Kickstarta din karriär

Vill du kickstarta din karriär som young professional i ett av nordens snabbast växande IT-bolag där glädje och framåtanda utgör kärnan i vår företagskultur? På den här sidan hittar du lediga tjänster och medarbetarberättelser från några av våra mer erfarna medarbetare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utvalda tjänster 

Traineeprogram inom IT  | Exsitec

Traineeprogram inom IT | Exsitec

Traineeprogrammet ger dig färdigheterna för att bli en framgångsrik IT-konsult. Under sex månader blandas teori med...

Sales Talent Programme | Exsitec

Sales Talent Programme | Exsitec

Programmet ger dig färdigheterna för att bli en framgångsrik säljare. Under sex månader blandas teori med praktik.

Studentambassadör för Exsitec | Karriär på Exsitec

Studentambassadör för Exsitec | Karriär på Exsitec

Exsitec satsar på att ytterligare stärka vårt Employer brand mot studenter! För att lyckas med detta söker vi...

Vi vågar prova.

Att våga prova är vår ledstjärna i vårt dagliga arbete. För oss är det viktigt med en kultur där du som anställd känner att vi tror på dig. Vi vill att du uppmärksammar när du ser nya möjligheter för dig och Exsitec, därför tar vi på oss ett ansvar att skapa rätt förutsättningar för dig att våga prova. 

Våga prova är också grunden till vår framgång. Genom att vara nyfikna och modiga, prova nya idéer och metoder som vi kan skapa innovativa lösningar gör vi skillnad för våra kunder på riktigt. Vårt värdeord »framåtanda« är nära förknippat med att våga och innebär att vi är öppna för förändring och alltid beredda att ta oss an nya utmaningar.

Vi blir bättre tillsammans.

Oavsett om det är tillsammans med kollegor, kunder eller samarbetspartners är vi som bäst när vi arbetar tillsammans och hjälper varandra att nå våra mål. Hos oss är det viktigt att känna »glädje« på jobbet och vi tror att det skapas genom att vi stöttar och uppmuntrar varandra. Vi är en gemenskap som alltid strävar efter att förbättra oss tillsammans och det skapar en kultur som vi kan vara stolta över. Om du vill arbeta i en miljö där ditt bidrag räknas och där du kan vara en del av en gemenskap som strävar efter att göra skillnad, har du kommit rätt.

Vi påverkar där vi verkar

På Exsitec gör vi skillnad genom att påverka där vi verkar och vi vill göra skillnad som IT-bolag i IT-branschen, vår »affärsmässighet« och vårt ansvar sträcker sig därför längre än vår egen verksamhet. Vi stödjer och samarbetar med företag och organisationer som arbetar för att skapa en bättre bransch för alla, inte minst för att skapa en jämställd bransch. Vi är stolta över att ha 42 % andel kvinnliga medarbetare, men vi har en bit kvar att gå.

Det första steget mot en lösning av ett problem är att utbilda. Därför tar vi på oss ansvaret att både utbilda oss själva och vår omgivning om de utmaningar som IT-branschen står inför. Vi strävar efter att erbjuda våra anställda möjligheter till vidareutbildning och kompetensutveckling, både inom och utanför företaget, för att säkerställa att de har de färdigheter som krävs.

Vi är okomplicerade

Vårt värdeord »enkelhet« genomsyrar allt vi gör,  det är en viktig nyckel till framgångsrika IT-projekt. Vi skapar IT-lösningar som är tillgängliga för många och som bidrar till att göra vardagen enklare för våra kunder. 

Enkelhet handlar också om hur vi är som personer, mot varandra och mot våra kunder. Vi är prestigelösa och okomplicerade, både i vår kommunikation och vårt agerande.

Vi älskar vi digitala lösningar.

På Exsitec förstår vi kraften i IT för att skapa förändring och uppnå mål, både för oss själva och våra kunder. Vi älskar IT på riktigt och det är intresset och nyfikenheten som driver oss att utveckla innovativa digitala lösningar och metoder som gör skillnad. 

 

 

 

 

kf2023-sv

 

Bli en av Framtidens
IT-experter

Är du intresserad av att påbörja ditt yrkesliv inom en bransch som ständigt växer och förändras? På Exsitec får du möjlighet att utvecklas för att hitta din väg som en av framtidens IT-experter. Du kommer att utmanas, men också stöttas. Du kommer att lära dig av dina kollegor genom att snabbt få vara delaktig i projekt och delta under våra olika utbildningar.

Exsitecs trainee och konsultprogram:

Exsitecs traineeprogram och konsultprogram ger dig färdigheterna för att bli en framgångsrik IT-konsult. Under sex respektive 3 månader blandas teori med praktik inom våra fyra affärsområden. Du får en gedigen grund inom alla områden, samt möjligheten att djupdyka och specialisera dig i det område som intresserar dig. 

Varför Exsitec?

 

Bra kollegor och arbetsmiljö

Hos oss är det viktigt att känna glädje på jobbet och vi tror att det skapas genom att vi tillsammans stöttar och uppmuntrar varandra.
 

Finansiell stabilitet

Med ett brett produktutbud, en kundbas med bolag i många olika branscher och en framåtanda har vi hittat en strategi som visat sig ekonomiskt stabil över tid. Detta gör att vi kan fortsätta att anställa framtidens IT-talanger. Läs våra finansiella rapporter

 

Utveckling

Vi erbjuder dig utvecklingsmöjligheter genom våra interna mentor- , ledarskaps- och säljprogram. Dessutom åker du kontinuerligt på externa och interna konferenser för att lära dig om nya områden, dela kompetens och inspireras.

Variation

Idag har vi fler än 4000 kunder, detta ger oss en varierad vardag där du stöter på många typer av verksamheter med olika behov och utmaningar. Vi tar hem våra projekt till kontoren och arbetar allt som oftast i en multiprojekt-miljö.

Flexibilitet

Hos oss tillämpar vi komptid vilket gör att du hanterar din arbetstid flexibelt. Då vi är spridda på flera orter i Norden kan du dagligen välja vilken ort du arbetar på. Eller så kanske du vill byta permanent från en ort till en annan!  

Hälsa

Exsitec strävar efter att ha en mycket hög friskvårdsnivå. Därför betalar vi 5000 kr i friskvårdsbidrag till våra anställda och har för samtliga anställda tecknat en förmånlig sjukförsäkring.

"På Exsitec känner jag mig aldrig ensam. Vi arbetar i team mot gemensamma mål att hjälp finns alltid till hands."

William Alouch - Affärsutvecklare

Se videoklippet med William ->

"Det roligaste med att vara konsult på Exsitec är arbeta mot många olika branscher vilket gör att jag ständigt utmanas och utvecklas. "

Hanna Johansson - Business Intelligence konsult

Se videoklippet med Hanna ->

Möt vår kollega Mats Stegemann

2022 blev Mats nominerad till årets Employer Branding-person. Klicka på knappen för att läsa intervjun om Mats och hans arbete på Exsitec.

Läs mer om våra kollegor

På vår blogg kan du läsa intervjuer med flera av våra kollegor. Få en insikt i deras bakgrund, roll och hur vardagen som Exsitecare kan se ut. 

Emma Billenius (1)

 

 

Undrar du något? Emma svarar gärna på dina frågor.