1

Wave Image

Innehållsförteckning

  Publicerad: 15.05.23 | Ekonomi Analys och rapportering

  5 anledningar till varför ni bör byta ut Excel till OneStop Reporting

  Innehållsförteckning
   Excel är en bra grund för rapportering och budgetering, men när företaget växer och rapporterna blir allt mer avancerade, når Excel sina gränser. OneStop Reporting erbjuder en lösning för att ta rapportering och budgetering till nästa nivå. Om du är en person som gillar Excel kan det vara svårt att se varför man skulle behöva byta ut det mot något annat. Men sanningen är att det finns många anledningar till varför man bör överväga OneStop Reporting som rapporteringssystem istället. För dig som gillar Excel kommer du dessutom kunna känna dig bekväm direkt i verktyget. Eftersom OneStop Reporting är ett Excelbaserat verktyg, kan du fortsätta använda dig av dina befintliga Excel-kunskaper.

    

   Vi har därför listat fem fördelar med OneStop Reporting, och varför ni bör överväga att byta verktyg för att ta er rapportering till nästa nivå:

    


   1: Automatiserad och uppdaterad rapportering

    

   Att uppdatera rapporter med ny data är ofta tidskrävande och manuellt. OneStop Reporting är integrerat med ert affärssystem, vilket innebär att data hämtas automatiskt. Detta sparar viktig tid och minimerar risken för mänskliga fel.

    

   2: Skräddarsydda rapporter

   Med OneStop Reporting kan man enkelt bygga rapporter. Verktyget använder drag-and-drop-funktionen och gör det enkelt att bygga rapporter som är skräddarsydda efter företagets behov. Dessutom finns det ett galleri med standardmallar som kan användas samt anpassas när som helst.

   OSR-bild-1

    

   LÄS MER: Smart rapportering med OSR - funktioner som ger dig full kontroll

    

   3: Budgetering i Excel

   Budgetering är en viktig del av företagsverksamheten och Excel är ett populärt verktyg för detta ändamål. OneStop Reporting erbjuder en budgeteringsmodul som är Excelbaserad. Genom smarta funktioner är det enkelt att budgetera på olika nivåer, till exempel på avdelningar eller projekt. Många vill jämföra budgeten i sina rapporter, budgeten kan enkelt plockas in i exempelvis resultatrapporten för en smidig överblick.

    

   4: Arbetsflöden och insyn i budgetprocessen

   Vidare är arbetsflöden helt klart en viktig del av budgetprocessen. OneStop Reporting erbjuder en arbetsflödesfunktion där användare kan tilldelas uppgifter och ansvar i budgetprocessen. Man kan dessutom välja vad användaren har tillgång att budgetera på och vilka användare som ska granska och godkänna budgeten.

    

   5: Flexibilitet och användarvänlighet

   OneStop Reporting är en flexibel och användarvänlig lösning som erbjuder ett enkelt och lättförståeligt gränssnitt. Verktyget minimerar risken för de typer av fel som lätt uppstår i Excel-rapporter. Rapporterna är dessutom enkla att använda. Ni kan till exempel använda en och samma rapport för att få data från önskad period. Med OneStop Reporting blir det alltså enklare att hantera rapporter och budgetering på ett effektivt sätt. 

   En viktig poäng är även att om man gillar att arbeta i Excel kommer man snabbt kunna känna sig bekväm med att använda OneStop Reporting. Eftersom OneStop Reporting är Excelbaserat, kan man fortsätta använda sig av sina befintliga Excel-kunskaper, men med fördelen att man kan automatisera mycket av arbetet och spara tid genom att använda sig av schemalagd dataimport och andra smarta funktioner som finns tillgängliga i OneStop Reporting.

    

   Vill du veta mer om OneStop Reporting?

   Excel är fortfarande ett populärt verktyg för rapportering och budgetering, men det finns bättre alternativ där ute. OneStop Reporting erbjuder automatiserad och uppdaterad rapportering, skräddarsydda rapporter, budgetering, arbetsflöden för budgetprocessen och enkel användarvänlighet. Att byta till OneStop Reporting kan hjälpa ert företag att effektivisera verksamheten och minimera risken för fel avsevärt. Du kan läsa mer om OneStop Reporting här eller kontakta oss om du har frågor eller funderingar.

   LÄS MER OM ONESTOP REPORTING

    

    

   Relaterade artiklar

   Vad är Business NXT och varför ska jag välja det?

   Ekonomi 4 min

   Vad är Business NXT och varför ska jag välja det?

   Står du inför beslutet att välja mellan Visma.net ERP och Business NXT för ditt företag? Vi går igenom hur du ska tänka.

   Gå från 55% till 80% automatisk hantering av leverantörsfakturor

   2 min

   Gå från 55% till 80% automatisk hantering av leverantörsfakturor

   Effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor genom att automatisera processerna med diagnosverktyg.

   Tankar om integrationer

   Integration 1 min

   Tankar om integrationer

   Strävar ni också efter att era system ska fungera harmoniskt ihop? Exsitec kan hjälpa er med integrationer mellan...

   Toggle Icon Author Avatar

   Kontakta
   skribenten

   Close

   Kontakta Rebecca Wahlberg