Teamtailor tillsammans med HubSpot

Teamtailor är en plattform som många rekryterare garanterat känner igen. Men för många rekryterare finns det kanske utmaningar med hur man kan spåra allt från webbesök till verkliga konverteringar. Vi på Exsitec tror att vi har hittat lösningen. 

 

teamtailor logo whiteHubspot-hvit-transp

Förenkla rekryteringsprocessen

Genom att minska mängden manuellt arbete i flera system kan ni snabbare och lättare få en överblick över hela rekryteringsprocessen - från ansökan till sign. 

Samla allt på ett ställe

Genom att koppla ihop CRM:et med HRM:et samlar ni viktig data, som annars kan missas genom manuella processer. Få automatiska uppdateringar i ett system när det loggas i det andra. 

Smidiga verktyg för marknads- och HR-avdelningarna

Att använda ett CRM-system som komplement vid rekrytering kan ge fördelar till många i organisationen, inte minst i de fall där marknad jobbar tätt med HR. Utveckla ert employer brand genom att jobba mer tillsammans, på ett smidigare 

 

 

 

 

 

 

 

Start CRM-system HubSpot Teamtailor HubSpot

HubSpot för rekryterare

Webb och SEO

Genom att hosta webben i HubSpot tillsammans med ert CRM får ni ut så mycket mer av er exsiterande CRM-data, förenklar tracking och kan ta ägandeskap över hur ni rankar på Google. 

Spårbarhet och rapportering

Genom ägandeskapet av webben tillkommer även en enklare spårbarhet, samt en överblick över diverse konverteringar som ni önskar spåra. Bygg smidiga och snygga rapporter för att enkelt se och presentera för teamet var de viktigaste konverteringerna för er rekrytering sker. 

Employer branding

När vi flyttade vår karriärsida till HubSpot CMS fick vi mycket större designmöjlighet, vilket även gav oss chansen att börja arbeta mer med vårt employer brand digitalt. Vår rekryteringsprocess är en stor del av vår verksamhet och genom större employer brand-möjligheter har vi kunnat lägga stort fokus på att utveckla processen ännu mer. 

Så använder vi HubSpot för rekrytering

Karriärsida i HubSpot

Teamtailor - webb

Genom att ha vår karriärsida i HubSpot får vi samma möjligheter som på resten
av vår hemsida. Från design till tracking.

Listing + jobb

Teamtailor - listing

Listing och design på jobb som vi vill ha det. Eftersom vi i HubSpot äger all kod kan
vi därför skräddarsy listingen och jobben så som vi önskar.

Pipe

Teamtailor - pipe

I Teamtailor behandlar vi kandidaterna som vanligt. Talent acquisition-teamet
får all information de behöver genom de skräddarsydda
formulären i HubSpot. 

 

 

 

 

När vi utökade vårt rekryteringssystem Teamtailor med HubSpot, rankade vi snabbt bättre på Google. Nu syns vi på Googles startsida vid flera relevanta sökningar på lediga tjänster. HubSpot gör det enkelt för oss att själva använda SEO för att synas för rätt personer. Vi drar nu nytta av länkkraften från hela vår webbplats för att boosta våra lediga tjänster.


Carl Öberg black and white

Carl Öberg

Head of Employer Branding
🙌 Kundevent 🙌

De senaste veckorna har vi fått träffa våra kunder på olika event, workshops och mässor. Våra duktiga konsulter, säljare och marknadsförare har visat upp nya funktioner och nya system för våra kunder, för att på så sätt hjälpa de i deras digitaliseringsresa. Stort tack till alla kunder som har deltagit på våra event!
🎙️Exsitecpodden avsnitt 251🎙️

Ni har väl inte missat det senaste avsnittet från Exsitecpodden? I avsnittet träffar Mats Exsitecs vd ⁠Johan Kallblad⁠. De diskuterar Exsitecs senaste kvartalsrapport för Q1 2024 och dyker djupt ner i rapporten med de utmaningar och framtidsutsikter som presenteras där.

Johan delar sina tankar om vägen framåt, inklusive strategier för tillväxt och förvärv.

Missa inte detta spännande avsnitt! Ni hittar avsnittet i vår bio eller där poddar finns 🔗
Soon to be TRAINEER 2024 🌟

Häromkvällen arrangerade vi en check-in för våra blivande traineer som börjar till hösten. Fantastiskt kul att redan nu få smygstarta och mötas redan nu.

Vi ser så mycket fram emot starten i höst! 💜
🎙️Exsitecpodden avsnitt 246 🎙️

I veckans avsnitt av Exsitecpodden träffar du Eric Lindholm. Eric arbetar som affärsområdeschef på Exsitec och brinner för lösningar som binder ihop våra kunders system.

Dagens molnbaserade systemlösningar är unika på det sätt att det aldrig varit så lätt att starta med ett nytt isolerat system. Samtidigt leder detta till kraven på att data kan flöda mellan de olika systemen ökar lika snabbt.

Hör oss berätta om arbetet bakom eller mellan våra standardsystem som skapar väldigt stora tidsbesparingar.
🫸 Teambuilding! 🫷

På Exsitec tycker vi att det är viktigt med teambuilding. Genom att spendera tid tillsammans utanför de traditionella arbetsuppgifterna, bygger vi djupare relationer. Det kan vara allt från en gemensam lunch till teamutflykter. Dessa upplevelser för oss närmare varandra som kollegor, stärker förtroendet och främjar samarbete.

Här ser vi ett exempel från igår när ett av våra supportteam hade teamdag på vårt kontor i Uppsala.  Kvällen avslutades sedan med en trerätters middag som de själva fick laga 👩🏼‍🍳
Exsitec tar sig in på listan över de 100 mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige för IT-studenter 🎉

Varje år röstar universitetsstudenter på sina idealiska arbetsgivare i landets största, mest omfattande och oberoende karriärrelaterade studie – Universum Talent Survey. I år har de undersökt över 23 403 studenter i Sverige och bett dem att ge insikt i företagskaraktäristik som de finner mest attraktiva hos en potentiell arbetsgivare samt vem de uppfattar som sin idealiska arbetsgivare.

Exsitec rankades bland de 100 bästa av IT-studenter, i denna rankning av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2024. I år landade vi på plats 95 och ser fram emot att klättra på listan kommande år!
Glad påsk från oss alla på Exsitec! 🐥

Vårt arbete med
employer brand 

 

 

6 saker du som rekryterare kommer älska
med HubSpot

Koppling med CRM:et

Få en komplett insyn i hur dina leads och kandidater rör sig på webben samt addera element utan kod, med drag & drop - exempelvis kalender för mötesbokningar och formulär.

Minskat beroende av IT

Inget beroende av IT-personal kopplat till webb (eller byrå). Ge flexibiliteten till ditt HR/marknadsteam att utveckla din webbsida vidare.

Allt i ett

SSL certifikat, Chatt, SEO-rekommendationer, blogg-system, cookiebanners, formulär samt hosting och 24/7-support.

Bygg automationer

Automationer som kombinerar webb och interaktion med marketing automation - exempelvis ansökningar. 

Dynamisk anpassning

Anpassa webbsidor automatiskt baserat på CRM-data. Exempelvis visa denna produktvariation överst om besökaren har x karriärsönskemål. 

Enkel rapportering

Bygg enkla och snabba rapporter och dashboards för webbstatistik, marknadsföring och leads. 

 

 

 


5 fördelar med att använda
HubSpot för rekrytering

Bättre kandidatupplevelse tidigt

Många av de verktyg som finns på marknaden i grunden är ATS-system  (Applicant tracking system) som lagt till möjligheter till att skapa en enklare karriärwebb -> Kompromissat på kandidatupplevelsen för att ha allt i samma system.

Bättre SEO

Sedan vi bytte till HubSpot för våra jobb finns vi nu på startsidan på flera sökningar på Google. HubSpot möjliggör för oss att enkelt påverka SEOn själva. Dessutom får vi länkkraft från hela webben till våra jobb.

Möjligheter att följa upp varje kandidat

I HubSpot kan vi se exakt var varje kandidat kommer ifrån, kan bygga rapporter från det och rapportera till nyckelpersoner i verksamheten.

Marketing automation - lead capture

Genom att ha kontakterna i HubSpot kan vi använda oss av samma smarta verktyg som säljare använder för att engagera leads. Vad skiljer egentligen kandidater till jobb från en CFO som vill köpa ett ekonomisystem?

Möjligheter till skräddarsydda jobb 

Till skillnad från Teamtailor kunde vi i HubSpot bygga våra formulär precis som vi vill baserat på typ av tjänst. Framförallt var det viktigt för oss att formulären skulle kunna kombineras med innehållet på ett bra sätt som gjorde det enkelt att konvertera.

Integration mellan HubSpot
och Teamtailor

Det finns många fördelar med att integrera Teamtailor med HubSpot. Istället för att jobba parallellt i flera system kan ni automatiskt få över data kopplat till rekrytering i ert CRM - och data från ert CRM till ert HRM. Vi hjälper er gärna med att bygga en sån integration, kontakta oss för att få veta ännu mer om fördelarna. 

Vi har utöver möjligheten att bygga specialanpassade integrationer ett stort antal färdiga anslutningar som kan ge er en kortare startsträcka utan att tumma på er flexibilitet. 

source-code-1754_6b23d8db-2470-469e-911b-37e850bd5a1b

 

 

 

Vill du veta mer om hur ni kan arbeta med HubSpot ihop med Teamtailor?

Kontakta mig så kan jag berätta mer

liza bruze - boll för webb

Liza Bruze

Affärsutveckling
 

Så här kan ett formulär för TA-teamet se ut

pil