Momshantering i fastighetsbranschen

Förenkla moms i Medius AP Automation 

De flesta fastighetsbolag hyr ut lokaler till hyresgäster med olika momspliktiga verksamheter, vilket gör att det är viktigt att ha koll på uppdelningen av momsen vid gemensamma kostnader. Oavsett om du arbetar i Control Edge, molnbaserade Visma.net eller annat affärssystem så kan du sköta din momshantering med Medius AP automation.

Momshanteringen inom fastighetsbranschen är en djungel där det är lätt att trampa snett, inte minst vid hanteringen av gemensamma fakturor i leverantörsfakturaflödet. Om ni inte har tillgång till bra verktyg att på rätt sätt dela upp momsen kan hanteringen även bli väldigt manuell, tidskrävande och kostsam för er ekonomipersonal.

I Medius AP Automation finns stöd för att hantera och automatiskt styra moms via momskoder på radnivå. Momskoderna innehåller information om momsprocent, procent för avdragsgillhet samt hur den ej avdragsgilla momsen ska konteras upp. Ett regelverk sätts upp så att rätt momskod automatiskt väljs utifrån kontering och/eller leverantör. Dessutom blir det visuellt tydligt för användarna i systemet hur konteringen kopplat till momsen ser ut. Dessa momskoder i Medius kan automatiskt importeras från ett affärssystem eller annat system där denna information finns, eller så kan de enkelt administreras inne i Medius. 

Se nedan film för en demo av hur hanteringen av automatiskt konterad moms kan se ut. Genom att justera kontering så följer olika momskoder med automatiskt utifrån uppsatt regelverk. 


Fastighetsmoms

 

Blogg: Fem frågor varje fastighetsföretag bör ställa sig

Vad kan ni spara?

Testa hur mycket ni kan spara med automatiserad fakturahantering.
Svara på 3 frågor, ingen email behövs!

 

 

Vill du veta mer om...

Erik

 

 

Undrar du något? Erik svarar gärna på dina frågor.