FAQ Visma.net Logistics

Här besvarar vi vanliga frågor kring Visma.net Logistics - Ekonomi- och logistiklösning som ni kan växa med.

Visma.net Visma.net Logistics FAQ Visma.net Logistics

FAQ

Här besvarar vi de allra vanligaste frågorna vi får kopplat till Visma.net Logistics. Har du fler frågor är du hjärtligt välkommen att kontakta oss nedan.

Kan jag skapa offerter i Visma.net?

Du kan skapa offerter direkt i ordervyn. När kunden bekräftat kan du med ett knapptryck konvertera offerten till en order. 

Kan jag få hjälp med mina inköp i Visma.net?

Med Visma.net logistik kan du få inköpsförslag utifrån satta beställningspunkter. Du får också en tydlig översikt över artiklarnas lagersaldo, artiklar på försäljningsorder och inköpsorder etc. som ett stöd i din inköpsprocess.

Hur får jag koll på mitt lager?

Lagersaldot är alltid uppdaterat i Visma.net och du kan få ut lagersaldo och lagervärde i realtid. Eftersom huvudbok och lagerbok hänger ihop behöver du inte tänka på bokföringen.

Kan jag ha batchnummer i Visma.net?

Visma.net har stöd för batchnummer, serienummer och förfallodatum. 

Jag köper in mina artiklar i pall men säljer i styck, fungerar det i systemet?

Ja, Visma har stöd för olika enheter. Du ställer in i systemet hur enheterna ska konverteras för att du enkelt ska kunna köpa in, lagerföra och sälja varor med olika enheter. 

Kan jag ha flera lagerställen?

Du kan ha flera lagerställen i Visma.net. Det finns även stöd för lagerplatser för dig som arbetar med det.

Finns det stöd för olika valutor?

Visma.net har automatisk import av valutakurser och hanterar konverteringen av valuta helt automatiskt. Gör du inköp i EUR så görs exempelvis en justering av kostnaden av artiklarna om valutakursen skiljer mellan inleverans och leverantörsfaktura.

Kan jag ha olika priser för olika kunder?

I Visma.net finns hantering för prislistor på både kund- och leverantörssidan. Du kan arbeta med basprislistor eller anpassa priserna för en specifik kundgrupp samt för enskilda kunder. Det finns även stöd för rabatthantering och kampanjer. 

Hur kan jag integrera min webbshop med Visma.net

Med en integration till webbshop får ni in era ordrar direkt i systemet. Visma.net kan sedan automatiskt skapa upp utleveransen så att lagerpersonalen får ut plocklistor och färdigställer ordern. När ordern är plockad och bekräftad kan kundfakturan skickas ut automatiskt till kund. 

Finns det stöd för leverans direkt från leverantör till kund?

Ja, i Visma.net finns stöd för direktleveranser samt för att göra inköp direkt mot order. 

En stor del av våra kostnader för artiklar är tull och frakt. Finns det en hantering för det?

Ja, i Visma.net kan man påföra inlevererade artiklar kostnaden för exempelvis tull och frakt. Fraktkostnaden kan fördelas på artiklarna utifrån antal, vikt eller värde.

Kan jag följa upp resultatet på flera dimensioner/koddelar exempelvis kostnadssälle, ort och projekt?

I Visma.net har du tillgång till max 30 tecken för dimensioner/koddelar. Det innebär att du kan sätta upp valfritt antal segment så länge totala antalet tecken är max 30. Det går sedan att ta ut exempelvis en resultatrapport för ett visst projekt.

Vad kostar Visma.net Logistics?

För att kunna använda Visma.net Logistics behöver ni en licens. Det som driver kostnaden för licensen är dels antal bolag, transaktionsvolymen av kund- och leverantörsfakturor samt tilläggskostnaden för själva modulen Logistics.

Utöver licenserna så tillkommer kostnaden för våra konsulttjänster i samband med projektet att införa och anpassa Visma.net Logistics för er verksamhet. Denna kostnad presenteras i en kundunik offert från oss och bygger på estimat baserade på erfarenhet från flera hundra tidigare, lyckade projekt som vi har genomfört.

Vi erbjuder även utbildning för användare samt att man kan välja att teckna supportavtal med oss där man får svar på användarfrågor mellan kl 08-17 på vardagar. 

Kravspecifikation för affärssystem

Är du osäker på vilka krav du ska ställa kring ett nytt affärssystem och hur du ska formulera dem? Vi hjälper dig dig i vår populära kravspecifikation för affärssystem. 

Guide Digitalisering inom inköp & lager (1)

 

 

 

 

Prata Visma.net Logistics med mig

Med mig kan du prata om allt från funktioner i systemet till hur ett projekt fungerar. Ta kontakt direkt eller fyll i dina uppgifter så hör jag av mig.

Marcus W

Marcus Wagner
Konsult Visma.net Logistics
Mobil:
 070-699 98 17

Epost: marcus.wagner@exsitec.se