Momshantering i fastighetsbranschen

Förenkla moms i Medius AP Automation 

De flesta fastighetsbolag hyr ut lokaler till hyresgäster med olika momspliktiga verksamheter, vilket gör att det är viktigt att ha koll på uppdelningen av momsen vid gemensamma kostnader. Oavsett om du arbetar i Control Edge, molnbaserade Visma.net eller annat affärssystem så kan du sköta din momshantering med Medius AP automation.

Momshanteringen inom fastighetsbranschen är en djungel där det är lätt att trampa snett, inte minst vid hanteringen av gemensamma fakturor i leverantörsfakturaflödet. Om ni inte har tillgång till bra verktyg att på rätt sätt dela upp momsen kan hanteringen även bli väldigt manuell, tidskrävande och kostsam för er ekonomipersonal.

I Medius AP Automation finns stöd för att hantera och automatiskt styra moms via momskoder på radnivå. Momskoderna innehåller information om momsprocent, procent för avdragsgillhet samt hur den ej avdragsgilla momsen ska konteras upp. Ett regelverk sätts upp så att rätt momskod automatiskt väljs utifrån kontering och/eller leverantör. Dessutom blir det visuellt tydligt för användarna i systemet hur konteringen kopplat till momsen ser ut. Dessa momskoder i Medius kan automatiskt importeras från ett affärssystem eller annat system där denna information finns, eller så kan de enkelt administreras inne i Medius. 

Se kort demo till höger, av hur hanteringen av automatiskt konterad moms kan se ut. Genom att justera kontering så följer olika momskoder med automatiskt utifrån uppsatt regelverk. 


Fastighetsmoms

 

Testa vad ni kan spara 

Räkna ut hur mycket du kan spara med smartare hantering av leverantörsfakturor

Läs mer

On demand-webinar: Smartare fakturahantering för fastighetsbolag

Fakturahantering 1 min

On demand-webinar: Smartare fakturahantering för fastighetsbolag

Exsitec och Medius pratar smart fakturahantering för fastighetsbolag - med fokus på momshantering. Förstå hur Medius AP...

Frågorna varje digitaliserande fastighetsbolag bör ställa sig

ERP-system 3 min

Frågorna varje digitaliserande fastighetsbolag bör ställa sig

Fem frågor som fastighetsföretag bör ställa sig inför valet om hur de ska digitalisera sin verksamhet.

Fem funktioner i ekonomisystemet Control Edge för fastighetsföretag

ERP-system 6 min

Fem funktioner i ekonomisystemet Control Edge för fastighetsföretag

Control Edge är ett molnbaserat ekonomisystem med både bred och djup funktionalitet för fastighetsföretag. Nedan har vi...

Nyfiken på...

Erik

 

 

Undrar du något? Erik svarar gärna på dina frågor.