Ett av nordens främsta traineeprogram inom IT

Exsitecs Traineeprogram, med start i augusti och januari är ett av Sveriges roligaste och största traineeprogram inom IT. En unik chans att kickstarta din karriär i IT-branschen.

TILL ANSÖKAN

 

 

 

En prisad arbetsplats och karriärväg

Exsitec har flera år i rad blivit utnämnda till karriärföretag av Karriärföretagen och uppmärksammats som en unik och spännande arbetsplats.

Exsitec jobbar aktivt med att förbättra jämställdhet och mångfald och 2022 nåddes en milstolpe när vi fick utmärkelsen Jämställt IT-bolag av företaget Cinode.

_65ef75d60254c

 

Vi vågar prova.

Att våga prova är vår ledstjärna i vårt dagliga arbete. För oss är det viktigt med en kultur där du som anställd känner att vi tror på dig. Vi vill att du uppmärksammar när du ser nya möjligheter för dig och Exsitec, därför tar vi på oss ett ansvar att skapa rätt förutsättningar för dig att våga prova. 

Våga prova är också grunden till vår framgång. Genom att vara nyfikna och modiga, prova nya idéer och metoder kan vi skapa innovativa lösningar som gör skillnad för våra kunder på riktigt. Vårt värdeord framåtanda är nära förknippat med att våga och innebär att vi är öppna för förändring och alltid beredda att ta oss an nya utmaningar. 

Vi blir bättre tillsammans.

Oavsett om det är tillsammans med kollegor, kunder eller samarbetspartners är vi som bäst när vi arbetar tillsammans och hjälper varandra att nå våra mål. Hos oss är det viktigt att känna glädje på jobbet och vi tror att det skapas genom att vi stöttar och uppmuntrar varandra. Vi är en gemenskap som alltid strävar efter att förbättra oss tillsammans och det skapar en kultur som vi kan vara stolta över. Om du vill arbeta i en miljö där ditt bidrag räknas och där du kan vara en del av en gemenskap som strävar efter att göra skillnad, har du kommit rätt.

Vi gör skillnad.

På Exsitec gör vi skillnad genom att påverka där vi verkar och vi vill göra skillnad som IT-bolag i IT-branschen, vår affärsmässighet och vårt ansvar sträcker sig därför längre än vår egen verksamhet. Vi stödjer och samarbetar med företag och organisationer som arbetar för att skapa en bättre bransch för alla, inte minst för att skapa en jämställd bransch. Vi är stolta över att ha 42 % andel kvinnliga medarbetare, men vi har en bit kvar att gå.

Det första steget mot en lösning av ett problem är att utbilda. Därför tar vi på oss ansvaret att både utbilda oss själva och vår omgivning om de utmaningar som IT-branschen står inför. Vi strävar efter att erbjuda våra anställda möjligheter till vidareutbildning och kompetensutveckling, både inom och utanför företaget, för att säkerställa att de har de färdigheter som krävs.

Vi är okomplicerade.

Vårt värdeord enkelhet genomsyrar allt vi gör, det är en viktig nyckel till framgångsrika IT-projekt. Vi skapar IT-lösningar som är tillgängliga för många och som bidrar till att göra vardagen enklare för våra kunder.

Enkelhet handlar också om hur vi är som personer, mot varandra och mot våra kunder. Vi är prestigelösa och okomplicerade, både i vår kommunikation och vårt agerande.

Vi älskar vi digitala lösningar.

På Exsitec förstår vi kraften i IT för att skapa förändring och uppnå mål, både för oss själva och våra kunder. Vi älskar IT på riktigt och det är intresset och nyfikenheten som driver oss att utveckla innovativa digitala lösningar och metoder som gör skillnad.Om programmet

Exsitecs Traineeprogram är ett av Sveriges mest spännande och största traineeprogram inom IT. Här får du en unik möjlighet att kickstarta din karriär inom IT-branschen och utvecklas till en framgångsrik IT-konsult hos oss. Under sex månader får du lära dig alla steg för att driva framgångsrika projekt, samt de mjuka färdigheterna som krävs för att arbeta som konsult och stödja kunder med implementeringen av nya IT-lösningar.

Inledningsvis fokuserar programmet på utbildning där du får kunskap om våra system, kravhantering, konfigurering, utveckling och integrationer. Gradvis övergår du till att arbeta mer aktivt i verkliga kundprojekt tillsammans med din mentor och dina kollegor. Förutom utbildningar och kundprojekt genomför du traineeprogrammet tillsammans med ett fantastiskt gäng traineer där gemenskap och glädje genomsyrar vår organisation. Under programmet får du också möjlighet att bygga ditt nätverk med kollegor och traineer från hela Norden.

Programmet ger dig utbildning och förståelse för de många faserna i införandet av ett modernt IT-stöd – kravhantering, design, konfigurering, anpassningar och integration. Du får tidigt testa dina färdigheter genom att följa med din mentor i dennes vardag och ta del av spännande kundprojekt.

Under traineeprogrammet deltar du i projekt med olika kollegor där du snabbt bygger dig ett kontaktnät över hela Exsitec. Förutom kundprojekt, mentorskap och utbildningar får du också en fantastisk gemenskap med resten av traineegruppen och får möjlighet att träffa kollegor och traineer från hela norden.

Upplägg

Vårt traineeprogram är noggrant utformat för att ge deltagarna en gedigen start och utveckling inom organisationen. Programmet är indelat i tre huvudblock, vart och ett med sina unika fokusområden.

Föreläsning ELIN - 2024

Sammanfattningsvis innebär programmet att deltagarna att får en väl avrundad introduktion till Exsitec, en djup förståelse för konsultrollen, och en rikare insikt i vår verksamhet genom att interagera med kollegor från hela Norden.

Vem söker vi?

Vi tror att du som söker har en universitetsutbildning som ingenjör, systemvetare eller ekonom med en examen i januari 2025 eller juni 2025.  Vi kan också tänka oss att du har tagit examen och jobbat något år. 

Som trainee har du stor nytta av tidigare erfarenheter inom försäljning, programmering, ekonomi administration, logistik administration eller kundservice. 

Att brinna för att hjälpa kunder och dagligen ha kundkontakt är självklart för alla konsulter på Exsitec.
Vi drivs av att tillsammans lösa våra kunders problem med hjälp av IT system, därmed har du också en stor vilja att jobba detaljerat i de system vi tillhandahåller våra kunder. 

Du behöver prata och skriva svenska på en professionell nivå.

Varför Exsitec?

 

Utveckling

Vi erbjuder dig utvecklingsmöjligheter genom våra interna mentor- , ledarskaps- och säljprogram. Dessutom åker du kontinuerligt på externa och interna konferenser för att lära dig om nya områden, dela kompetens och inspireras.

Flexibilitet

Hos oss tillämpar vi komptid vilket gör att du hanterar din arbetstid flexibelt. Då vi är spridda på flera orter i Norden kan du dagligen välja vilken ort du arbetar på. Eller så kanske du vill byta permanent från en ort till en annan!  

Variation

Idag har vi fler än 4000 kunder, detta ger oss en varierad vardag där du stöter på många typer av verksamheter med olika behov och utmaningar. Vi tar hem våra projekt till kontoren och arbetar allt som oftast i en multiprojekt-miljö.

Hälsa

Exsitec strävar efter att ha en mycket hög friskvårdsnivå. Därför betalar vi 5000 kr i friskvårdsbidrag till våra anställda och har för samtliga anställda tecknat en förmånlig sjukförsäkring.

Sociala aktiviteter

På Exsitec gillar vi att umgås med varandra och vi anordnar året runt aktiviteter för alla intressen. Vare sig du gillar att måla, träna crossfit eller prova mat så är vårt mål att det ska finnas aktiviteter som passar just dig

Resor

Med vår flexibilitet och våra många kontor på Exsitec är det ibland svårt att hinna träffas fysiskt. Därför uppmanar vi på Exsitec att besöka varandra i våra olika städer, självklart står Exsitec för både resa, hotell och mat!

 

 

 

 

Läs mer om oss

Läs våra artiklar som berättar med om hur vi ser på olika frågor och hur vi ställer oss till det som arbetsgivare.

Våra kollegor

Under 1 min

Våra kollegor

Vad innebär det då att vara en bra kollega för oss på Exsitec? I den första delen av vår artikelserie, Att jobba på...

Lön & förmåner

Under 1 min

Lön & förmåner

I denna artikel kommer vi att utforska hur Exsitec arbetar med just lön och förmåner.

Karriär- och utvecklingsmöjligheter

Under 1 min

Karriär- och utvecklingsmöjligheter

I det senaste inlägget pratar vi om hur vi ser på karriär- och utvecklingsmöjligheter på Exsitec.

4. Flexibilitet & worklife balance

Under 1 min

4. Flexibilitet & worklife balance

Vår vision på Exsitec är att skapa en arbetsmiljö som är framåtblickande och anpassningsbar, inte bara för att möta...

5. Ledarskap

Under 1 min

5. Ledarskap

Vår vision på Exsitec är att skapa en arbetsmiljö som är framåtblickande och anpassningsbar, inte bara för att möta...

6. Ekonomisk stabilitet

Under 1 min

6. Ekonomisk stabilitet

Vår vision på Exsitec är att skapa en arbetsmiljö som är framåtblickande och anpassningsbar, inte bara för att möta...

 

Ansökan till Exsitecs Traineeprogram

Fyll i dina uppgifter nedan och skicka in din ansökan. Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag men rektryteringsprocessen kommer att starta efter sommarledigheten.