Fakturahantering i fastighetsbranschen

Som fastighetsbolag hanterar ni garanterat en hel del inkommande fakturor och med det olika momstyper med varierande procentsatser. Det är viktigt att era system stöttar er i genom hela processen för fakturahanteringen - hanteringen av moms och kontering ska allra helst ske per automatik och fakturorna ska snabbt hitta rätt väg i organisationen för enkel och smidig attest. Upptäck hur ni kan revolutionera er fakturahantering nedan!

Så automatiserar ni momshanteringen

Ett systemstöd ska kunna hjälpa er att på ett enkelt och tidseffektivt sätt hantera de delar av momsen som är avdragsgill och de delar som ska kostnadsföras direkt. De flesta fastighetsbolag hyr ut lokaler till hyresgäster med olika momspliktiga verksamheter, vilket gör att det är viktigt att ha koll på uppdelningen av momsen vid gemensamma kostnader. Oavsett om du arbetar i Control Edge, molnbaserade Visma.net eller annat affärssystem så kan du sköta din momshantering enkelt med ett systemstöd för fakturahantering, som Medius AP automation.

Momshanteringen inom fastighetsbranschen är en djungel där det är lätt att trampa snett, inte minst vid hanteringen av gemensamma fakturor i leverantörsfakturaflödet. Om ni inte har tillgång till bra verktyg att på rätt sätt dela upp momsen blir hanteringen fort väldigt manuell, tidskrävande och kostsam för er ekonomipersonal.

I Medius AP Automation finns stöd för att hantera och automatiskt styra moms via momskoder på radnivå. Momskoderna innehåller information om momsprocent, procent för avdragsgillhet samt hur den ej avdragsgilla momsen ska konteras upp. Ett regelverk sätts upp så att rätt momskod automatiskt väljs utifrån kontering och/eller leverantör. Dessutom blir det visuellt tydligt för användarna i systemet hur konteringen kopplat till momsen ser ut. Dessa momskoder i Medius kan automatiskt importeras från ett affärssystem eller annat system där denna information finns, eller så kan de enkelt administreras inne i Medius. 

Se kort demo till höger, av hur hanteringen av automatiskt konterad moms kan se ut. Genom att justera kontering så följer olika momskoder med automatiskt utifrån uppsatt regelverk. 


Fastighetsmoms

 

Kan Medius AP Automation vara rätt för er? 

Gör vårt systemtest och få reda på om Medius AP Automation skulle kunna passa er verksamhet.

Mer effektivisering för fastighetsbolag

On demand-webinar: Smartare fakturahantering för fastighetsbolag

Ekonomi 1 min

On demand-webinar: Smartare fakturahantering för fastighetsbolag

Exsitec och Medius pratar smart fakturahantering för fastighetsbolag - med fokus på momshantering. Förstå hur Medius AP...

Frågorna varje digitaliserande fastighetsbolag bör ställa sig

Ekonomi 4 min

Frågorna varje digitaliserande fastighetsbolag bör ställa sig

Fem frågor som fastighetsföretag bör ställa sig inför valet om hur de ska digitalisera sin verksamhet.

Fem funktioner i ekonomisystemet Control Edge för fastighetsföretag

Ekonomi 8 min

Fem funktioner i ekonomisystemet Control Edge för fastighetsföretag

Control Edge är ett molnbaserat ekonomisystem med både bred och djup funktionalitet för fastighetsföretag. Nedan har vi...

Nyfiken på...

Erik

 

 

Undrar du något? Erik svarar gärna på dina frågor.