Exsitec i Luleå

Just nu ligger mycket fokus på att etablera Exsitec som en självklar arbetsgivare i Luleå. Kontoret är på plats och verksamheten har under hösten tagit emot sin första trainee! Var med oss och driv etableringen i Norr. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frihet att arbeta där det passar bäst

Exsitec är en organisation fylld med människor i olika delar av livet. Att få välja sitt kontor inom verksamheten är en självklarhet.

Vissa tar chansen att bo i en storstad direkt efter studierna och andra prioriterar närheten till naturen eller hemorten. 

Organisationen är byggd på ett sätt där fysisk ort inte begränsar rörligheten för de anställda.

Exsitec orter

 

Luleå växer!

Idag arbetar företag i hela Luleå kommuns tillsammans med etableringsteamet i Luleå business region med olika etableringsprojekt i regionen. Gruppen av företag består av både Luleåföretag som vill växa men också företag som vill etablera sig i Luleå. Några av företagen som är delaktiga i satsningen är Northvolt, SSAB, Kaunis Iron, Vattenfall och Skanska. Denna resa vill vi på Exsitec hänga med på och vi har idag startat vårt nordligaste kontor i Luleå. Här ser vi nu fram emot att ta emot både seniora och juniora kollegor som vill vara med på resan att kring att etablera Exsitec i Luleå. Här kan du läsa mer om våra tjänster som finns tillgängliga i området.

På Luleå business regions hemsida kan du läsa mer om de satsningar som görs i etableringsprojektet. 

Kopia av Webbmall - boll för logoikon (7)

 

 

 

Vanliga frågor om konsultrollen

Många som söker till oss är oroliga över att de inte skulle ha tillräckligt med teknisk erfarenhet. I början kan det absolut kännas som att man tekniskt ligger back jämfört med de med teknisk bakgrund, men allt eftersom man mognar i sin roll inser många att alla konsulter inte måste vara supertekniska. Det viktigaste är att leveransteamet tillsammans lyckas täcka upp spektrat från verksamhetsförståelse till teknisk lösning.
Många av våra medarbetare har uttryckt att de utan tvivel skulle välja att först ha en bakgrund inom verksamheten och lära sig systemet sen, flera tycker det har möjliggjort för dem att lyckas snabbare som konsult. Många uppelever att de idag kan ta rollen som bryggan mellan IT och verksamhet. Har man inte arbetat med systemen i verksamhet kan man få en bra grund genom vårt trainee- eller konsultprogram.
Känslan är peppande stark! En nyckel till det är till viss del att vi Exsitecare inte är resurskonsulter. Som företag och som affärsområde gör vi mycket aktiviteter tillsammans, både kompetensrelaterade som rent sociala, på och utanför arbetstid.
När man kommit in i rollen som konsult och lärt sig systemet så finns det stora möjligheter att utvecklas. På ett företag som Exsitec, med ett brett erbjudande mot många branscher, kan man bli vass på flera olika system och områden. Vill man senare gå vidare i en verksamhet har man snarare gjort sitt CV vassare med systemkunskap. Det här är en ny karriärväg som dykt upp på marknaden!

 

 

Webbmall - boll för bild  (2)

Möt Exsitecaren

Ida Aasa

Uppväxt i Skellefteå och med ett stort intresse för basket flyttade Ida söderut efter sina tre år på riksbasketgymnasiet i Luleå.

Elitsatsningen inom idrotten gjorde att resan gick via Umeå ner till Göteborg där Ida kombinerade basket med en civilingenjörsutbildning inom Teknisk Design, med en master inom kvalitet och verksamhetsutveckling under institutionen för Industriell Ekonomi.

Efter examen gick resan vidare i södra Sverige och det var också då hennes karriär inom IT startade på Exsitec som Business Intelligence-konsult.

 

Etablerar Exsitec i Norrbotten

Efter några år blev dock längtan hem för stor och beslutet att flytta norrut igen togs 2018. I det läget kändes steget för stort att både flytta hem, starta familj och också etablera Exsitecs verksamhet i norrbotten. Ida bytte arbetsgivare men fortsatte inom samma yrkesmässiga spår som BI-konsult.

Passionen för analys av data och att visualisera den tydligt och snyggt är viktiga faktorer till att hon trivs utmärkt i sådana projekt.

Efter några år i en annan organisation uppstod möjligheten igen att vara med och etablera Exsitec i Norrbotten och nu var Ida inte sen på att ta den chansen.

 

Svårt att hitta förebilder i norr

Vid flytten hem kände Ida att det var svårt att hitta kvinnliga förebilder inom IT i Norrbotten men att de absolut finns där om man letar lite. De som syns och hörs mest är snarare de som bygger bilden av Norrland med vacker natur och goda möjligheter att bo bra utanför staden.

Hon saknade dock bilden av norrland som en plats där kombinationen av ett stadsliv med ett innovativt arbete med naturen och lugnet nära till hands.

Detta gjorde att hon startade ett instagramkonto med namnet @ingenjorida och som på kort tid inspirerat många till att, som kvinna i IT-branschen få upp ögonen för norrbotten och de många satsningar som sker där just nu.

Landskap norrland

 

 

 

Möt Exsitecaren

Sofie Forslund

Ända sedan Sofie var liten har resande och upplevelser varit viktigt för hennes välmående. Detta ledde till studier i turism och flertalet internationella arbeten i fantastisk miljö. 

Idag är hon en del av Exsitecs nordligaste kontor och vägen dit gick via kärleken till snö och skidåkning.

Webbmall - boll för logoikon (2)-1

 

Är med och etablerar Exsitec i Luleå

Valet att börja på Exsitec började i Linköping men slutade i med en flytt 100 mil hemifrån. 

Efter ett antal år utomlands med varierade arbeten inom turistbranschen så började Sofie arbeta på en svensk organisation inom turistnäringen. Det var där som intresset för IT började på riktigt eftersom mycket av verksamhetsutvecklingen skedde i olika IT-system.

Intresset växte vilket gjorde henne nyfiken på en karriär inom IT och ledde till studier till systemutvecklare vid sidan om jobbet. 

Under mina år inom turismen har jag vant mig med att bo i fjällen. När jag valde kontor på Exsitec siktade så långt norrut det bara gick.
- Sofie om valet av ort

Efter att hon tagit examen så hittade hon Exsitec och kände direkt att det var en arbetsplats som var intressant. Kombinationen av verksamhet och teknik i kombination med vänliga personer gjorde valet enkelt.

Sökte balans mellan ett aktivt liv och ett spännande arbete

Att göra mycket vid sidan av arbetet har alltid varit självklart för Sofie

Att det tidigare arbetet inom turism kombinerades med studier är inte förvånande för de som känner henne. Hon tycker om att engagera sig och dra igång initiativ. 

På hennes nya hemort har hon under det första året redan startat en intressegrupp för språkutbyte med fokus på spanska och nästa initiativ kallas för Cykling utan ålder som ska få fler äldre att cykla med hjälp av sällskap från volontärer.

received_890194228657520 (1)

 

 

Webbmall - boll för logoikon (4)

Exsitec Ski Team

På Exsitec tror vi på balansen mellan jobb och fritid och att gränsen mellan dessa inte ska behöva vara så tydlig. Därför driver kollegor på Exsitec för andra året i rad Exsitec Ski Team som deltar i Ski Classics. På vår sida för Exsitec Ski Team kan du läsa mer om laget och om satsningen.

 

 

Lediga tjänster

Kika in våra lediga tjänster som finns tillgängliga där just du vill vara. 

Konsult inom Business Intelligence

Flera orter - Heltid

Konsult inom affärssystem

Flera orter - Heltid

Konsult inom Budget & Planering

Flera orter - Heltid

Konsult inom affärssystem inr. service

Flera orter - Heltid

Se alla våra lediga tjänster

Webbmall - boll för logoikon (3)

 

 

Undrar du något eller vill komma i kontakt med en kollega? Agnes svarar gärna på dina frågor!