Start aug 2024

Sales Talent Programme

Under 6 månader får du förutsättningar för att bli en framgångsrik säljare av it-lösningar som gör skillnad på riktigt. 
En unik chans att kickstarta din karriär i IT-branschen.

 

 

 

 

 

 

 

Vi vågar prova.

Att våga prova är vår ledstjärna i vårt dagliga arbete. För oss är det viktigt med en kultur där du som anställd känner att vi tror på dig. Vi vill att du uppmärksammar när du ser nya möjligheter för dig och Exsitec, därför tar vi på oss ett ansvar att skapa rätt förutsättningar för dig att våga prova. 

Våga prova är också grunden till vår framgång. Genom att vara nyfikna och modiga, prova nya idéer och metoder kan vi skapa innovativa lösningar som gör skillnad för våra kunder på riktigt. Vårt värdeord framåtanda är nära förknippat med att våga och innebär att vi är öppna för förändring och alltid beredda att ta oss an nya utmaningar. 

Vi blir bättre tillsammans.

Oavsett om det är tillsammans med kollegor, kunder eller samarbetspartners är vi som bäst när vi arbetar tillsammans och hjälper varandra att nå våra mål. Hos oss är det viktigt att känna glädje på jobbet och vi tror att det skapas genom att vi stöttar och uppmuntrar varandra. Vi är en gemenskap som alltid strävar efter att förbättra oss tillsammans och det skapar en kultur som vi kan vara stolta över. Om du vill arbeta i en miljö där ditt bidrag räknas och där du kan vara en del av en gemenskap som strävar efter att göra skillnad, har du kommit rätt.

Vi gör skillnad.

På Exsitec gör vi skillnad genom att påverka där vi verkar och vi vill göra skillnad som IT-bolag i IT-branschen, vår affärsmässighet och vårt ansvar sträcker sig därför längre än vår egen verksamhet. Vi stödjer och samarbetar med företag och organisationer som arbetar för att skapa en bättre bransch för alla, inte minst för att skapa en jämställd bransch. Vi är stolta över att ha 42 % andel kvinnliga medarbetare, men vi har en bit kvar att gå.

Det första steget mot en lösning av ett problem är att utbilda. Därför tar vi på oss ansvaret att både utbilda oss själva och vår omgivning om de utmaningar som IT-branschen står inför. Vi strävar efter att erbjuda våra anställda möjligheter till vidareutbildning och kompetensutveckling, både inom och utanför företaget, för att säkerställa att de har de färdigheter som krävs.

Vi är okomplicerade.

Vårt värdeord enkelhet genomsyrar allt vi gör, det är en viktig nyckel till framgångsrika IT-projekt. Vi skapar IT-lösningar som är tillgängliga för många och som bidrar till att göra vardagen enklare för våra kunder.

Enkelhet handlar också om hur vi är som personer, mot varandra och mot våra kunder. Vi är prestigelösa och okomplicerade, både i vår kommunikation och vårt agerande.

Vi älskar vi digitala lösningar.

På Exsitec förstår vi kraften i IT för att skapa förändring och uppnå mål, både för oss själva och våra kunder. Vi älskar IT på riktigt och det är intresset och nyfikenheten som driver oss att utveckla innovativa digitala lösningar och metoder som gör skillnad.

Nytt program för framtidens säljare

Hösten 2024 lanserar vi vår alldeles nya säljakademi. Exsitecs Sales Talent Programme är en unik möjlighet för dig som nyutexaminerad eller med ett par års arbetslivserfarenhet. Vårt program är designat för att ge dig de färdigheter och den kunskap du behöver för att lyckas i en dynamisk och utmanande försäljningsmiljö. Programmet präglas av en rad olika aktiviteter såsom utbildningar, mentorskap och kundprojekt.

 • Utbildning i vårt erbjudande och verksamhet för att sedan fördjupa dina kunskaper inom vår säljorganisation.
 • Mentorskap under programmets gång där du tidigt får utvecklas och testa dina färdigheter genom att följa med din säljcoach i dennes vardag.
 • Kundprojekt där du tillsammans med din mentor kommer att få ta del av flera spännande projekt inom försäljningsprocessen och ge dig rätt förutsättningar inför att hantera dina egna.
Mer om programmet

Under 6 månader får du förutsättningar för att bli en framgångsrik säljare av it-lösningar som gör skillnad på riktigt. 
En unik chans att kickstarta din karriär i IT-branschen.

Förutom mentorskap och utbildningar får du också en fantastisk gemenskap med resten av säljarna där du snabbt får bygga ett kontaktnät över hela Exsitec med möjlighet att träffa kollegor från hela norden.

Du kommer lära dig hur du påvisar affärsnytta, hur du driver- och utvecklar kundrelationer samt hur du effektivt styr kundens förväntningar. Du lär dig att identifiera långsiktiga och lönsamma samarbeten och affärsmöjligheter för att sedan driva dina egna säljprocesser från ax till limpa. 

Efter programmet kommer du att titulera dig som sales specialist inom ett av våra affärsområden. Du kommer successivt ta större ansvar för säljprocessen, från bearbetning av nya såväl som befintliga kunder, till offerthantering och avslut.


Vem söker vi?

 • Vi söker dig som är nyutexaminerade eller personer med upp till några års arbetslivserfarenhet.
 • Vi tror att du är en person med en passion för försäljning och att bygga långsiktiga kundrelationer.
 • Du är bekväm med snabba förändringar och nya erbjudande. Detta är viktigt i ett bolag som växer.
 • Du är driven och är redo att lära dig och växa i en snabbt föränderlig bransch.

Upplägg

Vårt traineeprogram är noggrant utformat för att ge deltagarna en gedigen start och utveckling inom organisationen. Programmet är indelat i tre huvudblock, vart och ett med sina unika fokusområden.

Block 1

Introduktion till Exsitec: Under första blocket sätter vi ramverket för hela programmet. Detta block är dedikerat till att lära känna både företaget och varandra.

 • Vi introducerar deltagarna till vårt erbjudande och bjuder in talare som belyser företagets kultur, värdegrund och marknadsposition.
 • Vi går igenom grundläggande försäljning och belyser praktiska exempel på arbete genom att gå igenom ett verkligt kundcase.

Block 2

Säljträning: Få en grundlig förståelse för försäljningstekniker med praktiska övningar och verkliga kundcase.

 • Vi utforskar våra interna verktyg som hjälper säljarna att vara effektiva i sitt arbete. Under det här blocket får du känna på hur det är att driva din egen säljpipe.
 • I detta block kommer du även att bli certifierad i Customer Centric Selling (CCS).Block 3

Nordiskt Utbyte: Utöka dina horisonter genom interaktioner med kollegor från Norden och fokusera på specialisering.

 • Säljare från hela koncernen träffas för att prata försäljning. Kunskapsutbyte mellan våra länder är en viktig nyckel för vår framtida tillväxt.

 

 

 Sammanfattningsvis innebär programmet att deltagarna att får en väl avrundad introduktion till Exsitec, en djup förståelse för rollen som säljare, och en rikare insikt i vår verksamhet genom att interagera med kollegor från hela Norden.

Varför Exsitec?

 

Utveckling

Vi erbjuder dig utvecklingsmöjligheter genom våra interna mentor- , ledarskaps- och säljprogram. Dessutom åker du kontinuerligt på externa och interna konferenser för att lära dig om nya områden, dela kompetens och inspireras.

Flexibilitet

Hos oss tillämpar vi komptid vilket gör att du hanterar din arbetstid flexibelt. Då vi är spridda på flera orter i Norden kan du dagligen välja vilken ort du arbetar på. Eller så kanske du vill byta permanent från en ort till en annan!  

Variation

Idag har vi fler än 4000 kunder, detta ger oss en varierad vardag där du stöter på många typer av verksamheter med olika behov och utmaningar. Vi tar hem våra projekt till kontoren och arbetar allt som oftast i en multiprojekt-miljö.

Hälsa

Exsitec strävar efter att ha en mycket hög friskvårdsnivå. Därför betalar vi 5000 kr i friskvårdsbidrag till våra anställda och har för samtliga anställda tecknat en förmånlig sjukförsäkring.

Sociala aktiviteter

På Exsitec gillar vi att umgås med varandra och vi anordnar året runt aktiviteter för alla intressen. Vare sig du gillar att måla, träna crossfit eller prova mat så är vårt mål att det ska finnas aktiviteter som passar just dig

Resor

Med vår flexibilitet och våra många kontor på Exsitec är det ibland svårt att hinna träffas fysiskt. Därför uppmanar vi på Exsitec att besöka varandra i våra olika städer, självklart står Exsitec för både resa, hotell och mat!

 

 

 

 


Visby (4)

 


Möt Olivia!

Olivia är en av våra alumner från vårt tidigare program inom sälj. I januari 2024 tog hon emot utmärkelsen "Årets säljprestation 2023". Läs mer om Olivia i vår artikel genom knappen nedan.

 

 

Läs mer om oss

Läs våra artiklar som berättar med om hur vi ser på olika frågor och hur vi ställer oss till det som arbetsgivare.

Våra kollegor

Under 1 min

Våra kollegor

Vad innebär det då att vara en bra kollega för oss på Exsitec? I den första delen av vår artikelserie, Att jobba på...

Lön & förmåner

Under 1 min

Lön & förmåner

I denna artikel kommer vi att utforska hur Exsitec arbetar med just lön och förmåner.

Karriär- och utvecklingsmöjligheter

Under 1 min

Karriär- och utvecklingsmöjligheter

I det senaste inlägget pratar vi om hur vi ser på karriär- och utvecklingsmöjligheter på Exsitec.

Tyvärr är ansökan stängd för i år

Du är varmt välkommen att skriva upp dig på intresselistan för programmet som startar augusti i 2025.