En central del i en e-handelslösning är integration. Att utveckla en snygg webb som möter kunderna på ett bra sätt är viktigt, men samtidigt faller upplevelsen platt om saker inte fungerar under ytan. Och om inte annat så skapar det en ohållbar administrativ situation.
Utan bra integration riskerar man att t.ex. felaktiga lagersaldon och bristfällig leveransinformation genererar missnöjda kunder.
Läs mer om våra e-handelslösningar
Arkitektur och integrationsplattform
Det finns olika sätt att bygga integrationer på, vilket gör det viktigt att tänka till vid val av plattform och leverantör. Integrationsarkitekturen påverkar faktorer som skalbarhet, flexibilitet och kontroll av lösningen vilket gör det viktigt att sätta rätt struktur från början. En hållbar integrationslösning implementeras med stöd av en modern integrationsplattform iPaaS (Integration Platform as a Service) och med en arkitektur som är anpassad efter verksamhetsbehov och framtida tillväxt.
Vilka integrationer behövs?
E-handel ställer ofta relativt komplexa krav på integration, även om behovet såklart varierar från företag till företag. Vanligt är dock att integrationsflöden sträcker sig över flera olika system och plattformar, exempelvis:
Det är därför viktigt att, tidigt i processen att införa en e-handelslösning, mappa upp integrationsbehovet.
4 tips vid integration av e-handel
- Börja smått och med vissa manuella rutiner för att sedan automatisera efterhand
- Det går sällan att automatisera allt, så fundera över vad som blir blir en bra hantering
- Bestäm vilket system som “äger” vilken produktinformation
- Hantering av priser och kampanjer kan bli en komplex integrationsfråga - fundera lite extra över vad som blir en bra lösning för er

