1

Wave Image

Innehållsförteckning

  Publicerad: 01.02.21 | Ekonomi

  Medius ihop med Visma.net - en ekonomimotor i molnet

  Innehållsförteckning

   Vid valet av nya system för ens verksamhet är alternativen många och det finns tyvärr inte ett system som är bäst på allt. Därför är en “best-of-breed”-lösning oftast rätt väg att gå, vilket innebär att vi på Exsitec väljer ut olika system som tillsammans löser Era utmaningar på bästa sätt. En vanlig lösning hos våra befintliga kunder är att kombinera fakturahanteringssystemet Medius AP Automation med affärssystemet Visma.net för att få en modern och kraftfull ekonomimotor. 


   Nedan går vi igenom fördelarna med att integrera Medius AP Automation mot Visma.net:


   Molnet

   • Både Medius och Visma.net är molnbaserade system som ni alltid har tillgång till via webbläsaren och det krävs ingen installation lokalt på en server
   • Arbeta mobilt oavsett var ni befinner er
   • Drift och underhåll av både system och integration sker på en systempark i molnet, vilket besparar kunderna ansvar, tid och kostnad.
   • Båda systemen uppdateras kontinuerligt utan ytterligare kostnad
   • Idag har vi många kunder som använder vår integration och tillsammans utvecklar vi en redan stark integration genom att hitta nya utvecklingspunkter allt eftersom den används
   • Molnbaserade system anses vara framtiden och därav investerar både Visma och Medius stora resurser i att utveckla sina molnbaserade produkter ytterligare

   Med denna typ av molnlösning kan ni växa med systemen och ni löper ingen risk att de blir utdaterade inom en överskådlig framtid.

    

   Prenumerera på ekonombloggen

    

   Funktionalitet

   Visma.net och Medius är två system som är utvecklade med ambitionen att göra er vardag effektivare och enklare. Flexibiliteten i Visma.net är stor och ni har tillgång till ett stort urval av moduler och färdiga integrationer som ni kan välja att använda er av. I takt med att er verksamhet växer kan ni koppla på nya moduler som förenklar ert arbete. Kanske behöver ni en mer dynamisk logistikhantering och automatiska betalningar? Då finns de funktionerna redan på plats i Visma.net och är enkla att aktivera. I Medius kan ni optimera och automatisera hela leverantörsfakturaprocessen från datafångst/inscanning till bokföring i det användarvänliga Visma.net. Via integrationen kommunicerar Medius i regelbundna intervall med Visma.net och hämtar all nödvändig information från leverantörsreskontra för att kunna hantera fakturahanteringen externt i Medius. Varför är det då så värdeskapande att koppla Medius till Visma.net? Det finns flera anledningar:

   • Med Medius finns möjlighet att nyttja en eller flera tight sammansvetsade moduler för att hantera mer än bara leverantörsfakturaflödet - allt från digital upphandling och kontraktshantering (S2C) till inköp och betalning (P2P).
   • Medius stödjer komplexa attestflöden och det finns möjlighet att utnyttja information om attestansvar/regler i eventuella kringsystem som ni använder, tex projekthanteringssystem, för att styra fakturans attestflöde.
   • Logiken i Medius bygger på uppsatta regler som omvandlar manuellt arbete med att hitta rätt attestant till att detta sker genom automatisk distribution. 
   • Inköpsorder och inleveranser som skapas och hanteras i Visma.net eller ett seperat orderhanteringssystem importeras till Medius för automatiskt fakturamatchning på radnivå, där fakturorna enbart hanteras manuellt då det finns avvikelser mellan order/inleverans och faktura utanför uppsatta toleranser. 

   Flexibiliteten i båda systemen och Visma.nets öppna API gör denna lösning till en av de mest anpassningsbara alternativen för att skräddarsy er ekonomiavdelning. Om man vill börja i mindre skala och utöka funktionaliteten när ni behöver det så går det alldeles utmärkt.

   Har ni mer frågor kring lösningen med Medius AP Automation och Visma.net? Hör av dig så berättar vi mer.

    

   Testa hur mycket ni kan minska er kostnad för leverantörsfakturor direkt i vårt blogginlägg

   Blogg:  Minska kostnaden för leverantörsfakturor

   Relaterade artiklar

   Vad är Business NXT och varför ska jag välja det?

   Ekonomi 4 min

   Vad är Business NXT och varför ska jag välja det?

   Står du inför beslutet att välja mellan Visma.net ERP och Business NXT för ditt företag? Vi går igenom hur du ska tänka.

   Gå från 55% till 80% automatisk hantering av leverantörsfakturor

   2 min

   Gå från 55% till 80% automatisk hantering av leverantörsfakturor

   Effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor genom att automatisera processerna med diagnosverktyg.

   Tankar om integrationer

   Integration 1 min

   Tankar om integrationer

   Strävar ni också efter att era system ska fungera harmoniskt ihop? Exsitec kan hjälpa er med integrationer mellan...

   Toggle Icon Author Avatar

   Kontakta
   skribenten

   Close

   Kontakta Exsitec