Copiax helhetslösning skapar en effektiv verksamhet

Copiax är Sveriges största grossist inom lås- och säkerhet och vi erbjuder säkerhetsinstallatörer ett brett, kvalitativt och aktuellt produktutbud. I Copiax webbshop finns omkring 43 000 produkter från mer än hundra varumärken. Fokuset för Copiax ligger på att leverera effektiva logistik-, lager- och leveranslösningar.

Copiax har sedan start vuxit successivt och 2004 upplevde de behovet att investera i ett nytt lagerstyrningssystem (WMS).  Tidigare gjordes mycket manuellt på Copiax men med en ökad tillväxt och större volymer var det absolut nödvändigt för Copiax att digitalisera sin verksamhet. 

Sökte en partner med stor kunskap

Copiax kom i kontakt med Exsitec genom det uppköp Exsitec gjorde av Sundit 2012, och Copiax har varit mer än nöjda med sin nya partner.

Exsitec har samlat majoriteten av alla de system vi använder i vår verksamhet

Anki Janheim | Databas- & Utvecklingsansvarig, IT

För Copiax har det varit viktigt med en partner som är professionella, har stor kunskap och erfarenhet inom området och som dessutom är snabba när det kommer till uppdateringar och nyheter kopplat till systemen. En av de stora styrkorna hos Exsitec är enligt Copiax att man får en samlad arbetspartner, en så kallad Single point of contact. 

Det är också en trygghet att arbeta med en större partner där beroende av nyckelpersoner blir mindre. Exsitec är serviceminded och flexibla och alltid lyhörda för våra behov.

Anki Janheim | Databas- & Utvecklingsansvarig, IT

EN helhetslösning

I Copiax lösning ingår Visma Business som affärssystem och hjärtat i systemmiljön, Bitlog för lagerhantering, EazyStock för inköpsoptimering, Qlik Sense för analysering av försäljning, inköp, ekonomi och lager, Medius AP Automation för leverantörsfakturahantering samt integrationer mellan dessa system.

Idag arbetar Copiax mycket mer digitalt, vilket gjort att de inte behövt växa så mycket med administrativ personal, utan kan istället lägga kraft på vårt huvudsakliga kunderbjudande.
Även kontroll och säkerhet har medfört en mindre risk för “mänskliga fel.

Framöver är det främst uppgraderingar och finslipning som ska göras där Copiax bl.a. nyligen bytt från QlikView till Qlik Sense. Läs om skillnaden mellan QlikView och Qlik Sense. 

Vill du lyssna på caset? Anki Janheim gästade vår podd och berättade bland annat om hur deras digitaliseringsresa sett ut och hur det är att vara kund till Exsitec.

Lyssna på avsnittet

https://www.exsitec.se/hubfs/felix%20fr%C3%B6berg.webp

Felix Fröberg

Konsult

Kontakta mig om lösningen