ett molnbaserat system är mer hållbart, eftersom det innebär en lägre elförbrukning och en längre livslängd jämfört med en server. Dessutom innebär en molnbaserad lösning mindre avfall och skrot av sällsynta metaller då det går åt mindre hårdvara.

 

 

Är ni intresserade av att veta mer om molnbaserade lönesystem?

Kontakta oss

 

 

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering